Kaip rašoma prekybos tinklo „IKI“ pranešime žiniasklaidai, vištieną pagal populiarumą lenkia tik kiauliena. Šis faktas maisto technologų nė nestebina, nes tai itin universali mėsa – nusipirkus vieną paukštį iš jo galima pagaminti daugybę patiekalų. Nuo sriubos, kepsnelių iki sumuštinių ar troškinio.
Artėjančios Tarptautinės paukštienos dienos proga – 3 receptai su skirtingų rūšių paukštiena. Rinkitės, gaminkite ir skanaukite!
Vištienos ir perlinių kruopų maltinukai
Ingredientai:
- 400 g smulkintos vištienos;
- 150 g virtų perlinių kruopų;
- 1 sutarkuota morka;
- 1 smulkiai supjaustytas svogūnas;
- 1 kiaušinis;
- druskos;
- pipirų;
- smulkintų krapų;
- aliejaus (kepimui);
- grietinėlės (nebūtina).
Gaminimas:
1. Dubenyje sumaišykite visus ingredientus ir iš jų formuokite norimo dydžio kukulius. Juos dėkite į vidutiniškai įkaitintą keptuvę, šiek tiek suplokite ir kepkite iš abiejų pusių maždaug po 5 minutes.
2. Jei norite, maltinukus galite aplieti riebia grietinėle ir dar kelias minutes patroškinti uždengtoje keptuvėje.
3. Tiekite su bulvių koše ir šviežiomis daržovėmis.
Kalakutienos troškinys
Ingredientai:
- 450 g virtos ir susmulkintos kalakutienos filė;
- 1 smulkiai supjaustytas svogūnas;
- 2 griežinėliais supjaustytos morkos;
- 2 česnako skiltelės, susmulkintos;
- 2 šaukštai miltų;
- 2 puodeliai sultinio;
- 2 šaukšteliai džiovintų čiobrelių;
- 1 šaukštelis džiovintų rozmarinų;
- 1 lauro lapas;
- kelios saujos šaldytų žirnelių;
- druskos;
- pipirų;
- aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Dideliame ketaus puode įkaitinkite aliejų ir į jį suberkite svogūną bei morką. Kepkite apie 5 minutes, kol daržovės suminkštės, o tada suberkite smulkintą česnaką, jį pakepinkite dar minutę.
2. Į puodą suberkite ir, juos išmaišykite ir viską kartu kepkite 1–2 minutes. Po to lėtai supilkite sultinį, išmaišykite. Sudėkite virtą kalakutieną, prieskonius, leiskite troškiniui užvirti, o tada sumažinkite kaitrą.
3. Troškinkite apie 30 minučių, tada suberkite šaldytus žirnelius, viską pavirkite dar 5 minutes ir tiekite.
Antienos salotos su šilauogėmis
Ingredientai:
- 2 antienos krūtinėlės su oda;
- 400 g salotų mišinio;
- 1 puodelis šviežių šilauogių;
- 1/2 puodelio smulkintų migdolų;
- gabaliukas ožkos sūrio, sutrupinto;
- keli šaukštai balzamiko acto.
Gaminimas:
1. Anties krūtinėlę įtrinkite druska ir pipirais.
2. Įkaitinkite keptuvę ir joje kepkite antieną oda žemyn apie 4–5 minutes, kol oda taps auksinė ir traški. Tuomet mėsą apverskite ir kepkite dar 3–4 minutes. Tada antieną išimkite iš keptuvės ir kelioms minutėms atidėkite į šalį.
3. Dideliame dubenyje sumaišykite salotų mišinį, šilauoges, pjaustytus migdolus ir trupintą ožkos sūrį. Apšlakstykite salotas balzamiko užpilu ir sumaišykite. Tuomet plonai supjaustykite antieną ir jos gabaliukus sudėkite į salotas.