Ingredientai:
- 8–10 smidrų, nulaužytais kietais koteliai, o likusi dalis supjaustyta mažais gabaliukais;
- 3 didelės saujos špinatų, nuplautų ir supjaustytų juostelėmis;
- 1–2 nedideli porai, supjaustyti griežinėliais;
- 2 skiltelės česnako, sukapotos;
- sauja šaldytų žirnelių ir/arba edamame pupelių;
- šlakelis alyvuogių aliejaus;
- mažas gabaliukas sviesto;
- 1 arbat. šaukšt. kumino sėklų, pagrūstų grūstuvėje, kol pakvips (galima ir neberti, bet labai rekomenduotina);
- 4–6 kiaušiniai;
- ryšelis šviežių krapų, sukapotų;
- žiupsnis aitriųjų paprikų dribsnių (jei mėgstate aštriau).
Pastaba: galite papildyti šakšuką ir kitais valgomais žalėsiais – dilgėlėmis, garšvomis, ridikėlių lapeliais ir pan.
Gaminimas:
1. Užvirkite vidutinio dydžio puodą su vandeniu, pasūdykite ir suberkite smidrų gabaliukus, pavirkite minutę, tuomet suberkite žirnelius ir/ar edamame pupeles pavirkite dar 30 sek. Nusunkite.
2. Plačioje keptuvėje įkaitinkite sviesto ir aliejaus mišinį, kaitrą sumažinkite iki vidutinės, suberkite porus, česnakus, pakepinkite, kol porai kiek suminkštės, suberkite ir špinatus bei pakaitinkite, kol špinatai suglebs.
3. Suberkite į keptuvę ir apvirtas daržoves, pakepinkite maišydami 2–3 min., įberkite druskos. Tuomet šiame žaliame mišinyje padarykite tiek duobučių, kiek kiaušinių ketinate kepti. Muškite į kiekvieną kiaušinį, švelniai pasūdykite, jei naudojate, užberkite aitriųjų paprikų ir kepkite, kol baltymas sutvirtės, o trynys išliks skystas. Jei procesą norite pagreitinti, o gal nevalgote skystatrynių kiaušinių, keptuvę galite pridengti dangčiu.
4. Nukaiskite ir iškart ragaukite, jei norisi, su šviesia duona. Skanu valgyti tiesiai iš keptuvės, bet galite ir kultūringai dalinti į lėkštes.