Šiandien nusprendžiau pasidalinti su jumis labai paprastu, tačiau tikrai vertu dėmesio receptu. Jį išbandę, savo sausų produktų lentynoje visada stengsitės turėti pagrindinį ingredientą – avinžirnius. Juos galite naudoti tiek konservuotus, tiek džiovintus. Tik jei renkatės gaminti iš džiovintų, nepamirškite jų gerai išmirkyti ir išvirti, su visu kitau jau galite improvizuoti, kaip norisi patiems.
Skrudinti avinžirniai pagal „Pavarsdienorastis“
Ingredientai:
- 2 skardinės konservuotų avinžirnių;
- 2 žaliosios citrinos (laimai);
- 100 ml kepimui tinkamo aliejaus;
- druskos;
- 2 arbat. šaukšt. rūkytos saldžiosios paprikos miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. Kajeno pipirų.
Gaminimas:
1. Perkošiu avinžirnius per sietą. Gerai nusausinu popieriniu rankšluosčiu.
2. Didelėje keptuvėje įkaitintinu aliejų ir dedu avinžirnius. Sumažinu ugnį ir kepu apie 10-15 minučių, kol avinžirniai paskrunda. Avinžirnius dedu ant popierinio rankšluoščio ir gerai nusausinu.
3. Paskaninu druska, Kajeno pipirais ir rūkyta paprika. Apibarstau smulkiai tarkuota žaliosios citrinos žievele ir pašlakstau pusės šio vaisiaus sultimis.
Tips & tricks
- Galima naudoti ir džiovintus avinžirnius, tačiau pradžioje reiktų juos išvirti.
- Idealiausiai kepimui tinka vynuogių kauliukų aliejus, nes jis neturi pašalinio skonio ir kvapo. Jei mėgstate švelnesnį skonį, Kajeno pipirą pakeiskite saldžiosios paprikos milteliais.
Šis receptas – iš maisto tinklaraščio Pavarsdienorastis, kurio autorius – virtuvės šefas Justinas Kapkovičius. Per 12 savo karjeros profesionalioje virtuvėje metų Justinas dirbo įvairiuose restoranuose Lietuvoje, Škotijoje, Skandinavijoje, yra laimėjęs ne vieną medalį tarptautiniuose kulinarijos konkursuose, kūręs skirtingų restoranų meniu. Šalia rimtos ir profesionalios karjeros, namuose Justinas gamina žymiai paprasčiau nei restorane, tačiau skaniai ir išradingai. Namų virtuvei tinkamus jo receptus ir patarimus nuo šiol ras ir 15min skaitytojai.