Patiekalai su kalakutiena: nuo sriubų ir guliašų iki pyrago. 15 receptų

Kalakutiena puikiomis savybėmis sėkmingai konkuruoja su vištiena, o kartais ją net pranoksta. Įsitikinkite pasigamindami kurį nors iš mūsų siūlomų patiekalų!
Kalakutienos ir moliūgų troškinys
Kalakutienos ir moliūgų troškinys / Vida Press nuotr.
Sumuštinis su kalakutiena, šonine ir svogūnais
Receptas: Sumuštinis su kalakutiena, šonine ir svogūnais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 29
Receptas
Ingredientai
Duona: 4.00 riekės (ciabatta duonos (ar kitos šviesios duonos))
Sviestas: 2.00 arbat. š. (minkšto)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (1/2 - džiovinto)
Sūris: 4.00 riekės (fermentinio)
Kumpis: 2.00 riekės (kalakutienos)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Kiauliena: 2.00 vnt. (riekės - šoninės)
Pomidorai: 1.00 vnt.
Mocarelos sūris: 100.00 g
Gražgarstės: 1.00 sauja (šviežių)
Kaip gaminti
  1. Baltos duonos riekeles, kurios bus išorinės sumuštinio pusės, plonai aptepkite sviestu.
  2. Duonos riekelių vidines puses aptepkite majonezu, sumaišytu su garstyčiomis ir rozmarinu.
  3. Dvi duonos riekeles atidėkite į šalį, o ant kitų dviejų susluoksniuokite likusius produktus: ant majonezu apteptų riekelių dėkite sūrio riekeles taip, kad sūris padengtų visą riekelės paviršių.
  4. Ant sūrio dėkite griežinėlį kalakutienos kumpio. Svogūną susmulkinkite mažais kubeliais, kiaulienos šoninę – taip pat. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, suberkite cukrų ir sudėkite kiaulienos šoninės gabalėlius.
  5. Kepinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių, kartais pamaišydami, kol svogūnai taps visiškai minkšti ir auksinės spalvos. Paruoštus svogūnus plonai paskleiskte ant kalakutienos kumpio.
  6. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Paskleiskite jas ant svogūnų. Mocarelos sūrį suplėšykite (arba supjaustykite riekelėmis) ir apibarstykite pomidorus.
  7. Ant mocarelos dėkite riekelę fermentinio sūrio. Ant viršaus uždėkite likusias duonos riekeles (sviestu aptepta pusė turi būti išorėje) ir lengvai paspauskite.
  8. Iškepkite sumuštinius orkaitėje, įkaitintoje keptuvėje arba elektrinėje specialioje sumuštinių keptuvėje.
  9. Kepkite, kol sūris išsilydys, o sumuštinių išorė gražiai apskrus. Sumuštiniams iškepus, šiek tiek juos praskleiskite ir pagardinkite saujele šviežių gražgarsčių.
  10. Perpjaukite per pusę ir nedelsiant patiekite. Skanaus!

 

Suskleisti
Pievagrybių sriuba su kalakutiena
Receptas: Pievagrybių sriuba su kalakutiena
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 22
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 600.00 g
Kalakutiena: 500.00 g (filė)
Sultinys: 1500.00 ml (grybų)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (pusė šaknies)
Pomidorai: 250.00 g (1 stiklinė savo sultyse konservuotų pomidorų be odelių)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuotas)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotos šviežios)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Saliero šaknį supjaustykite  kubeliais, morką – plonais šiaudeliais.

2.Daržoves ir kalakutienos filė sudėkite į verdantį grybų sultinį ir virkite 30 minučių. Mėsą išimkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite atgal į sriubą.

3.Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite į keturias dalis ir su svogūnais apkepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.

4.Sukrėskite konservuotus pomidorus, pasūdykite, pagardinkite pipirais, dėkite į puodą ir virkite dar 10 minučių.

5.Sriubą tiekite pabarstytą parmezanu ir kapotomis petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Itališka sriuba „Minestrone“
Receptas: Itališka daržovienė su kalakutiena ir skrebučiais
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
2.9 / 17
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 1.00 l
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kalakutiena: 200.00 g (filė)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Batonas: 8.00 vnt. (riekelės prancūziško batono)
Sviestas: 1.00 valg. š. („Šeimininkės“)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Visus ingredientus supjaustykite kubeliais. Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus apkepkite svogūną, česnaką ir morką. Apkepus daržoves, įdėkite supjaustytą kalakutienos filė ir kepkite su daržovėmis.

2. Kai mėsa iškeps, sudėkite saulėje džiovintus pomidorus ir toliau truputį pakepkite. Puode užvirkite vandenį ir sukrėskite į jį visą keptą masę.

3. Pavirus 6–7 min., dėkite supjaustytą cukiniją, įberkite susmulkintų norimų žalumynų. Palaukite, kol  sriuba užvirs, ir tada pagardinkite juodaisiais pipirais bei druska.

4. Prancūzišką batoną supjaustykite 1 cm pločio riekelėmis, aptepkite sviestu ir apkepkite keptuvėje. Skrebučius patiekite prie sriubos.

Suskleisti
Makaronai su kalakutiena ir brokoliais
Receptas: Makaronai su kalakutiena ir brokoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 38
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 500.00 g (neilgų)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Faršas: 500.00 g (kalakutienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vištienos prieskoniai: 3.00 g (pagal skonį)
Grietinėlė: 400.00 g (riebios)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir nusunkite.

2. Faršą apkepkite su pjaustytu svogūnu ir smulkintu česnaku. Brokolį išskirstykite žiedynais ir išvirkite sūdytame vandenyje, sudėkite į apkeptą faršą. Viską paskaninkite vištienos prieskoniais, pipirais ir druska. Supilkite grietinėlę ir troškinkite, kol padažas sutirštės.

3. Makaronus apkepkite keptuvėje, kol gražiai parus. Tiekite užpylę padažo.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti
Kalakutienos sriuba guliašas su raugintais kopūstais
Receptas: Kalakutienos guliašas su raugintais kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 64
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Mairūnas: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kopūstai: 400.00 g (rauginti)
Sultinys: 600.00 ml
Bulvės: 1.00 vnt. (didelė)
Grietinė: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kalakutiena: 500.00 g (filė 500-600 g)
Paprikos: 2.00 vnt. (žalia ir raudona)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintos šviežios)
Kaip gaminti
  1. Obuolį nulupkite, perpjaukite, išimkite sėklalizdį ir supjaustykite. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Į storadugnį puodą įpilkite aliejaus ir kelias minutes pakepkite svogūnus bei mairūnus.
  2. Sudėkite kopūstus, obuolio gabaliukus, supilkite karštą sultinį ir užvirkite. Uždengę ant mažos ugnies virkite 20 minučių. Sudėkite tarkuotą bulvę, užvirkite. Įmaišykite grietinę, pagardinkite druska, pipirais.
  3. Kalakutienos filė supjaustykite 2 centimetrų kubeliais. Paprikas perpjaukite pusiau, išvalykite sėklas ir supjaustykite šiaudeliais. Kalakutienos kubelius ir paprikos šiaudelius 5–6 minutes kepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Pagardinkite druska, pipirais, malta paprika.
  4. Sudėkite į puodą su kopūstais ir visą mišinį troškinkite dar 5–6 minutes. Pabarstykite petražolėmis, galima pagardinti grietine.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Vengriško stiliaus kalakutienos guliašas su paprika
Receptas: Vengriško stiliaus kalakutienos guliašas
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 70
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 450.00 g (labiausiai tinka kulšies mėsa)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (pjaustytas kubeliais)
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji, supjaustyta plonomis juostelėmis)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Grietinė: 1.00 valg. š. (riebios)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kalakutieną supjaustykite kubeliais, sumaišykite su 2 šaukšteliais paprikos miltelių, pagardinkite druska ir pipirais.

2. Didesnėje keptuvėje ant gana stiprios ugnies ištirpinkite sviestą drauge su šaukštu aliejaus, kepkite su juo pusę kalakutienos kubelių, kol apskrus iš visų pusių, išimkite mėsos kubelius iš keptuvės ir taip pat apkepkite likusią kalakutieną.

3. Į keptuvę su likusiais riebalais suberkite kubeliais pjaustytą svogūną. Kaitrą sumažinkite iki vidutinio stiprumo ir kepkite apie 5 minutes, kol suminkštės. Apiberkite juos likusiais dviem šaukšteliais paprikos miltelių, pakaitinkite dar minutę, sudėkite koncentruotą pomidorų pastą, raudonosios paprikos juosteles ir lauro lapą, pakaitinkite minutę ir apliekite vištienos sultiniu. Pagardinkite pipirais, trupučiu druskos, jei reikia, leiskite virti apie 2 minutes, o tada suberkite apkeptus kalakutienos gabaliukus ir leiskite pamažu virti dar apie 4–5 minutes.

4. Mėgaukitės su morkų koše, bulvių koše arba virtais makaronais.

Taip, garnyrui čia labai tiks ši morkų košė. Nors spalvinė šių dviejų patiekalų paletė lėkštėje kiek susilieja, skoniai visgi labai gerai dera. Trūksta tik raugintų agurkų, tad geriau jų atsineškite iš savo rūsio!

Suskleisti
Mėsos ir moliūgų troškinys
Receptas: Kalakutienos troškinys su džiovintomis slyvomis ir moliūgais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.0 / 47
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 700.00 g (filė)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Moliūgai: 500.00 g (nulupto)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt. (arba 1/4 arbat. šaukšt. malto cinamono)
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Aitrioji paprika: 0.25 arbat. š. (miltelių; nebūtinai)
Medus: 1.00 valg. š.
Džiovintos slyvos: 150.00 g
Vanduo: 250.00 ml (arba daržovių sultinio iš ekologiško kubelio)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Mėsą ir moliūgą supjaustykite stambiais kubeliais – kraštinė turi būti apie 3–4 cm. Svogūną ir česnakus supjaustykite kuo smulkiau.

2. Storadugniame puode įkaitinkite 2–3 šaukštus aliejaus ir trumpai apkepinkite mėsą. Išimkite ją ir atidėkite.

3. Sumažinkite ugnį ir sudėkite svogūną, kepkite, kol suminkštės ir įgaus auksinę spalvą. Sudėkite česnakus, druską ir prieskonius. Greitai išmaišykite, kol pasijus paprikos kvapas. Ilgai nekaitinkite, nes paprika taps karti!

4. Sudėkite mėsą, moliūgą, slyvas, medų ir užpilkite vandeniu. Atsargiai išmaišykite, padidinkite ugnį ir palaukite, kol užvirs. Paragaukite, ar užtenka prieskonių. Uždenkite dangčiu ir virkite ant labai mažos ugnies apie 1 val., kol mėsa taps visai minkšta (kartkartėmis patikrinkite, ar netrūksta vandens).

5. Dar geriau šį patiekalą troškinti orkaitėje, tokiu atveju moliūgą galima sudėlioti ant viršaus – jo gabalėliai mažiau suteš ir bus skanesni.

6. Valgykite su bulvių koše ar kuskusu.

Suskleisti
Kalakutienos ir baltųjų pupelių troškinys
Receptas: Kalakutienos ir baltųjų pupelių troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.9 / 63
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kalakutiena: 450.00 g (faršas)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinis)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 2.00 arbat. š. (malta)
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Pomidorai: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų)
Pupelės: 200.00 g (skardinė konservuotų baltų)
Jogurtas: 100.00 ml (natūralus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite kalakutienos faršą ir pagardinkite druska (pagal skonį). Kepkite 6–8 minutes, dažnai maišykite. Susmulkinkite svogūną, česnaką ir suberkite į keptuvę. Išmaišykite ir kepkite dar 4 minutes. Suberkite aitriąją papriką, kuminus ir kepkite dar minutę.
  2. Pomidorus susmulkinkite ir sudėkite į keptuvę. Įpilkite pusę puodelio vandens. Troškinkite 10 minučių, kartais pamaišydami. Likus 5 minutėms iki pabaigos, pupeles gerai nusausinkite ir suberkite į keptuvę. Pakaitinkite minutę.  Sudėkite troškinį į lėkštes ir pagardinkite jogurtu.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Kalakutienos kukuliukų ir daržovių troškinys
Receptas: Kalakutienos kukuliukų ir daržovių troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.4 / 27
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 500.00 g (krūtinėlės faršas)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Bulvės: 7.00 vnt. (1 - faršui)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Bazilikai: 5.00 vnt. (švieži lapeliai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Morkos: 2.00 vnt. (didesnės)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Krapai: 1.00 arbat. š.
Petražolės: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Smulkia tarka į faršą įtarkuokite bulvę (nuo jos mėsa bus švelni ir vienalytė), sutraiškykite česnaką, supjaustykite baziliką, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druskair pipirais.

2. Viską gerai išminkykite. Padarykite iš faršo kukuliukus ir apkepkite juos keptuvėje.

3. Daržoves smulkinkite taip, kaip esate įpratę (kubeliais, juostelėmis ar pan.).

4. Į ne mažesnį kaip 3 l talpos puodą sudėkite kalakutienos kukulius, ant jų suberkite daržoves.  Sluoksniuoti nebūtina. Įtarkuokite šiek tiek muskato. Įpilkite maždaug 0,5 l vandens ir 15 min. patroškinkite.

5. Į troškinį įberkite druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, suberkite susmulkintus žalumynus.

6. Baigus virti, leiskite troškiniui10 min.  „sunokti“.

Suskleisti
Kepta kalakutiena su daržovėmis
Receptas: Kepta kalakutiena su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.1 / 28
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 1.00 kg (filė)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Cukinijos: 1.00 vnt. (maždaug 20cm)
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Majonezas: 100.00 g
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti pagal skonį)
Aliejus: 4.00 arbat. š. (šlakelis)
Kaip gaminti

1. Supjaustytą kalakutienos filė apibarstykite paukštienos prieskoniais ir sudėkite į truputį aliejumi pateptą kepimo formą.

2. Mėsą apdėkite daržovėmis: pusžiedžiais supjaustytais svogūnais, riekelėmis supjaustyta cukinija ir savo nuožiūra susmulkinta paprika. Daržovių sluoksnį pabarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Viską apiberkite tarkuotu sūriu ir majonezu. Majonezas geriausia tiktų liesesnis.

3. Atsikirpkite folijos ir kepimo formą su paruoštu turiniu uždenkite. Šaukite viską į iki 180 ºC įkaitintą orkaitę 50 minučių.

4. Iškepusią kalakutieną negailėdami apiberkite kapotais žalumynais, garnyrui patiekite virtų bulvių ar bulvių košės, žalių arba marinuotų agurkų.

Šaltinis: JI24.lt

Suskleisti
Maltinukai su keptomis daržovėmis
Receptas: Kalakutienos maltinukai su cukinija
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 55
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 500.00 g (maltos liesos, standžios)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nulupta ir sutarkuota burokine tarka)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Mėtos: 1.00 sauja (nebūtinai)
Kalendros: 1.00 sauja
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (malto)
Druska: 1.50 arbat. š. (1 maltunukams ir 0,5 padažui)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (ir dar žiupsnis padažui)
Kajeno pipirai: 0.50 arbat. š. (maltų; nebūtinai)
Saulėgrąžų aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Jogurtas: 300.00 ml (labai tinka graikiškas; padažui)
Citrinos sultys: 2.00 valg. š. (padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (sutraiškyta; padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Maltas žagrenis (sumac): 1.00 arbat. š. (padažui; nebūtinai)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pagaminkite padažą į dubenį sudėję ir gerai išmaišę visus jam skirtus ingredientus. Padėkite į šaldytuvą, kol prireiks.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C.

3. Dideliame dubenyje sumaišykite kalakutieną, kiaušinį, cukiniją, visus prieskonius, smulkiai kapotus žalumynus bei druską. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius plokščius maltinukus (iš viso apie 18-20).

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite maltinukus iš abiejų pusių iki auksiškos spalvos – tam užteks apie 4-6 min, ne ilgiau. Nepersistenkite su aliejumi – jo į keptuvę pilkite nedaug, maltinukai neturi jame plaukioti.

5. Atsargiai perkelkite maltinukus į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pabaikite kepti orkaitėje – tai užtruks dar apie 15-18 min.

6. Patiekite karštus ar kambario temperatūros su padažu ir lengvomis salotomis ir /ar ryžiais.

Suskleisti
Kalakutienos apkepas
Receptas: Kalakutienos apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 49
Receptas
Ingredientai
Vištienos sriuba: (konservuotos, nedidelė skardinė) 400.00 g
Kalakutiena: 400.00 g (puodelis nedideliais gabalėliais pjaustytos krūtinėlės)
Vištienos sultinys: 1.00 st. (0,5)
Pievagrybiai: 100.00 g
Ryžiai: 1.00 st. (0,5 ilgagrūdžių)
Petražolės: 1.00 valg. š. (susmulkintų)
Kaip gaminti

1. Sriubą atskieskite sultiniu, užvirinkite, suberkite smulkiai supjaustytus grybus, truputį pavirkite ir nukaiskite.

2. Karštą skystį sumaišykite su mėsa, ryžiais ir petražolėmis. Viską sukrėskite į apkepo indą, gerai uždenkitei ir kepkite 170 °C orkaitėje 40 min.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Kalakutienos ir bulvių apkepas
Receptas: Kalakutienos ir bulvių apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 15 min.
3.8 / 41
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Kalakutiena: 400.00 g (marinuota filė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Miltai: 50.00 g (kvietiniai)
Vištienos sultinys: 500.00 ml
Grietinė: 200.00 ml (10 proc. riebumo)
Pipirai: 3.00 g (malti pipirai (įvairūs) 0,5 šaukštelio)
Karis: 4.00 g (0,5–1 šaukštelis)
Mairūnas: 2.00 arbat. š. (1–2 šaukšteliai)
Kaip gaminti

1.Bulves nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir sudėkite į skardą, išteptą sviestu.

2.Filė supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apkepkite keptuvėje. Sudėkite smulkintus svogūnus, dar kiek pakepkite ir sukrėskite į skardą ant bulvių.

3.Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir maišydami kelias minutes pakaitinkite. Įmaišykite iš kubelio paruoštą sultinį ir grietinę. Šį padažą pagardinkite pipirais, kariu, mairūnais ir supilkite į skardą.

4.Kepkite 1,5 valandos 175 laipsnių orkaitėje.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Pyragas su kalakutiena
Receptas: Pyragas su kalakutiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 33
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 400.00 g (maltos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Grybai: 150.00 g
Kopūstai: 300.00 g
Porai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sojų padažas: 10.00 ml (šlakelis)
Kaip gaminti
  1. Maltą mėsą pagardinkite mėgstamais prieskoniais, druska, pipirais ir apkepkite keptuvėje.
  2. Sudėkite smulkintas daržoves, tarkuotą kopūstą, porą, svogūnus, grybus, morką, viską apkepus pagardinkite sojų padažu.
  3. Į atvėsusią masę įmaišykite kiaušinių trynius ir gerai viską išmaišykite.
  4. Šiek tiek pakočiokite sluoksniuotos tešlos lakštą, dėkite jį į skardą išklotą kepimo popieriumi, sudėkite įdarą ir uždengus kitu tešlos lakštu gerai užspauskite kraštus. Aptepkite kiaušinio plakiniu, galima pabarstyti sezamo sėklomis.
  5. Kepti 35 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekite šaltą.
Suskleisti
Kalakutienos pyragas
Receptas: Paprastai paruošiamas kalakutienos pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.8 / 9
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 600.00 g (krūtinėlės)
Pievagrybiai: 300.00 g
Grietinėlė: 300.00 ml (riebios)
Vynas: 50.00 ml (arba šerio; arba galite nepilti)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Vištienos sultinys: 150.00 ml
Sviestas: 20.00 g
Aliejus: 5.00 valg. š.
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt.
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kalakuto krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais ir apie 5 minutes pakepkite ant aliejaus. Mėsa turi būti beveik iškepusi. Pagardinkite druska, pipirais ir išdėliokite aštuoniuose keraminiuose 9 cm skersmens indeliuose (ramekenuose).

2. Pievagrybius nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūną ir česnaką smulkiai sukapokite. Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir pakepinkite pievagrybius, svogūnus ir česnaką apie penkias minutes. Įberkite druskos ir pipirų, supilkite šerį ir kepkite apie tris minutes, kol alkoholis išgaruos. Tuomet supilkite sultinį ir grietinėlę, viską užvirinkite ir ant mažos ugnies patroškinkite apie 10 minučių, kol padažas šiek tiek sutirštės.

3. Užpilkite padažu kalakuto gabaliukus indeliuose. Indeliai turi būti gerai pripildyti, palikite tik maždaug pusę centimetro iki viršaus. Atvėsinkite.

4. Iš tešlos išpjaukite šiek tiek už indelius didesnius apskritimus (maždaug 10 cm skersmens) ir užklokite indelius, gerai prispauskite kraštelius, kad jie priliptų prie indelio. Galima tešlos kraštelį padrėkinti, kad jis geriau liptų. Iš tešlos likučių išpjaukite ar iškočiokite papuošimus. Kiaušinio trynį sumaišykite su šaukšteliu vandens ir aptepkite visas tešlos kepures.

 

5. Sudėkite indelius į šaldytuvą valandai – tai labai svarbus recepto punktas, nepraleiskite jo. Atvėsinta kalakutiena vėliau neperkeps.

6. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Kepkite pyragus apie 20 minučių, kol tešla gražiai apskrus.

Be mėsos: ją keiskite daržovėmis: šparaginėmis pupelėmis, smidrais, paprika – viskas priklauso nuo jūsų pomėgių ir fantazijos. Svarbu ruošiant daržoves jų neperkepti – jos vėliau troškinsis po tešlos kepure.

Be riebalų: daržoves ir mėsą paruoškite garuose arba apvirkite, vietoj balto padažo naudokite sultinį.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis