Pavasariu dvelkiantys nuostabieji smidrai: genialumas – paprastume. 12 receptų

Naujo gausos sezono simboliais virtuvėje tampa ne tik svogūnų laiškai bei ridikėliai, bet ir šiek tiek egzotiškesni, tačiau vis drąsiau prisijaukinami smidrai (dar pažįstami kaip šparagai). Parduotuvėse pasirodžius smidrams iš Italijos, o ir lietuviškiems irgi jau pakeliui, siūlome prisiminti taisykles, kaip juos ruošti bei keliolika receptų.
Sumuštiniai  su šparagais
Sumuštiniai su šparagais / „Scanpix“ nuotr.

Faktai apie smidrus ir keli patarimai:

  • Paisantieji sezoniškumo šia daržove mėgaujasi apie porą mėnesių – nuo balandžio iki birželio, nes tuomet imamas šviežias jų derlius, galime mėgautis geriausia kokybe. Beje, valgomas ne visas augalas, o tik jauni jo ūgliai.
  • Jei po žiemos pasiilgote žalumos ir gaivumo, smidrų galite valgyti nors ir kasdien. Juose gausu vitaminų ir įvairių maistinių medžiagų, ypač folio rūgšties.
„Scanpix“ nuotr./Kiaušiniai su šparagais
„Scanpix“ nuotr./Kiaušiniai su šparagais

  • Švieži smidrai, ypač plonesnieji ūgliai, gali būti valgomi ir termiškai neapdoroti. Tačiau dažniau jie vos vos apverdami ar nuplikomi verdančiu vandeniu, tada perliejami šaltu, o vėliau gali iškart keliauti į lėkštę, o gali būti dar trumpai apkepami keptuvėje ar kepsninėje.
  • Ruošdamiesi gaminti smidrus, nuplaukite juos ir nupjaukite sumedėjusius galus, tiesa, nepersistenkite, pjaukite tik tiek, kiek būtina. Svarbu nepersistengti ir smidrus apverdant – užteks vos 3–4 minučių, stiebai turi išlikti standūs.
  • Smidrų skonis gana delikatus, be to, norime gauti kuo daugiau maistingųjų medžiagų, tad verčiausia jais mėgautis ruošiant kuo paprasčiau. Vienas iš būtų – trumpai apvirti, porą minučių pakepinti su lašeliu alyvuogių aliejaus, o tada patiekti su gabalėliu sviesto, parmezano drožlėmis ir minkštai virtais kiaušiniais. Kitas klasikinis receptas – vos apvirtus šparagus apvynioti plonytėmis kumpio juostelėmis ir pakepinti keptuvėje ar kepsninėje, kol kumpis švelniai paskrus.
Kiaulpienės su lašišomis ir šparagais
Receptas: Kiaulpienės su lašišomis ir smidrais
3 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.5 / 11
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 200.00 g (rūkytų lašišų filė)
Salotos: 2.00 vnt. (gūželė salotinių trūkažolių ir keli lapeliai „Ledkalnio“ salotų)
Kiaulpienės: 30.00 g (saujelė lapelių)
Smidrai: 50.00 g (t. y. smidrai; nedidelis ryšulėlis šviežių)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Alyvuogės: 30.00 g (saujelė juodųjų)
Baltos duonos riekelės 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š. (padažui)
Grūdėtosios garstyčios (padažui) 1.00 arbat. š.
Sojų padažas: 1.00 arbat. š. (padažui)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (padažui)
Medus: 1.00 arbat. š. (padažui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sultys padažui)
Kaip gaminti

1. Visus salotų lapelius nuplaukite, nusausinkite, pusvalandį palaikykite šaldytuve sandariame inde, didesnius suplėšykite ir išdėliokite į lėkštes.

2. Ant viršaus dėkite lašišų griežinėlių, berkite nuvarvintų alyvuogių.

3. Pomidorus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite skiltelėmis, išdėliokite ant salotų.

4. Duonos riekeles supjaustykite kubeliais, paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsinkite.

5. Smidrų galus nupjaukite, nuvalykite, koteliais žemyn sumeskite į puodą su vandeniu ir kelias minutes pavirkite. Išgriebkite ir nuvarvinkite, atvėsintus išdėliokite ant salotų.

6. Paruoškite žalumynų padažą. Svogūną susmulkinkite, sumeskite į elektrinį plakiklį, supilkite aliejų, balzaminį actą, sojų padažą, apelsinų sultis, sukrėskite garstyčias, medų ir viską iki vientisumo suplakite.

7. Padažu apliekite salotas ir tiekite su skrudinta baltos duonos riekele.

Suskleisti
Salotos su šparagais
Receptas: Salotos su smidrais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 43
Receptas
Ingredientai
Smidrai: 400.00 g (t. y. švieži smidrai)
Agurkai: 1.00 vnt.
Ridikėliai: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Gražgarstės: 50.00 g
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Sultys: 1.00 arbat. š. (citrinų)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kaip gaminti

1. Šviežius smidrus išvirti (apie 15 min.), ataušinti ir supjaustyti gabaliukais.

2. Ridikėlius supjaustyti skiltelėmis, agurkus – kubeliais. Gražgarstes kruopščiai nuplauti ir  nuvarvinti.

3. Viską, išskyrus kiaušinius, sudėti į salotinę, pasūdyti, įberti pipirų, žiupsnelį cukraus, išmaišyti.

4. Iš aliejaus, garstyčių, su druska sutrinto česnako ir citrinų sulčių paruošti padažą, supilti ant salotų ir išmaišyti. Ant viršaus išdėlioti kiaušinių puseles.   

Suskleisti
Šparaginių pupelių, smidrų ir žirnelių salotos
Receptas: Šparaginių pupelių, smidrų ir žirnelių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 25
Receptas
Ingredientai
Smidrai: 200.00 g (t. y. smidrai)
Žirniai: 200.00 g (žalieji žirneliai)
Cukinijos: 200.00 g (jaunų)
Gražgarstės: 100.00 g
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 sulčių - padažui)
Garstyčios: 1.00 valg. š. ("Dižono" - padažui)
Medus: 1.00 arbat. š. (0,5 skysto - padažui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Šparagines pupeles nuplaukite, jei reikia, nupjaukite galus. Patrumpinkite sumedėjusius smidrų galus, atsargiai paskuskite sukietėjusias žieveles. Cukinijas supjaustykite plonais griežinėliais.

2. Pupeles, smidrus, cukinijas ir žirnelius keptuvėje užpilkite vandeniu (kad apsemtų) ir virkite kelias minutes, kol suminkštės. Nukoškite.

3. Iš nurodytų produktų išmaišykite padažą.

4. Į lėkštę sudėkite šiltas virtas daržoves, apipilkite padažu, patiekite su gražgarstėmis.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Smidrai su olandišku padažu
Receptas: Smidrai su olandišku padažu
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 41
Receptas
Ingredientai
Smidrai: 400.00 g (šviežių)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Sviestas: 100.00 arbat. š. (pusė pakelio)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. žaliųjų citrinų sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Paruoškite smidrus: kotelius plonai nulupkite, suriškite ryšulėliais po aštuonis ir labai trumpam iki viršūnėlių įstatykite į citrinų sultimis parūgštintą vandenį, virkite apie 6 min. Tada smidrus atsargiai išgriebkite kiaurasamčiu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Kai smidrai apdžius, juos atriškite. Į trynius įpilkite truputį vandens ir vandens vonelėje virš garų plakite, kol sutirštės. Pamažu supilkite lydytą sviestą, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir užpilkite ant smidrų.

Suskleisti
Smidrai su šonine
Receptas: Smidrai su šonine
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.5 / 67
Receptas
Ingredientai
Smidrai: 10.00 g (po 5 žaliuosius ir baltuosius ūglius)
Šoninė (plonyčiai griežinėliai): 10.00 riekės
Parmezano sūris: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (stambiai malti, pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 sulčių)
Kaip gaminti

1. Smidrus nuplaukite, kotelius nuskuskite, galiukus nupjaukite, suriškite į ryšulėlį, įstatykite į siaurą puodą su verdančiu vandeniu, kad vanduo apsemtų tik pusę smidrų stiebų, ir 4 min. pavirkite.

2. Ant šoninės griežinėlių berkite parmezano, dėkite po smidrų ūglį, jį pagal skonį pagardinkite juodaisiais pipirais ir apie 5 min. iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje, iki šoninė dailiai apskrus.

3. Tiekite apšlaksčiusi citrinų sultimis.

Suskleisti
Smidrų ir špinatų „Tortino“
Receptas: Smidrų ir špinatų „Tortino“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 15
Receptas
Ingredientai
Smidrai: 225.00 g
Špinatai: 2.00 sauja
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (dideli)
Sviestas: 10.00 g
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (smulkinto)
Pienas: 1.00 valg. š.
Parmezano sūris: 1.00 valg. š. (tarkuoto)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Nuvalytus smidrus supjaustykite 2,5 cm ilgio gabalėliais, svogūnėlį smulkiai sukapokite, nuo špinatų nupjaustykite kietesnius kotelius.

2. Smidrus sumeskite į verdantį vandenį, 3 min. pavirkite, nukoškite, perliekite šaltu ir nuvarvinkite.

3. Keptuvėje išlydytame svieste trumpai pakepinkite svogūnus, sudėkite špinatus, įberkite čiobrelių. Troškinkite, kol špinatų lapai suglebs.

4. Masę sukrėskite į apkepo indą, ant viršaus paskleiskite apvirtus smidrus.

5. Kiaušinius išplakite su pienu, suberkite sūrį, pagardinkite pipirais, išmaišykite ir supilkite ant paruoštų daržovių. Indą kelis kartus krestelėkite, kad kiaušinių plakinys tolygiai pasiskirstytų. Kepkite 200 °C orkaitėje 15 min.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Pyragėliai su smidrais ir rikota
Receptas: Pyragėliai su rikota ir smidrais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 14
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - tešlai ir 1 didelis - įdarui)
Rikotos sūris: 125.00 g
Sūris: 70.00 g (kietojo, tarkuoto)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Smidrai: 6.00 vnt. (nedidelių)
Pomidorai: 100.00 g (saujelė vyšninių)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
  2. Sluoksniuotą bemielę tešlą šiek tiek pakočiokite ir supjaustykite vidutinio dydžio kvadratėliais (maždaug 10x10 cm). Jei norite, galite pjaustyti ir mažesniais ar didesniais kvadratėliais ar stačiakampiais, tačiau neparuoškite jų pernelyg didelių – jei pyragėlius tieksite kaip užkandžius, juos turi būti patogu valgyti rankomis.
  3. Paruoštus tešlos kvadratėlius perkelkite ant skardos. Palikite tarp pyragėlių kelių centimetrų tarpus.
  4. Kiaušinį išplakite ir plakiniu aptepkite sluoksniuotos tešlos paviršių.
  5. Kvadratėlių kraštus (apie 0,5 cm) užlenkite į vidinę pusę ir juos taip pat aptepkite plaktu kiaušiniu.
  6. Visą tešlos kvadratą, išskyrus užlenktus kraštus, subadykite šakute.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių, kol gražiai apskrus.
  8. Kol tešlos pagrindas kepa, pasiruoškite pyragėlių įdarą. Rikotos sūrį sumaišykite su tarkuotu kietuoju sūriu, kiaušiniu, druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  9. Storuosius smidrų galus nulaužkite ir išmeskite. Priklausomai nuo pyragėlių ir smidrų dydžio, perpjaukite smidrus į dvi ar tris dalis.
  10. Jei smidrai didesni ir storesni, su bulvių skustuku ar peiliu nulupkite odelę nuo apatinės jų dalies ir pakaitinkite juos ant garų: puode užvirkite vandenį, o smidrus sudėkite į sietelį. Sietelį dėkite ant puodo su verdančiu vandeniu, uždenkite dangčiu ir pagarinkite apie 5 minutes. Tuomet smidrus perliekite šaltu vandeniu ir nusausinkite.
  11. Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę.
  12. Tešlai apkepus, išimkite kepimo skardą iš orkaitės. Jei tešlos kvadratėliai yra išsipūtę, paspauskite juos plokščiu įrankiu ar tiesiog delnu, kad paviršius, ant kurio dėsite įdarą, būtų lygus.
  13. Paruoštu sūrių kremu aptepkite visų pyragėlių paviršių, išskyrus kraštus.
  14. Ant viršaus gražiai išdėliokite smidrus ir po vyšninio pomidoro puselę. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol gražiai apskrus.
  15. Iškepusius pyragėlius patiekite šiltus arba šaltus.
Suskleisti
Trinta smidrų sriuba
Receptas: Trinta smidrų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 17
Receptas
Ingredientai
Smidrai: 200.00 g
Vištienos sultinys: 500.00 ml (natūralaus)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Bulvės: 2.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt. (stiebas)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 150.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. - sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Smidrus nuvalykite, kotelius supjaustykite, viršūnėles palikite sveikas.

2. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite, kol dailiai pagels, pakepinkite svieste, tada sumeskite smulkintus porus, smidrų kotelius ir pakepkite apie 5 min., iki jie suminkštės.

3. Sultinyje išvirkite smulkintas bulves, sukrėskite svogūnų troškinį, pagardinkite druska, pipirais, likus minutei iki virimo pabaigos, nukelkite puodą nuo ugnies, sumeskite smidrų viršūnėles ir viską suplakite elektriniu plakikliu.

4. Tiekite išpilsčiusi į dubenėlius su grietinėle ir sausoje keptuvėje skrudintu baltos duonos skrebučiu.

Suskleisti
lašiša su citrinomis
Receptas: Lašiša su citrinomis ir smidrais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 42
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 600.00 g (4 lašišų pjausniai po 140 g)
Smidrai: 500.00 g (t. y. smidrai; tinka ir kitokios žalios spalvos daržovės, pavyzdžiui, brokoliai)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 100.00 ml
Garstyčios: 1.00 valg. š. (grūdėtųjų)
Grietinė: 125.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (po žiupsnelį druskos, cukraus, pipirų, muskatų)
Kaip gaminti

1. Lašišą pasūdykite, pabarstykite pipirais. Citriną supjaustykite plonais griežinėliais. Grietinę sumaišykite su garstyčiomis ir žiupsneliu cukraus.

2. Smidrus perpilkite verdančiu vandeniu ir nuvarvinkite.

3. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite svieste. Paskui sudėkite smidrus, supilkite sultinį, pagardinkite muskatais ir 3–4 min. patroškinkite.

4. Atkirpkite 50 cm plėvelės. Vieną galą užriškite ir viduje paskleiskite smidrus. Ant jų išdėliokite citrinos griežinėlius ir žuvį. Viską aptepkite grietine ir užriškite kitą plėvelės galą.

5. Plėvelę keliose vietose pradurkite, dėkite ant šaltų grotelių ir 20 min. kepti iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje. Prie taip paruoštos žuvies labiausiai tinka žalios salotos.

Suskleisti
Makaronai su žaliaisiais smidrais ir sūrio padažu
Receptas: Makaronai su žaliaisiais smidrais ir sūrio padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 25
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 200.00 g (vamzdelio formos)
Druska: 2.00 žiupsnelis (makaronams ir padažui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Smidrai: 200.00 g (t. y. smidrai)
Sviestas: 1.00 valg. š. (padažui)
Miltai: 25.00 g (1 arbat. š. padažui)
Grietinėlė: 1.00 st. (liesos – padažui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Parmezano sūris: 100.00 g (smulkiai tarkuoto ar kitokio sūrio – padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (padažui)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame ir šiek tiek pasaldintame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite ir nuvarvinkite.

2. Smidrus nuplaukite, nupjaukite sukietėjusias dalis, stiebus 1–2 minutėms įmeskite į verdantį vandenį. Išgriebus nuvarvinkite.

3. Sviestą ištirpinkite keptuvėje ir trumpai pakepinkite miltus. Supilkite grietinėlę, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir užvirinkite. Suberkite tarkuotą parmezaną, įspauskite skiltelę česnakų ir gerai išmaišykite.

4. Makaronus ir smidrus sudėkite į lėkštes ir užpilkite sūrio padažo.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Pyragas su smidrais, kumpiu ir sūriu
Receptas: Nesaldus pyragas su smidrais, kumpiu ir sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.3 / 19
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (tešlai)
Aliejus: 2.00 valg. š. (1 - tešlai ir 1 - įdarui)
Vanduo: 3.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 2.00 arbat. š. (1 arbat. š. - tešlai ir ¼ arbat. š. - įdarui)
Cukrus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Miltai: 170.00 g (tešlai)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Kumpis: 150.00 g (mėgstamo - įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių arba 3 maži - įdarui)
Grietinėlė: 125.00 ml (riebios - įdarui)
Pienas: 85.00 ml (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (¼ maltų - įdarui)
Itališkos džiovintos žolelės: (mėgstamų - įdarui) 1.00 žiupsnelis
Sūris: 100.00 g (tarkuoto, kietojo - įdarui)
Smidrai: 6.00 vnt. (6 - 8 - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą.
  2. Paruoškite pyrago tešlą. Į dubenį sudėkite sviestą, supilkite aliejų, vandenį, suberkite druską ir cukrų.
  3. Pakaitinkite dubenį mikrobangų krosnelėje (arba orkaitėje), kol masė ims burbuliuoti.
  4. Suberkite į dubenį miltus ir išmaišykite.
  5. Paruošta tešla išklokite pasiruošto kepimo indo dugną ir sieneles.
  6. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10–15 minučių, kol tešla taps gražiai auksinės spalvos.
  7. Pasiruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus. Suberkite smulkiai sukapotus svogūnus ir pakepinkite, kol suminkštės. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  8. Į tą pačią keptuvę sudėkite kubeliais pjaustytą kumpį ir pakepinkite, kol gražiai apskrus. Taip pat išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  9. Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, grietinėlę, pieną, druską, juoduosius pipirus ir žoleles. Įmaišykite tarkuotą kietąjį sūrį.
  10. Kietuosius smidrų galus nulaužkite ir išmeskite. Jei smidrai storesni, bulvių skustuku ar peiliu nulupkite odelę nuo apatinės jų dalies. Sudėkite smidrus į sietelį, o šį uždėkite ant puodo su verdančiu vandeniu. Uždenkite dangtį ir pagarinkite smidrus apie 5–7 minutes, kol suminkštės. Tuomet perliekite šaltu vandeniu ir nusausinkite.
  11. Pyrago pagrindui iškepus, išimkite iš orkaitės. Ant dugno paskleiskite kepintus svogūnus ir kumpį.
  12. Ant viršaus užpilkite kiaušinių ir sūrio plakinį. Išdėliokite smidrus.
  13. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 minutes, kol pyrago įdaras sutvirtės ir gražiai apskrus. Išjunkite orkaitę ir palikite pyragą pastovėti dar apie 5–10 minučių.
  14. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite dar šiltą.
Suskleisti
Lašiša su smidrais
Receptas: Lašiša su smidrais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 24
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 400.00 g (Filė)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (citrininiai - pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt.
Smidrai: 8.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Džiūvėsiai: 1.00 sauja (malti)
Parmezano sūris: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Lašišą nuplaukite ir gerai nusausinkite.
  2. Palikite 15 min.
  3. Smidrų kietuosius galus nupjaukite.
  4. Kepimo skardą išklokite folija, sudėkite smidrus, apibarstykite juos druska, pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite maltais džiūvėsiais, ant viršaus dėkite tarkuotą sūrį.
  5. Kepkite įkaitintoje iki 200 C orkaitėje, maždaug 15 minučių.
  6. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite lašišą iš abiejų pusių, kol žuvis gražiai apskrus.

Receptą atsiuntė Helena J.

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis