Ingredientai:
česnakiniam sviestui:
- 50 g sviesto;
- 1 skiltelė česnako;
- žiupsnis labai smulkiai kapotų šviežių petražolių;
- žiupsnelis nutarkuotos citrinos žievelės;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
žuviai:
- upėtaklio filė gabalas su oda;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- alyvuogių aliejaus.
pomidoriukams:
- 500 g smulkių pomidoriukų;
- druskos;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- šviežių bazilikų.
Gaminimas:
1. Pirmiausiai paruoškite česnakinį sviestą, nes jo reikės ir žuviai, ir pomidoriukams. Mažame dubenėlyje paprasčiausiai gerai išsukite visus sviestui skirtus ingredientus.
2. Ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę, įpilkite šlakelį aliejaus, įdėkite šaukštelį pagaminto česnakinio sviesto ir suberkite pomidoriukus. Kepinkite kelias minutes, kol jų odelė vos švelniai paskrus, bet dar nesutrūkinės. Perdėkite pomidoriukus į dubenį, suberkite bazilikų lapelius ir uždenkite, kad liktų šilti.
3. Į tą pačią keptuvę įpilkite dar aliejaus ir dėkite žuvį oda į apačią, įdėkite ir apie šaukštą česnakinio sviesto. Ištirpusiu sviestu ir aliejumi laistykite žuvies viršutinę pusę – taip ji greičiau keps. Po kelių minučių, kai žuvis bus jau beveik iškepusi, galite keptuvę dar pridengti dangčiu ir leisti žuviai pabaigti kepti.
4. Išimkite upėtakį į lėkštę, dėkite visą likusį česnakinį sviestą, kad jis taptų padažu, užberkite ir apkeptus pomidoriukus su bazilikais. Galite tiekti tiesiog tokį derinį, o galite siūlyti prie jo dar ir virtų ryžių ar kuskuso.