Ingredientai (4 porcijoms):
- 200 g imbierinių sausainių ar trapių meduolių;
- 400 ml natūralaus jogurto (geriau riebesnio, pvz., graikiško, kremiško, o ne skysto);
- 2–3 valg. šaukšt. cukraus pudros;
- 1–2 valg. šaukšt. paprastos ar žaliosios citrinos sulčių;
- žiupsnelis nutarkuotos citrinos žievelės (prieš tai vaisių nušveiskite su soda);
- 4 valg. šaukšt. rūgštesnio džemo (tinka raudonųjų ar juodųjų serbentų, svarainių, gervuogių ir pan.) arba vaisių tyrės – tinka mangų, pasiflorų ir pan.
Gaminimas:
Pastaba: šį desertą geriausiai ruošti porciniuose skaidriuose desertų indeliuose ar platesnėse stiklinėse.
1. Meduolius ar sausainius sulaužykite gabaliukais ir suberkite į elektrinio smulkintuvo indą su S formos peiliuku. Sumalkite iki smulkių trupinių. Jei smulkintuvo neturite, galite berti į tvirtą maišelį ir susmulkinti, pvz., kočėlu, tik svarbu, kad neliktų stambių gabaliukų.
2. Jogurtą krėskite į vidutinį dubenį, berkite pagal skonį cukraus pudros, citrinos žievelės, įspauskite citrinos sulčių ir gerai išsukite iki kreminės konsistencijos. Paragaukite – turite gauti švelniai salsvą kremą su gana ryškiai jaučiama rūgštele.
3. Džemą, jei jis labai tirštas, galite pakaitinti su šaukštu vandens, kad būtų kiek skystesnis. Jei norite, galite naudoti ir šviežių ar šaldytų vaisių tyrę – tam tereikia vaisių gabaliukus susmulkinti iki tyrės konsistencijos.
4. Į kiekvieną indelį pirmiausiai berkite po šaukštą sausainių trupinių, tada krėskite porą šaukštų jogurtinio kremo, tada vėl berkite trupinių, o ant viršaus vėl pilkite jogurto. Galiausiai ant jogurtinio kremo viršaus užpilkite po šaukštą džemo ar vaisių tyrės. Stenkitės viską berti ir pilti taip, kad ingredientai gultų gražiais sluoksneliais, nesumakaluokite jų.
5. Pridenkite indelius maistine plėvele ar pagal dydį tinkančiais dangteliais ir dėkite bent kelioms valandoms, o geriausiai nakčiai į šaldytuvą. Kitą dieną galima skanauti!