Ingredientai (2 asm.):
- 160 g migdolų miltų, kuo smulkesnių, labai gerai išpurentų šakute, kad būtų birūs;
- 0,75 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 60 ml kokybiško migdolų skonio gėrimo („migdolų pieno“);
- žiupsnis druskos;
- 2 dideli kiaušiniai;
- 1 valg. šaukšt. klevų sirupo (ir dar kita tiek patiekimui);
- keli lašai vanilės ekstrakto arba 0,5 arbat. šaukšt. vanilės pastos;
- kokosų (arba rapsų) aliejaus, kepimui.
Gaminimas:
1. Viename dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius.
2. Kitame dubenyje paplakite kiaušinius, tada supilkite migdolų gėrimą, klevų sirupą, vanilę, darsyk gerai išsukite.
3. Skystuosius ingredientus supilkite į sausuosius ir darsyk gerai išmaišykite. Masė turi būti tiršta – it riebi grietinė. Jei ji atrodo pernelyg skysta, įberkite dar kiek miltų, o jei per tiršta, tuomet migdolų gėrimo.
4. Ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir dėkite po šaukštą masės formuodami blynelius. Verčiau juos kepti nedidelius, kad būtų lengviau apversti. Kepkite tol, kol abi pusės bus gražiai apskrudę.
5. Tiekite iškart su mėgstamais priedais – klevų sirupu, džemu, uogomis, natūraliu jogurtu ar pan.