Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patiks visiems: minkšti ir gardūs virtų bulvių blyneliai

Nors parduotuvėse jau pasirodė iš svetur atkeliavusios naujo derliaus bulvės, kol kas galime naudoti ir gerai išsilaikiusias vietines praėjusio rudens daržoves. Orams vėl atvėsus, galbūt susigundysite minkštais bulviniais blynukais, kuriuos skanu gardinti grietine ir smulkiai kapotais krapais.
Bulviniai blyneliai
Bulviniai blyneliai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 350 g virtų, sugrūstų ir atvėsintų bulvių (galima naudoti likusias iš vakar);
  • 60 g miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 2 kiaušiniai;
  • 100 ml pasukų (jei neturite, galite naudoti pieną, į kurį įdėkite šaukštą grietinės);
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • aliejaus (kepti);
  • grietinės ir smulkiai kapotų šviežių krapų (patiekti).

Gaminimas:

1. Dėkite bulves į dubenį, berkite druską, pipirus, muškite kiaušinius ir labai gerai ištrinkite. Tuomet suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir darsyk išmaišykite.

2. Į gautą bulvių, miltų ir kiaušinių masę pilkite pasukas ir išsukite, kad neliktų gumuliukų. Turite gauti tirštą masę.

3. Įkaitinkite storadugnę keptuvę, įpilkite aliejaus, nustatykite vidutinę kaitrą. Dėdami po šaukštą tešlos, formuokite blynelius, kepkite po porą–trejetą minučių iš kiekvienos pusės. Verskite atsargiai, nes blyneliai išsipūs, bet bus minkšti.

4. Tiekite ką tik iškepusius su grietine ir krapais (ar kitais mėgstamais priedais).

Vida Press nuotr./Bulviniai blyneliai
Vida Press nuotr./Bulviniai blyneliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais