Patiks visiems: gurmaniška per naktį brinkinta avižinė košė su obuoliais

Avižinę košę ryte išvirti ilgai netrunka, tačiau kartais, atrodo, gyvybiškai būtinos ir tos kelios papildomos miego minutės. Tokiais atvejais labai pravers košė, kurią paruošite iš vakaro. O jei tai bus ne paprasčiausi verdančiu vandeniu užpilti dribsniai, bet šis tas žymiai skanesnio, mėgausitės karališku patiekalu. –
Brinkinta avižinė košė su obuoliais
Brinkinta avižinė košė su obuoliais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 stiklinė avižinių dribsnių (viso grūdo, o ne greito paruošimo);
  • 300 ml paprasto ar augalinio pieno arba vandens;
  • 2 valg. šaukšt. graikiško jogurto;
  • 1 valg. šaukšt. ispaninio šalavijo (chia) sėklų (galima ir neberti);
  • 0,5 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto arba pastos;
  • žiupsnis druskos.

keptiems obuoliams:

  • 1 didelis obuolys, nuluptas ir supjaustytas nedideliais kubeliais;
  • 1 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. klevų sirupo;
  • žiupsnelis cinamono;
  • žiupsnelis druskos.

Gaminimas:

1. Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite obuolio kubelius, supilkite klevų sirupą, įberkite po žiupsnį druskos ir cinamono ir pakepinkite 4–5 min., kol obuoliai karamelizuosis. Atidėkite, kad atvėstų.

2. Į gilų dubenėlį suberkite avižinius dribsnius, ispaninio šalavijo sėklas, druską, supilkite pieną arba vandenį, vanilės ekstraktą (arba pastą), dėkite jogurtą, kiek atvėsusius obuolius. Labai gerai viską išmaišykite. Dėkite nakčiai arba bent kelioms valandoms į šaldytuvą.

3. Prieš valgant dar kartą gerai išmaišykite, jei norite, galite pabarstyti kapotais mėgstamais riešutais arba sėklomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis