Gaminant citrininį musą nereikia kokių nors „super“ šefo įgūdžių. Kaip visada, ieškau tokio būdo, kuris būti nesunkiai įgyvendinamas namuose.
Reikės sujungti keletą komponentų ir jau po kelių valandų galėsite mėgautis vasarišku desertu. O čiobrelių ir mėtų sirupas bus tikras skonių užtaisas, kuris patiks net ir visko ragavusiems. Raitomės rankoves, skinam derlių nuo palangių ir lepiname namiškius žiupsneliu vasaros.
Citrininis musas pagal Pavarsdienorastis
Ingredientai (4 porcijoms):
musui:
- 200 ml grietinėlės;
- 40 ml natūralaus jogurto;
- 50 g cukraus;
- 75 ml citrinos sulčių;
- citrinos žievelė;
- 1 arbat. šaukšt. likerio „Grand Marnier“;
- 1,5 lakšto (3,5 g) želatinos.
sirupui:
- 300 ml vandens;
- 150 g cukraus;
- 4 šakelės čiobrelių;
- mėtos;
- 1 citrinos sultys;
- 1 arbat. šaukšt. likerio „Grand Marnier“.
Gaminimas:
1. Pradžioje pasigaminsiu citrininį musą. Želatiną išbrinkinu vėsiame vandenyje. Citrinos sultis sumaišau su cukrumi ir pakaitinu puode, kol cukrus visiškai ištirpsta. Į sultis įmaišau nugręžtą želatiną ir jogurtą.
2. Grietinėlę išplaku iki standumo ir per kelis kartus sudedu į prieš tai paruoštą masę.
3. Gautą masę išpilstau į indelius ir dedu į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų
4. Kol musas stingsta, pasigaminsiu sirupą. Vandenį pilu į puodą su cukrumi ir paverdu, kol cukrus visiškai ištirpsta. Dedu čiobrelį, mėtas, pakaitinu kelias minutes ir palieku atvėsti. Į atvėsusį sirupą pilu citrinos sultis ir likerį.
5. Į lėkštę dedu musą, o ant jo viršaus pašlakstau čiobrelių ir mėtų sirupo.
Tips & Tricks
- „Grand Marnier“ galite pakeisti kitu likeriu, pvz., „Campari“.
- Prie muso puikia dera greipfruto ir apelsino gabaliukai.
Šis receptas – iš maisto tinklaraščio Pavarsdienorastis, kurio autorius – virtuvės šefas Justinas Kapkovičius. Per 12 savo karjeros profesionalioje virtuvėje metų Justinas dirbo įvairiuose restoranuose Lietuvoje, Škotijoje, Skandinavijoje, yra laimėjęs ne vieną medalį tarptautiniuose kulinarijos konkursuose, kūręs skirtingų restoranų meniu. Šalia rimtos ir profesionalios karjeros, namuose Justinas gamina žymiai paprasčiau nei restorane, tačiau skaniai ir išradingai. Namų virtuvei tinkamus jo receptus ir patarimus nuo šiol ras ir 15min skaitytojai.