Ingredientai (2 indeliams):
- 0,5 stiklinės „senovinių“ (ilgiau verdančių) avižinių dribsnių;
- 1 stiklinė mėgstamo augalinio „pieno“ (pvz., migdolų); galite naudoti ir paprastą pieną;
- pagal skonį mėgstamo saldiklio – tinka stevia, taip pat skystas medus, klevų sirupas;
- 0,5 stiklinės neriebaus graikiško jogurto;
- 1 valg. šaukšt. ispaninio šalavijo (chia) sėklų;
- 2 valg. šaukšt. pakepintų kokosų drožlių (jei norite, dar šiek tiek ir viršui).
Pastaba: taip pat galite įberti šiek tiek mėgstamų uogų – braškių, šilauogių, aviečių.
Gaminimas:
1. Visus ingredientus padalinkite po lygiai į 2 indelius, kuriuos būtų galima uždengti. Labai gerai išmaišykite ir dėkite nakčiai į šaldytuvą.
2. Kitą rytą išimkite išbrinkusią košę iš šaldytuvo, jei norite paskaninkite kokosų drožlėmis, galbūt ir kitais mėgstamais priedais, ir ragaukite.