„Pavarsdienorastis“ receptas: amerikietiški blyneliai su uogų „compote“

Visi žinome, kad liepos 4-ąją minima JAV Nepriklausomybės diena. Nors esame toli, tačiau net ir šia proga kartas nuo karto organizuojami kulinariniai renginiai. Šį savaitgalį mieste galime pasilepinti skaniais amerikietiškais patiekalais, o „Pavarsdienorastis“ dalinasi paprastu receptu, kuriame Amerikos pavadinimas minimas, nors tiksli jo kilmės istorija ir nėra žinoma. Ar galime šiuos blynelius vadinti grynai amerikietišku patiekalu? Galbūt! JAV jų galite paragauti bene kiekvienoje kavinėje.
Justinas Kapkovičius ir jo kepti blyneliai
Justinas Kapkovičius ir jo kepti blyneliai / Autoriaus, Lina Jushke nuotr.

Blyneliai turi savo atitikmenų kiekviename pasaulio kampelyje, o gaminimo receptų ir metodų yra begalės. Taip pat ir komponentų, derinamų prie jų. Vieni mėgsta juos gardinti klevų sirupu, kiti – ištirpintu šokoladu, o treti – tiesiog lydytu sviestu. Šiandien aš juos pagardinau skrudintomis uogomis arba, kitaip tariant, uogų compote.

Amerikietiški blyneliai su uogų compote pagal „Pavarsdienorastis“

Ingredientai (6 porcijoms):

blyneliams:

  • 50 g cukraus;
  • 50 g sviesto;
  • 250 ml pieno;
  • 200 g kvietinių miltų;
  • 2 kiaušiniai;
  • 15 g kepimo miltelių;
  • 2,5 g druskos.
Autoriaus nuotr. /Amerikietiškų blynelių su uogų „compote“ ingredientai
Autoriaus nuotr. /Amerikietiškų blynelių su uogų „compote“ ingredientai

uogų compote:

  • 300 g įvairių uogu (šaldytų);
  • 30 g medaus;
  • greipfruto žievelė.

Gaminimas:

1. Pradžiai paruošiu blynelių tešlą. Kiaušinius išplaku su cukrumi. Įmaišau ištirpintą sviestą ir pieną. Į tešlą įmaišau išsijotus kepimo miltelius ir miltus, druską. Tešlą palieku pailsėti šaldytuve pusę valandos, kad išbrinktų miltai.

Autoriaus nuotr. /Amerikietiškų blynelių tešla
Autoriaus nuotr. /Amerikietiškų blynelių tešla

2. Praėjus šiam laikui ant įkaitintos keptuvės pilu tešlos ir kepu vieną pusę apie 20 sekundžių, o tada mentele apverčiu ir palieku dar 15 sekundžių.

Autoriaus nuotr. /Kepami amerikietiški blyneliai
Autoriaus nuotr. /Kepami amerikietiški blyneliai

3. Uogas dedu ant skardos. Užtarkuoju greipfruto žievele ir supilu medų. Dedu į iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę, kepu 8 minutes. Svarbu, kad uogos sušiltų, prisigertų greipfruto žievelės ir medaus, tačiau neprarastų formos.

Autoriaus nuotr. /Kepti paruoštos uogos
Autoriaus nuotr. /Kepti paruoštos uogos

4. Blynelius sukraunu lėkštėje vienas ant kito, ant jų viršaus dedu uogas, apipilu sirupu.

Tips & Tricks:

  • Jei turite šviežių uogų, kepimo laiką sumažinkite iki 5-6 minučių.
Autoriaus nuotr. /Amerikietiški blyneliai su uogų „compote“
Autoriaus nuotr. /Amerikietiški blyneliai su uogų „compote“

Šis receptas – iš maisto tinklaraščio Pavarsdienorastis, kurio autorius – virtuvės šefas Justinas Kapkovičius. Per 12 savo karjeros profesionalioje virtuvėje metų Justinas dirbo įvairiuose restoranuose Lietuvoje, Škotijoje, Skandinavijoje, yra laimėjęs ne vieną medalį tarptautiniuose kulinarijos konkursuose, kūręs skirtingų restoranų meniu. Šalia rimtos ir profesionalios karjeros, namuose Justinas gamina žymiai paprasčiau nei restorane, tačiau skaniai ir išradingai. Namų virtuvei tinkamus jo receptus ir patarimus nuo šiol ras ir 15min skaitytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis