Ingredientai:
tešlai:
- 250 g miltų;
- 250 ml verdančio vandens;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos.
įdarui:
- 150 g maltos vištienos;
- 10 nevirtų, išgliaudytų ir labai smulkiai sukapotų tigrinių krevečių;
- 1 skiltelė česnako, sutrinta;
- 2–3 smulkiai supjaustyti svogūno laiškai;
- nykčio galiuko šviežio imbiero gabaliukas, nuluptas ir smulkiai sutarkuotas;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos.
- 2 valg. šaukšt. sezamų aliejaus.
padažui:
- 4 valg. šaukšt. sojos padažo;
- 2 valg. šaukšt. ryžių acto;
- 1 valg. šaukšt. sezamų aliejaus;
- 1 valg. šaukšt. aitriųjų paprikų padažo;
- 1 sutrinta skiltelė česnako.
Gaminimas:
1. Persijokite miltus į didelį dubenį, suberkite druską ir supilkite vandenį, maišykite masę šakute (dar autentiškiau – mediniais pagaliukais), kol viskas pravės ir galėsite imtis minkymo rankomis, galite įpilti dar kiek vandens, jei jaučiate, jog masė sausoka. Išminkykite vientisą, elastingą tešlą, o tada dėkite į šiek tiek miltais pabarstytą švarų dubenį, pridenkite virtuviniu rankšluosčiu ir leiskite pastovėti kambario temperatūroje 30 min.
2. Kol tešla „ilsisi“, paruoškite įdarą. Jam skirtus produktus sudėkite į platų dubenį ir maišykite viena kryptimi, kol visi ingredientai tolygiai pasiskirstys. Labai įnirtingai maišyti nereikia, svarbiau tai, kad prieš gaminant įdarą visi ingredientai būtų itin gerai susmulkinti, tada jie nesunkiai susijungs.
3. Padažui skirtus ingredientus taip pat sumaišykite atskirame dubenėlyje ir atidėkite į šalį.
4. Tešlą padalykite į dvi dalis ir iš kiekvienos jų ant miltuoto paviršiaus iškočiokite po cilindro formos gabalą, kurį supjaustykite į 12 gabaliukų (taigi, iš visos tešlos gausite 24).
5. Kiekvieną tešlos gabaliuką iškočiokite iki maždaug 6 cm skersmens skritulio. Į kiekvieno tokio skritulio vidurį dėkite apie šaukštą įdaro, blynelio pakraštėlį kiek sudrėkinkite vandeniu, tada sulenkite pusiau ir labai gerai užspaudykite, stengdamiesi nepažeisti tešlos. Būtent šiame formavimo etape jums tikrai pravers pagalba, tad pasirūpinkite, jog draugai ar artimieji būtų šalia!
6. Dideliame puode užvirkite vandenį, pasūdykite ir atsargiai suleiskite virtinius. Virkite apie 5 min., arba kol jie iškils į vandens paviršių. Išgriebkite kiaurasamčiu į didelį dubenį, o tada tiekite ant stalo kartu su padažu, į kurį skanu virtinius mirkyti.
Beje, jei norite, galite virtinius virti ir garų puode, tai užtruks apie 15 min., arba tol, kol įdaras bus išviręs (išimkite vieną virtinį, perpjaukite ir patikrinkite, kad būtumėte tikri). Nepamirškite patepti rėčio dugno aliejumi, jei jis metalinis, priešingu atveju tešla prilips, ir bus bėdos.