Šiandien noriu pateikti dar vieną paprastą receptą – gaminant pagal jį nereikia įmantrios technikos, o ir ingredientų čia vos keli. Tačiau pagrindinis jų – šiuo metu Polo pozicijas užimantis agurkas. Jei paklausčiau, ką iš jo galima pasigaminti, tai pirmi atsakymai tikriausiai būtų rauginti, marinuoti. Na, o ar bandėte iš agurkų pasigaminti granitą?
Granita yra desertas, pagamintas iš vaisių ir vandens, užšaldytas ir sumaltas iki purios masės. Ir vėl užšaldytas. Tačiau šį kartą jis ne iš vaisių, o iš agurkų.
Agurkų granita pagal „Pavarsdienorastis“
Ingredientai:
- 10 agurkų;
- 3 žaliosios citrinos (laimai);
- 120 ml vandens;
- 100 ml cukraus;
- keli mėtos lapeliai;
- druskos.
Gaminimas:
1. Pirmiausiai paruošiu agurkus: nulupu, perpjaunu per pusę ir mažu šaukšteliu išimu iš jų sėklytes.
2. Vandenį užkaitinu su cukrumi, kol cukrus visiškai ištirpsta.
3. Žaliųjų citrinų sultis, mėtas, agurkus, sirupą dedu į indą ir sutrinu rankiniu trintuvu (blenderiu) iki vientisos masės.
4. Perkošiu per sietą ir supilu į indą. Dedu į šaldiklį.
5. Kai masė gerai sušąla, darsyk sutrinu rankiniu trintuvu (blenderiu).
Tips & tricks:
- lašelis citrinų likerio limoncello šią granitą pavers skonio bomba;
- agurkų rūšis „Radničiok“ – viena iš mano favoričių gaminant granitą.
Šis receptas – iš maisto tinklaraščio Pavarsdienorastis, kurio autorius – virtuvės šefas Justinas Kapkovičius. Per 12 savo karjeros profesionalioje virtuvėje metų Justinas dirbo įvairiuose restoranuose Lietuvoje, Škotijoje, Skandinavijoje, yra laimėjęs ne vieną medalį tarptautiniuose kulinarijos konkursuose, kūręs skirtingų restoranų meniu. Šalia rimtos ir profesionalios karjeros, namuose Justinas gamina žymiai paprasčiau nei restorane, tačiau skaniai ir išradingai. Namų virtuvei tinkamus jo receptus ir patarimus nuo šiol ras ir 15min skaitytojai.