Ingredientai:
- 1 stiklinė avižinių dribsnių (viso grūdo, o ne greito paruošimo);
- 300 ml paprasto ar augalinio pieno arba vandens;
- 2 valg. šaukšt. graikiško jogurto;
- 1 valg. šaukšt. ispaninio šalavijo (chia) sėklų (galima ir neberti);
- 0,5 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto arba pastos;
- žiupsnis druskos.
keptiems obuoliams:
- 1 didelis obuolys, nuluptas ir supjaustytas nedideliais kubeliais;
- 1 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
- 2 valg. šaukšt. klevų sirupo;
- žiupsnelis cinamono;
- žiupsnelis druskos.
Gaminimas:
1. Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite obuolio kubelius, supilkite klevų sirupą, įberkite po žiupsnį druskos ir cinamono ir pakepinkite 4–5 min., kol obuoliai karamelizuosis. Atidėkite, kad atvėstų.
2. Į gilų dubenėlį suberkite avižinius dribsnius, ispaninio šalavijo sėklas, druską, supilkite pieną arba vandenį, vanilės ekstraktą (arba pastą), dėkite jogurtą, kiek atvėsusius obuolius. Labai gerai viską išmaišykite. Dėkite nakčiai arba bent kelioms valandoms į šaldytuvą.
3. Prieš valgant dar kartą gerai išmaišykite, jei norite, galite pabarstyti kapotais mėgstamais riešutais arba sėklomis.