1. Sumaišykite marinatui skirtus produktus, išspauskite česnako skilteles.
2. Viščiukų sparnelius nuplaukite, nusausinkite, nukarpykite galus, nes jie paprastai sudega.
3. Sudėkite sparnelius į tvirtą polietileno maišelį, supilkite marinatą, užriškite ir 2 val. palaikykite šaltai, kad pasimarinuotų. Į iškylą sparnelius neškitės maišelyje, nereikės plauti indo.
4. Prieš kepdama sparnelius pasūdykite, kepkite ant grotelių virš ne itin kaitrių žarijų, vis patepkite likusiu marinatu. Keptus viščiukų sparnelius tiekite su šviežių daržovių salotomis ir aitriu pomidorų padažu.
Kulinaro patarimas. Jei mėgstate aitriau, į marinatą dar galite įmaišyti pusę smulkiai pjaustytos aitriosios paprikos.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
- Viską, ką galima susmulkinti - susmulkinkite ir sumaišykite su likusiais produktais.
- Sparnelius supjaustykite per sąnarius, trečiąjį sąnarį atidėkite, ji galima bus panaudoti vėliau, sultinio virimui.
- Vištienos gabalėlius sudėkite į marinatą, gerai išmaišykite ir palikite kelioms valandoms ir ilgiau.
- Po to išimkite iš marinato, labai kruopščiai nuvalykite česnakų, imbierų, citrinžolių gabaliukus ir kepkite įkaitintoje iki 190° C orkaitėje maždaug 50 minučių.
Pagaminsite per 1 valandą, neskaičiuojant marinavimo laiko.
Receptas iš tinklaraščio ŽAIDŽIAME VIRTUVĘ
- Sparnelius pabarstykite druska, pipirais, dėkite šaukštą majonezo ir laikykite kambaryje apie 30 minučių (arba šaldytuve – 2 val.).
- Į dubenėlį dėkite 70 g sviesto (apie 2 šaukštus), įmuškite kiaušinių trynius.
- Suberkite smulkia trintuve sutarkuotą fermentinį sūrį. Dubenėlį kiškite į mikrobangų krosnelę (ar įkaitintą orkaitę) kokiai 15 sekundžių, kad aptirptų sūris. Išmaišykite.
- Kiekvieną viščiuko sparnelį apvoliokite tame kiaušinio ir sūrio plakinyje, paskui – džiūvėsėliuose.
- Dėkite sparnelius į kepimo skardą, šaukite ją į 180 laipsnių kaitrumo orkaitę ir kepkite 25-30 minučių.
1. Vištos sparnelius sukapojame į tris dalis. Sparnų galiukų nenaudojame – juos metame lauk arba užšaldome sultiniui. O visą kitą sudedame į dubenį.
2. Visus marinato ingredientus sumalame elektriniu virtuvės kombainu ir užpilame ant sparnelių. Paliekame pasimarinuoti bent jau valandai. Idealiu atveju – per naktį.
3. Sparnelius ir marinatą supilame į kepimo indą. Kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių arba kol sparneliai gražiai apskrunda ir iškepa, o marinatas sutirštėja. Jo nepamirškite vėliau užpilti ant iškepusių sparnelių.
1. Kepimo popieriumi išklotoje skardoje išdėlioti nuplautus ir nusausintus vištienos sparnelius, apibarstyti vištienos prieskoniais, pipirais ir druska, pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Tada apibarstyti vienos rozmarino šakelės lapeliais, riekelėmis pjaustyta česnako skiltele ir apšlakstyti vienos išspaustos citrinos sultimis. Kitą citriną supjaustyti plonais pusžiedžiais ir išdėlioti tarp sparnelių.
2. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių (jei turite garinę orkaitę, nustatyti 75% karšto oro ir 25% garų režimą, o paprastoje orkaitėje ant dugno pastatyti keramikinį indelį su vandeniu).
3. Pasūdytame vandenyje išvirti ryžius.
4. Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti riekelėmis pjaustytą antrą česnako skiltelę ir antros rozmarino šakelės lapelius. Pamaišyti ir pakepti 1 minutę. Tada supilti alų ir virti, kol skystis išgaruos ir pasidarys tirštas padažas. Suversti ryžius į keptuvę su padažu ir gerai išmaišyti.
5. Patiekti ryžius kartu su iškepusiais vištienos sparneliais.
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Vištos sparnelius gerai perplaukite šaltu tekančiu vandeniu, kruopščiai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir sudėkite į dubenį.
3. Į tą patį dubenį supilkite alyvuogių aliejų ir suberkite visus prieskonius. Vištos sparnelius gerai ištrinkite aliejaus ir prieskonių mišiniu, kad tolygiai juo pasidengtų iš visų pusių. Marinuokite šaldytuve uždarame indelyje 1-2 valandas.
4. Pasimarinavusius sparnelius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos vienu sluoksniu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, kol sparneliai gražiai apskrus, bus visiškai iškepę ir traškūs. Kepimo laiko viduryje juos apverskite ir kepkite toliau.
5. Barbekiu padažą, medų ir pomidorų padažą sudėkite į nedidelį puodą. Kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol pradės burbuliuoti. Leiskite pavirti porą minučių. Tuomet sudėkite sviestą ir įmaišykite, kol šis ištirps ir padažas ims žvilgėti. Nuimkite nuo ugnies, atidėkite į šalį ir leiskite šiek tiek atvėsti.
6. Vištos sparneliams iškepus, išimkite kepimo skardą iš orkaitės ir nustatykite kaitinimą iš viršaus ir orkaitės kepimo režimą „grill“. Sparnelius perkelkite į didelį karščiui atsparų dubenį, apipilkite paruoštu BBQ padažu ir išmaišykite, stengdamiesi, kad visi sparneliai tolygiai pasidengtų padažu. Išdėliokite atgal ant kepimo skardos ir grąžinkite į orkaitę. Likusį padažą supilkite į dubenėlį ir atidėkite į šalį – vėliau patiekite jį su paruoštais lipniais sparneliais.
7. Kepkite sparnelius vos kelias minutes – vos tik padažas pradės karamelizuotis ir sparneliai taps tamsiai gintarinės spalvos, išimkite iš orkaitės.
8. Lipnius vištienos sparnelius apibarstykite šviežiais žalumynais ir patiekite nedelsiant.
1. Aliejų, actą, citrinos sultis ir paukštienos marinato prieskonius išmaišykite ir gauta mase ištrinkite vištienos gabaliukus. Palikite marinuotis per naktį.
2. Prieš kepimą suberkite paukštienos ant grotelių prieskonius, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
3. Skardą gausiai aptepkite aliejumi, kiekvieną sparnelį apvoliokite sezamų - džiuvėsių mišiniu ir dėkite į skardą. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 min.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė