Patiekalas savaitgaliui: neįmantrus, bet skanus jautienos ir saldžiųjų bulvių troškinys

Nei jautiena, nei saldžiosios bulvės, arba batatai, mūsų valgiaraštyje nėra nei retenybė, nei naujiena. Orai po truputį šyla, tačiau saulė dar pernelyg neglosto. Kai norėsite sušilti ir pasisotinti, kaiskite puodą ir ruoškite šį troškinį – jis nesudėtingas, gardus ir kvapnus!
Jautienos troškinys su daržovėmis
Jautienos troškinys su daržovėmis / Vida Press nuotr.

Ingredientai (6 asm.):

  • 700 g troškinti tinkamos jautienos, supjaustytos 2 cm dydžio kubeliais;
  • 0,5 stiklinės miltų;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
  • 3–4 morkos, supjaustytos kubeliais;
  • 4 skiltelės česnakų, smulkiai sukapotos;
  • 10–12 pievagrybių (galima ir nedėti), perpjautų perpus;
  • 3–4 vidutinės saldžiosios bulvės, supjaustytos tokiais pat kubeliais, kaip ir mėsa;
  • 3 valg. šaukšt. pomidorų pastos arba tyrės be priedų;
  • 100–150 ml šviesaus alaus;
  • 0,5 l jautienos sultinio arba vandens;
  • 1 lauro lapas;
  • 1 arbat. šaukšt. nuskabytų šviežių čiobrelių lapelių;
  • 1 valg. šaukšt. sojos arba Vusterio (Vorčesterio) padažo;
  • 1 arbat. šaukšt. cukraus;
  • patiekimui: ryžių arba kuskuso.

Gaminimas:

1. Kiek pavyks, apšluostykite mėsos kubelius, kad nebūtų akivaizdžiai šlapi. Į tvirtą maišelį berkite miltus, šiek tiek druskos bei pipirų, o tada sudėkite mėsos kubelius, maišelį užriškite ar kitaip užsandarinkite ir gerai pakratykite – mėsa turi tolygiai pasidengti miltais.

2. Plačiadugniame troškintuve įkaitinkite pusę aliejaus, o tada vienu sluoksniu apkepinkite mėsos kubelius (jei netelpa, kepinkite per 2 kartus). Kai apskrus iš visų pusių, perdėkite į lėkštę.

3. Į tą patį puodą pilkite likusį aliejų, įkaitinkite ir suberkite morkas bei svogūnus. Maišydami kepinkite, kol svogūnai suminkštės. Suberkite česnakus bei grybus, pakepinkite, kol pakvips, sudėkite pomidorų pastą (tyrę), pakepinkite minutę, o tada supilkite alų ir leiskite atkibti nuo puodo dugno ir sienelių prikibusiems ingredientams.

4. Dėkite į puodą ir mėsą, saldžiąsias bulves, supilkite sultinį (vandenį), Vusterio (Vorčesterio) padažo, dėkite prieskonius, berkite cukrų, pasūdykite. Sumažinkite ugnį ir leiskite troškintis 45 min., kol daržovės suminkštės, o mėsa išvirs. Paragaukite, ar nieko netrūksta. Nukaiskite puodą ir uždengę leiskite pastovėti 15–20 min.

5. Patiekite su ryžiais ar kuskusu, mėgstamomis salotomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis