„Pavarsdienorastis“ receptas: agurkų granita

Interneto šaršalyne kiekvienais metais tokiu metų laiku galima rasti begales receptų, kuriuose vienais ar kitais būdais bandoma išrasti naujus agurkų marinavimo receptus. Vieni jų paprasti ir užtrunka vos kelias minutes, kiti prilyginti moksliniams traktatams, kuriuos galima analizuoti ištisas dienas. Buvo ir man kilusi mintis pasidalinti savo agurkų receptu, bet 5 g druskos į kairę ir česnako skiltelė į dešinę privertė pakeisti nuomonę ir pasirinkti šiek tiek kitą kelią.
Justinas Kapkovičius ir jo gaminta agurkų granita
Justinas Kapkovičius ir jo gaminta agurkų granita / Autoriaus, Lina Jushke nuotr.

Šiandien noriu pateikti dar vieną paprastą receptą – gaminant pagal jį nereikia įmantrios technikos, o ir ingredientų čia vos keli. Tačiau pagrindinis jų – šiuo metu Polo pozicijas užimantis agurkas. Jei paklausčiau, ką iš jo galima pasigaminti, tai pirmi atsakymai tikriausiai būtų rauginti, marinuoti. Na, o ar bandėte iš agurkų pasigaminti granitą?

Granita yra desertas, pagamintas iš vaisių ir vandens, užšaldytas ir sumaltas iki purios masės. Ir vėl užšaldytas. Tačiau šį kartą jis ne iš vaisių, o iš agurkų.

Agurkų granita pagal „Pavarsdienorastis“

Ingredientai:

  • 10 agurkų;
  • 3 žaliosios citrinos (laimai);
  • 120 ml vandens;
  • 100 ml cukraus;
  • keli mėtos lapeliai;
  • druskos.
Autoriaus nuotr./Agurkų granitos ingredientai
Autoriaus nuotr./Agurkų granitos ingredientai

Gaminimas:

1. Pirmiausiai paruošiu agurkus: nulupu, perpjaunu per pusę ir mažu šaukšteliu išimu iš jų sėklytes.

Autoriaus nuotr./Agurkai be žievės ir sėklyčių
Autoriaus nuotr./Agurkai be žievės ir sėklyčių

2. Vandenį užkaitinu su cukrumi, kol cukrus visiškai ištirpsta.

3. Žaliųjų citrinų sultis, mėtas, agurkus, sirupą dedu į indą ir sutrinu rankiniu trintuvu (blenderiu) iki vientisos masės.

Autoriaus nuotr./Visus ingredientus sutriname
Autoriaus nuotr./Visus ingredientus sutriname

4. Perkošiu per sietą ir supilu į indą. Dedu į šaldiklį.

5. Kai masė gerai sušąla, darsyk sutrinu rankiniu trintuvu (blenderiu).

Tips & tricks:

  • lašelis citrinų likerio limoncello šią granitą pavers skonio bomba;
  • agurkų rūšis „Radničiok“ – viena iš mano favoričių gaminant granitą.
Autoriaus nuotr./Agurkų granita
Autoriaus nuotr./Agurkų granita

Šis receptas – iš maisto tinklaraščio Pavarsdienorastis, kurio autorius – virtuvės šefas Justinas Kapkovičius. Per 12 savo karjeros profesionalioje virtuvėje metų Justinas dirbo įvairiuose restoranuose Lietuvoje, Škotijoje, Skandinavijoje, yra laimėjęs ne vieną medalį tarptautiniuose kulinarijos konkursuose, kūręs skirtingų restoranų meniu. Šalia rimtos ir profesionalios karjeros, namuose Justinas gamina žymiai paprasčiau nei restorane, tačiau skaniai ir išradingai. Namų virtuvei tinkamus jo receptus ir patarimus nuo šiol ras ir 15min skaitytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs