Ingredientai:
- 350 g virtų, sugrūstų ir atvėsintų bulvių (galima naudoti likusias iš vakar);
- 60 g miltų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 2 kiaušiniai;
- 100 ml pasukų (jei neturite, galite naudoti pieną, į kurį įdėkite šaukštą grietinės);
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- aliejaus (kepti);
- grietinės ir smulkiai kapotų šviežių krapų (patiekti).
Gaminimas:
1. Dėkite bulves į dubenį, berkite druską, pipirus, muškite kiaušinius ir labai gerai ištrinkite. Tuomet suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir darsyk išmaišykite.
2. Į gautą bulvių, miltų ir kiaušinių masę pilkite pasukas ir išsukite, kad neliktų gumuliukų. Turite gauti tirštą masę.
3. Įkaitinkite storadugnę keptuvę, įpilkite aliejaus, nustatykite vidutinę kaitrą. Dėdami po šaukštą tešlos, formuokite blynelius, kepkite po porą–trejetą minučių iš kiekvienos pusės. Verskite atsargiai, nes blyneliai išsipūs, bet bus minkšti.
4. Tiekite ką tik iškepusius su grietine ir krapais (ar kitais mėgstamais priedais).