Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patobulinta klasika: vištienos šniceliai su traškia sėklų plutele

Atrodytų, klasikos net nereikia tobulinti, tačiau seniems geriems patiekalams kartais galima suteikti papildomų akcentų. Tokiu akcentu šiame žinomo šefo Yotamo Ottolenghi interpretuotame vištienos patiekale tapo traškus įvairiausių sėklų apvalkas. Iškepkite ir įsitikinsite, kaip jis tinka plonyčiams, tačiau sultingiems vištienos gabaliukams.
Vištienos šnicelis
Vištienos šnicelis / Vida Press nuotr.

Ingredientai (6 asm.):

  • 600 g vištienos krūtinėlės, be kaulų, supjaustytos 2–3 cm pločio juostelėmis;
  • 50 g miltų;
  • 2 kiaušiniai;
  • 80 g maltų džiūvėsėlių (geriausia būtų panko džiūvėsėliai);
  • 60 g sezamų sėklų;
  • 25 g juodųjų sezamų sėklų (jei neturite, dėkite kiek daugiau įprastų baltųjų);
  • 40 g saulėgrąžų;
  • 1,5 arbat. šaukšt. kalendros sėklų;
  • 1 arbat. šaukšt. maltos ciberžolės;
  • žiupsnis kajeno pipirų;
  • apie 100 ml saulėgrąžų aliejaus, kepimui;
  • 1 citrina, supjaustyta ketvirčiais;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Ant lygaus paviršiaus patieskite gabalą tvirto kepimo popieriaus, sudėkite vištienos juosteles, uždenkite dar vienu popieriaus gabalu ir pakočiokite kočėlu. Vištienos storis turėtų būti apie 1 cm.

2. Imkite nedidelį, račiau platoką dubenį ir suberkite į jį miltus, 1/4 šaukštelio druskos ir šiek tiek pipirų.

3. Į antrą dubenį įmuškite kiaušinius ir lengvai paplakite.

4. Trečiame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, visas sėklas ir 3/4 šaukštelio druskos.

5. Kiekvieną vištienos gabaliuką pirmiausia merkite į miltus, nupurtykite perteklių, tada pamirkykite kiaušinių plakinyje ir, galiausiai, gerai apvoliokite džiūvėsėlių-sėklų mišinyje.

6. Keptuvėje aukštesniais kraštais ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, jo sluoksnis turi būti bent 5 mm. Dėkite vištienos gabalėlius ir kepkite po 5–6 min. iš kiekvienos pusės, kol vištiena bus visiškai iškepusi, o sėklų apvalkalas gražiai paskrudęs. Taip iškepkite visą vištieną.

7. Iškepusius gabalėlius dėkite ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, kad sugertų riebalų likutį.

8. Tiekite su lengvomis salotomis, jei norite – ryžiais, šalia dėkite ir po citrinos ketvirtį.

Vida Press nuotr./Kepami vištienos šniceliai
Vida Press nuotr./Kepami vištienos šniceliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai