Ingredientai:
- lazanijos lakštų (šviežių arba sausų, apvirtų ir atvėsintų).
įdarui:
- 500–600 g virtos ar keptos vištienos, smulkiai supjaustytos;
- 200 g rikotos sūrio;
- 2 mocarelos sūrio rutuliukai, sutarkuoti,
- 150 g parmezano sūrio, sutarkuoto;
- žiupsnis džiovintų raudonėlių;
- 2 didelės saujos špinatų, susmulkintų.
padažui:
- 2 valg. šaukšt. sviesto;
- 3 skiltelės česnako, sutraiškytos;
- 220 g kreminio sūrio;
- 1 stiklinė plakamosios grietinėlės;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- didelis žiupsnis juodųjų pipirų.
viršui:
- 2 mocarelos sūrio rutuliukai, supjaustyti griežinėliais.
Gaminimas:
1. Pirmiausiai pasiruoškite visas lazanijos sudėtines dalis.
2. Špinatus berkite į keptuvę, užpilkite šaukštą vandens, užkaiskite, uždenkite dangčiu ir pakaitinkite apie porą minučių, kol sukris. Atvėsinkite ir smulkiai sukapokite.
3. Susmulkintą mėsą suberkite į dubenėlį.
4. Dubenyje išsukite rikotos sūrį, skirtą įdarui. Tuomet šalia jo suberkite ir supilkite kitus įdarui skirtus ingredientus, išskyrus vištieną. Gerai išmaišykite ir atidėkite.
5. Pagaminkite padažą. Nedideliame prikaistuvyje išlydykite sviestą, suberkite česnakus, pakepinkite, kol pakvips, sudėkite ir supilkite likusius padažo ingredientus, įberkite druskos pipirų. Pakaitinkite kelias minutes, kol taps vientisu padažo, tačiau neleiskite pernelyg sutirštėti. Nukaiskite.
6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
7. Formuokite lazaniją. Imkite nedidelį kepimo indą aukštesniais kraštais, patepkite jo dugną pagamintu padažu (maždaug trečdaliu jo). Tuomet užklokite dugną lazanijos lakštais, ant jo dėkite įdaro, o ant viršaus paskleiskite šiek tiek vištienos. Vėl užklokite lazanijos lakštų sluoksniu, jį aptepkite padažu, tada vėl dėkite lazanijos lakštų sluoksnį, o ant jo pakartokite įdaro ir vištienos porciją. Viršutinis sluoksnis vėl turėtų būti lazanijos lakštų, tuomet padažo, o galiausiai viršų apdėliokite mocarelos sūrio griežinėliais.
8. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie pusvalandį, kol viršus bus gražiai apskrudęs ir burbuliuojantis. Leiskite kiek atvėsti ir ragaukite.