Ingredientai (6 asm.):
- 600 g vištienos krūtinėlės, be kaulų, supjaustytos 2–3 cm pločio juostelėmis;
- 50 g miltų;
- 2 kiaušiniai;
- 80 g maltų džiūvėsėlių (geriausia būtų panko džiūvėsėliai);
- 60 g sezamų sėklų;
- 25 g juodųjų sezamų sėklų (jei neturite, dėkite kiek daugiau įprastų baltųjų);
- 40 g saulėgrąžų;
- 1,5 arbat. šaukšt. kalendros sėklų;
- 1 arbat. šaukšt. maltos ciberžolės;
- žiupsnis kajeno pipirų;
- apie 100 ml saulėgrąžų aliejaus, kepimui;
- 1 citrina, supjaustyta ketvirčiais;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Ant lygaus paviršiaus patieskite gabalą tvirto kepimo popieriaus, sudėkite vištienos juosteles, uždenkite dar vienu popieriaus gabalu ir pakočiokite kočėlu. Vištienos storis turėtų būti apie 1 cm.
2. Imkite nedidelį, račiau platoką dubenį ir suberkite į jį miltus, 1/4 šaukštelio druskos ir šiek tiek pipirų.
3. Į antrą dubenį įmuškite kiaušinius ir lengvai paplakite.
4. Trečiame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, visas sėklas ir 3/4 šaukštelio druskos.
5. Kiekvieną vištienos gabaliuką pirmiausia merkite į miltus, nupurtykite perteklių, tada pamirkykite kiaušinių plakinyje ir, galiausiai, gerai apvoliokite džiūvėsėlių-sėklų mišinyje.
6. Keptuvėje aukštesniais kraštais ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, jo sluoksnis turi būti bent 5 mm. Dėkite vištienos gabalėlius ir kepkite po 5–6 min. iš kiekvienos pusės, kol vištiena bus visiškai iškepusi, o sėklų apvalkalas gražiai paskrudęs. Taip iškepkite visą vištieną.
7. Iškepusius gabalėlius dėkite ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, kad sugertų riebalų likutį.
8. Tiekite su lengvomis salotomis, jei norite – ryžiais, šalia dėkite ir po citrinos ketvirtį.