Patiks visiems: išsikepkite gardžiųjų vištų sparnelių. 7 receptai

Yra patiekalų, kurie sukelia mažą priklausomybę ne tik dėl savo skonio, bet ir smagumo valgyti. Tokie yra pikantiški, lipnūs, be jokių skrupulų rankomis valgomi kepti vištų sparneliai. Juos verta bent valandą pamarinuoti. Jei marinatas rytietiško stiliaus, tada iškepti sparneliai bus skaniausi pabarstyti sezamų sėklomis, patiekti su virtais basmati ryžiais. Rinkitės receptą ir kepkite!
Kepti vištos sparneliai su čiobreliais
Kepti vištos sparneliai su čiobreliais / Strelkabelka nuotr.
Pikantiški viščiukų sparneliai
Receptas: Pikantiški viščiukų sparneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
3.2 / 30
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 kg (sparnelių)
Medus: 3.00 valg. š. (Marinatui)
Actas: 2.00 valg. š. (Marinatui; ryžių acto arba 3 šaukštai citrinų sulčių)
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š. (Marinatui; aštraus)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (Marinatui)
Česnakai: 4.00 skiltelės (Marinatui)
Kmynai: 1.00 arbat. š. (Marinatui)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Sumaišykite marinatui skirtus produktus, išspauskite česnako skilteles.

2. Viščiukų sparnelius nuplaukite, nusausinkite, nukarpykite galus, nes jie paprastai sudega.

3. Sudėkite sparnelius į tvirtą polietileno maišelį, supilkite marinatą, užriškite ir 2 val. palaikykite šaltai, kad pasimarinuotų. Į iškylą sparnelius neškitės maišelyje, nereikės plauti indo.

4. Prieš kepdama sparnelius pasūdykite, kepkite ant grotelių virš ne itin kaitrių žarijų, vis patepkite likusiu marinatu. Keptus viščiukų sparnelius tiekite su šviežių daržovių salotomis ir aitriu pomidorų padažu.

Kulinaro patarimas. Jei mėgstate aitriau, į marinatą dar galite įmaišyti pusę smulkiai pjaustytos aitriosios paprikos.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Suskleisti
Rytietiški vištienos sparneliai
Receptas: Rytietiški vištienos sparneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 38
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 kg (sparnelių)
Sojų padažas: 3.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės (smulkinto)
Imbieras: 2.00 arbat. š. (trinto šakniastiebio)
Citrinžolė: (smulkiai supjaustyta baltoji dalis) 1.00 vnt.
Žalioji citrina: 3.00 valg. š. (sulčių)
Saldus aitriųjų paprikų padažas: 4.00 valg. š.
Austrių padažas: 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kafiro žaliųjų citrinų lapai: (smulkiai pjaustytų) 4.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Viską, ką galima susmulkinti - susmulkinkite ir sumaišykite su likusiais produktais.
  2. Sparnelius supjaustykite per sąnarius, trečiąjį sąnarį atidėkite, ji galima bus panaudoti vėliau, sultinio virimui.
  3. Vištienos gabalėlius sudėkite į marinatą, gerai  išmaišykite ir palikite kelioms valandoms ir ilgiau.
  4. Po to išimkite iš marinato, labai kruopščiai nuvalykite česnakų, imbierų, citrinžolių gabaliukus ir kepkite įkaitintoje iki 190° C orkaitėje maždaug 50 minučių.

Pagaminsite per 1 valandą, neskaičiuojant marinavimo laiko.

Receptas iš tinklaraščio ŽAIDŽIAME VIRTUVĘ

Suskleisti
Traškūs viščiukų sparneliai
Receptas: Traškūs viščiukų sparneliai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 96
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (viščiukų sparneliai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Sviestas: 70.00 g
Sūris: 130.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š. (augalinis)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti
  1. Sparnelius pabarstykite druska, pipirais, dėkite šaukštą majonezo ir laikykite kambaryje apie 30 minučių (arba šaldytuve – 2 val.).
  2. Į  dubenėlį dėkite 70 g sviesto (apie 2 šaukštus), įmuškite kiaušinių trynius.
  3. Suberkite smulkia trintuve sutarkuotą fermentinį sūrį. Dubenėlį kiškite į mikrobangų krosnelę (ar įkaitintą orkaitę) kokiai 15 sekundžių, kad aptirptų sūris. Išmaišykite.
  4. Kiekvieną viščiuko sparnelį apvoliokite tame kiaušinio ir sūrio plakinyje, paskui – džiūvėsėliuose.
  5. Dėkite sparnelius į kepimo skardą, šaukite ją į 180 laipsnių kaitrumo orkaitę ir kepkite 25-30 minučių.
Suskleisti
Kepti vištos sparneliai su čiobreliais
Receptas: Kepti vištos sparneliai su čiobreliais
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.1 / 13
Receptas
Ingredientai
Čiobreliai: 2.00 valg. š. (geriau šviežių, bet džiovinti irgi tinka; marinatui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (marinatui)
Medus: 2.00 valg. š. (marinatui)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Citrinos: 0.50 vnt. (išspaustų sulčių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Vištos sparnelius sukapojame į tris dalis. Sparnų galiukų nenaudojame – juos metame lauk arba užšaldome sultiniui. O visą kitą sudedame į dubenį.

2. Visus marinato ingredientus sumalame elektriniu virtuvės kombainu ir užpilame ant sparnelių. Paliekame pasimarinuoti bent jau valandai. Idealiu atveju – per naktį.

3. Sparnelius ir marinatą supilame į kepimo indą. Kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių arba kol sparneliai gražiai apskrunda ir iškepa, o marinatas sutirštėja. Jo nepamirškite vėliau užpilti ant iškepusių sparnelių.

Suskleisti
Vištienos sparneliai su citrina ir alaus skonio ryžiais
Receptas: Vištienos sparneliai su citrina ir alaus skonio ryžiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Vištos sparneliai: 800.00 g
Ryžiai: 250.00 g (trumpagrūdžių)
Alus: 1.00 st.
Citrinos: 2.00 vnt.
Rozmarinai: 2.00 vnt. (šakelės šviežio)
Česnakai: 2.00 skiltelės (nuluptos)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Vištienos prieskoniai: 0.50 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Kepimo popieriumi išklotoje skardoje išdėlioti nuplautus ir nusausintus vištienos sparnelius, apibarstyti vištienos prieskoniais, pipirais ir druska, pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Tada apibarstyti vienos rozmarino šakelės lapeliais, riekelėmis pjaustyta česnako skiltele ir apšlakstyti vienos išspaustos citrinos sultimis. Kitą citriną supjaustyti plonais pusžiedžiais ir išdėlioti tarp sparnelių.

2. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių (jei turite garinę orkaitę, nustatyti 75% karšto oro ir 25% garų režimą, o paprastoje orkaitėje ant dugno pastatyti keramikinį indelį su vandeniu).

3. Pasūdytame vandenyje išvirti ryžius.

4. Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti riekelėmis pjaustytą antrą česnako skiltelę ir antros rozmarino šakelės lapelius. Pamaišyti ir pakepti 1 minutę. Tada supilti alų ir virti, kol skystis išgaruos ir pasidarys tirštas padažas. Suversti ryžius į keptuvę su padažu ir gerai išmaišyti.

5. Patiekti ryžius kartu su iškepusiais vištienos sparneliais.

Suskleisti
Lipnūs vištos sparneliai su medaus ir barbekiu padažu
Receptas: Lipnūs vištos sparneliai su medaus ir barbekiu padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 kg (sparnelių petelių)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Česnako milteliai: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (grūstų)
Kajeno pipirai: 0.25 arbat. š.
BBQ padažas: 280.00 g (padažui)
Medus: 120.00 g (padažui)
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š. (padažui)
Sviestas: 50.00 g (padažui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Vištos sparnelius gerai perplaukite šaltu tekančiu vandeniu, kruopščiai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir sudėkite į dubenį.

3. Į tą patį dubenį supilkite alyvuogių aliejų ir suberkite visus prieskonius. Vištos sparnelius gerai ištrinkite aliejaus ir prieskonių mišiniu, kad tolygiai juo pasidengtų iš visų pusių. Marinuokite šaldytuve uždarame indelyje 1-2 valandas.

4. Pasimarinavusius sparnelius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos vienu sluoksniu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, kol sparneliai gražiai apskrus, bus visiškai iškepę ir traškūs. Kepimo laiko viduryje juos apverskite ir kepkite toliau.

5. Barbekiu padažą, medų ir pomidorų padažą sudėkite į nedidelį puodą. Kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol pradės burbuliuoti. Leiskite pavirti porą minučių. Tuomet sudėkite sviestą ir įmaišykite, kol šis ištirps ir padažas ims žvilgėti. Nuimkite nuo ugnies, atidėkite į šalį ir leiskite šiek tiek atvėsti.

 

6. Vištos sparneliams iškepus, išimkite kepimo skardą iš orkaitės ir nustatykite kaitinimą iš viršaus ir orkaitės kepimo režimą „grill“. Sparnelius perkelkite į didelį karščiui atsparų dubenį, apipilkite paruoštu BBQ padažu ir išmaišykite, stengdamiesi, kad visi sparneliai tolygiai pasidengtų padažu. Išdėliokite atgal ant kepimo skardos ir grąžinkite į orkaitę. Likusį padažą supilkite į dubenėlį ir atidėkite į šalį – vėliau patiekite jį su paruoštais lipniais sparneliais.

7. Kepkite sparnelius vos kelias minutes – vos tik padažas pradės karamelizuotis ir sparneliai taps tamsiai gintarinės spalvos, išimkite iš orkaitės.

8. Lipnius vištienos sparnelius apibarstykite šviežiais žalumynais ir patiekite nedelsiant.

Suskleisti
Keptų vištų sparnelių skruzdėlynas
Receptas: Keptų vištų sparnelių skruzdėlynas
6 asmenims
Pagaminsite per 10 val.
3.4 / 14
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 2500.00 g (sparnelių)
"Kotanyi" paukštienos marinatas (1 pakuotė) 1.00 vnt.
Aliejus: 250.00 ml (150 ml marinatui ir apie 100 ml kepimui)
Sultys: 3.00 valg. š. (citrinų)
Actas: 3.00 valg. š. (obuolių arba vyno acto)
Paukštienos ant grotelių prieskoniai (1 pakuotė) 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sezamo sėklos: 70.00 g
Džiūvėsiai: 150.00 g
Kaip gaminti

1. Aliejų, actą, citrinos sultis ir paukštienos marinato prieskonius išmaišykite ir gauta mase ištrinkite vištienos gabaliukus. Palikite marinuotis per naktį.

2. Prieš kepimą suberkite paukštienos ant grotelių prieskonius, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.

3. Skardą gausiai aptepkite aliejumi, kiekvieną sparnelį apvoliokite sezamų - džiuvėsių mišiniu ir dėkite į skardą. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 min.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis