„Pavarsdienorastis“ receptas: lapinio kopūsto (kale) traškučiai

Prieš kelias savaites dalinausi užkandžiu, kuris puikiai dera prie vyriškų gėrimų – skrudintais avinžirniais, o šiandien nusprendžiau pagaminti tokį, kuris tiks ir figūrą prižiūrintiems, ir ieškantiems naujų skonių, o galbūt iššūkius mėgstantiems.
Justinas Kapkovičius ir jo gaminti traškučiai
Justinas Kapkovičius ir jo gaminti traškučiai / Autoriaus, Lina Jushke nuotr.

Šiandien parodysiu, kad traškučiai gali būti ne tik iš bulvių ar tradiciniai grietinėlės ir svogūnų skonio. Pasirinkau šiuo metu visų taip mėgiamą lapinį kopūstą (kale). Nusprendžiau iš jo pasigaminti kai ką, ko tikrai ne kiekvienas esate ragavę. Šiuos traškučius gana paprasta pasigaminti, jei, žinoma, skirsite šiek tiek daugiau laiko. O pasigaminę didesnį jų kiekį, galėsite gardžiuotis ne vieną vakarą.

Autoriaus nuotr. /Traškučių ingredientai
Autoriaus nuotr. /Traškučių ingredientai

Lapinio kopūsto (kale) traškučiai pagal Pavarsdienorastis

Ingredientai:

  • 200 g lapinio kopūsto (kale);
  • 150 g anakardžių riešutų;
  • 1 citrina;
  • 50 g razinų;
  • 1 česnako skiltelė;
  • 5 g rūkytos paprikos miltelių.

Gaminimas:

1. Lapinį kopūstą (kale) nuplikau sūdytu vandeniu.

Autoriaus nuotr. /Nuplikyti lapiniai kopūstai
Autoriaus nuotr. /Nuplikyti lapiniai kopūstai

2. Visus likusius ingridientus dedu į indą, pilu apie 80 ml vandens. Viską sutrinu iki vientinos masės.

3. Pasigaminta masę ištrinu nuplikytus lapinio kopūsto (kale) lapus.

Autoriaus nuotr. /Pagaminta masė
Autoriaus nuotr. /Pagaminta masė

4. Paruoštus kopūstus dedu į elektrinį vaisių ir daržovių džiovintuvą kelioms valandoms. Jei neturite džiovyklės galite traškučius džiovinti orkaitėje. Ant skardos patieskite sviestinio popieriaus ir išdėliokite kopūsto lapelius. Įkaitinkite orkaitę iki 50°C laipsnių temperatūros ir palikite 3-4 valandoms, kol lapai taps traškūs.

Autoriaus nuotr. /Džiovinimui paruošti traškučiai
Autoriaus nuotr. /Džiovinimui paruošti traškučiai

Tips & tricks

  • Anakardžių riešutus galite pakeisti į kitus jums patinkančius, pvz., migdolus.
  • Jei neturite razinų, galite naudoti datules ar slyvas.

Šis receptas – iš maisto tinklaraščio Pavarsdienorastis, kurio autorius – virtuvės šefas Justinas Kapkovičius. Per 12 savo karjeros profesionalioje virtuvėje metų Justinas dirbo įvairiuose restoranuose Lietuvoje, Škotijoje, Skandinavijoje, yra laimėjęs ne vieną medalį tarptautiniuose kulinarijos konkursuose, kūręs skirtingų restoranų meniu. Šalia rimtos ir profesionalios karjeros, namuose Justinas gamina žymiai paprasčiau nei restorane, tačiau skaniai ir išradingai. Namų virtuvei tinkamus jo receptus ir patarimus nuo šiol ras ir 15min skaitytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis