Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavargote sukti balandėlius? Jokie jūs ne tinginiai! Šiam receptui to neprireiks, o skonis pakylės

Spaudžiant šaltukui namams ir jūsų skonio receptoriams būtinas sušildantis ir jėgas atstatantis maistas. Kas dar, jei ne ponas kopūstas, padės ir šį vakarą su tokiais darbais.
“Garbanoti” balandėliai
“Garbanoti” balandėliai / Fotolia nuotr.

Skirtumas tik tas, kad laiko sugaišite perpus mažiau nei įprasta, o skonis, pažadame, sugrąžins į jaukius vaikystės namus ir jų prisiminimus.

Taigi laiką ir jėgas taupantis, o skonių receptorius džiuginantis, kiek transformuotas, balandėlių receptas.

Išmėginę pajusite, kad geri laikai jus vėl apkabina.

Balandėliams reikės:

  • Šviežio kopūsto galvos;
  • Maltos kiaulienos (apie 0,5 kg);
  • 2 vidutinio dydžio morkų;
  • 1 svogūno;
  • 0,5 raudono saldaus pipiro;
  • 2 saujos ryžių;
  • Džiovinto čiobrelio, raudonėlio, lauro lapelių;
  • Druskos ir pipirų;
  • Pomidorų pastos.

Kaip paruošti:

  1. Kopūstą supjaustome delno dydžio riekėmis, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname pipirais ir druska, išsiunčiame į kepimo skardelę ant kepimo popieriaus.
  2. Ant kopūsto riekelių tepame po šaukštelį pomidorų padažo.
  3. Pasiruošiame mėsos įdarą, supilame ryžius, sumaišome su mėsa, pipirais ir druska. Išmaišę suformuojame kotletukus ir klojame juos ant kopūsto riekelių. Tokiu pavyzdžiu užpildome visą skardelę.
  4. Ant žalios mėsos kotletų klojame šaukšą kepto pagardo: keptos morkos su svogūnais ir paprika tam mielai pasitarnaus.
  5. Į likusius tarpelius nepašykštime lauro lapelių, pabarstome visą skardelę čiobreliais, raudonėliai ir valandą kepame orkaitėje. Rekomendacija būtų skardelę pridengti, po pirmo kepimo pusvalandžio, kai jau balandėliai bus apkepę, kad toliau troškintųsi.
  6. Jei linkite savo namams meilės, šis receptas jums!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?