DIENOS RECEPTAS
3 asmenims. Pagaminsite per 50 min.
Produktai
1 morka, 1 saliero stiebas, 1 svogūnas, 2 skiltelės česnako, 1 valg. š. sviesto, 150 ml balto sauso vyno, 250 g šaldytų žirnelių, 1 l daržovių sultinio, 250 g lukštentų krevečių, 100 g bri sūrio, 150 ml grietinėlės, 2 virti kiaušiniai, pagal skonį pipirų, druskos ir prieskoninių žalumynų.
Kaip gaminti
1. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste gilioje keptuvėje.
2. Morką ir saliero stiebą nuplaukite, nuvalykite, supjaustykite kubeliais, sumeskite į svogūnų troškinį ir kepkite, kol daržovės suminkštės. Tada supilkite vyną, kai trečdalis jo nugaruos, supilkite sultinį, suberkite atšildytus ir gerai nuvarvintus žirnelius ir dar 7 min. pakaitinkite.
3. Sriubą supilkite į gilų indą, išplakite elektriniu plakikliu, tada dar kartą užkaitinkite, supilkite grietinėlę, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, suberkite prieskonius, sudėkite nedideliais gabalėliais pjaustytą bri sūrį.
4. Sriubą tiekite su krevetėmis, šviežių petražolių lapeliais ir kiaušinio puselėmis.
SIŪLOME IŠBANDYTI!
SOTU |
||
PIKANTIŠKA |
||
VEGETARIŠKA |
||
MAŽIAU KALORIJŲ |