Blyneliai turi savo atitikmenų kiekviename pasaulio kampelyje, o gaminimo receptų ir metodų yra begalės. Taip pat ir komponentų, derinamų prie jų. Vieni mėgsta juos gardinti klevų sirupu, kiti – ištirpintu šokoladu, o treti – tiesiog lydytu sviestu. Šiandien aš juos pagardinau skrudintomis uogomis arba, kitaip tariant, uogų compote.
Amerikietiški blyneliai su uogų compote pagal „Pavarsdienorastis“
Ingredientai (6 porcijoms):
blyneliams:
- 50 g cukraus;
- 50 g sviesto;
- 250 ml pieno;
- 200 g kvietinių miltų;
- 2 kiaušiniai;
- 15 g kepimo miltelių;
- 2,5 g druskos.
uogų compote:
- 300 g įvairių uogu (šaldytų);
- 30 g medaus;
- greipfruto žievelė.
Gaminimas:
1. Pradžiai paruošiu blynelių tešlą. Kiaušinius išplaku su cukrumi. Įmaišau ištirpintą sviestą ir pieną. Į tešlą įmaišau išsijotus kepimo miltelius ir miltus, druską. Tešlą palieku pailsėti šaldytuve pusę valandos, kad išbrinktų miltai.
2. Praėjus šiam laikui ant įkaitintos keptuvės pilu tešlos ir kepu vieną pusę apie 20 sekundžių, o tada mentele apverčiu ir palieku dar 15 sekundžių.
3. Uogas dedu ant skardos. Užtarkuoju greipfruto žievele ir supilu medų. Dedu į iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę, kepu 8 minutes. Svarbu, kad uogos sušiltų, prisigertų greipfruto žievelės ir medaus, tačiau neprarastų formos.
4. Blynelius sukraunu lėkštėje vienas ant kito, ant jų viršaus dedu uogas, apipilu sirupu.
Tips & Tricks:
- Jei turite šviežių uogų, kepimo laiką sumažinkite iki 5-6 minučių.
Šis receptas – iš maisto tinklaraščio Pavarsdienorastis, kurio autorius – virtuvės šefas Justinas Kapkovičius. Per 12 savo karjeros profesionalioje virtuvėje metų Justinas dirbo įvairiuose restoranuose Lietuvoje, Škotijoje, Skandinavijoje, yra laimėjęs ne vieną medalį tarptautiniuose kulinarijos konkursuose, kūręs skirtingų restoranų meniu. Šalia rimtos ir profesionalios karjeros, namuose Justinas gamina žymiai paprasčiau nei restorane, tačiau skaniai ir išradingai. Namų virtuvei tinkamus jo receptus ir patarimus nuo šiol ras ir 15min skaitytojai.