„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Per šventes ir kasdien: sveiki traškučiai, džiovintų vaisių skanukai ir naminis limonadas

Šventinių patiekalų įvairovė kartais pribloškia, ypač jei netrūksta vizitų pas draugus, giminaičius. Tačiau jei daugiausia laiko leidžiate savuose namuose, verta mėgautis sveikesniais užkandžiais bei saldėsiais, ne gazuotais, bet naminiais gėrimais. Šių dalykų nesunku pasigaminti patiems, o siūlyti jų galima ir vaikams, ir suaugusiems.
Sveiki užkandžiai tiks ir mažiems, ir dideliems
Sveiki užkandžiai tiks ir mažiems, ir dideliems / Vida Press nuotr.

Keliais įdomiais, sveikesniais receptais pranešime žiniasklaidai dalijasi „Rimi“ projekto „Sveikos, Kalėdos“ dietologė Laura Romeraitė-Kuklierienė.

Lapinių kopūstų traškučiai

Ingredientai:

  • 1 didelis pundas lapinių kopūstų (kale);
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Atidžiai nuplaukite kopūstų lapus, sudėkite į dubenį, apibarstykite druska, apšlakstykite aliejumi ir išmaišykite.

2. Paskleiskite lapus ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi ir pašaukite į orkaitės viršutinę dalį. Kepkite 10 minučių.

Vida Press nuotr./Lapinių kopūstų traškučiai
Vida Press nuotr./Lapinių kopūstų traškučiai

Džiovintų vaisių saldukai su riešutų įdaru

Ingredientai:

  • 1 sauja džiovintų slyvų;
  • 1 sauja džiovintų abrikosų;
  • 1 sauja džiovintų spanguolių;
  • 1 sauja džiovintų figų;
  • 30 skrudintų lazdynų riešutų.

apibarstymui:

  • 2 valg. šaukšt. kokosų drožlių;
  • 2 valg. šaukšt. aguonų.

Gaminimas:

1. Džiovintus vaisius nuplaukite ir užpilkite verdančiu vandeniu. Po kelių minučių išgriebkite ir kruopščiai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Paruoštus džiovintus vaisius suberkite į elektrinį trintuvą ir trinkite iki vientisos masės. Tada trumpam įdėkite į šaldytuvą, kad atšaltų.

3. Iš paruoštos masės rankomis formuokite nedidelius rutuliukus, į jų vidų įspauskite po riešutą. Kad būtų lengviau lipdyti, rankas kartkartėmis sudrėkinkite vandeniu. Paruoštus rutuliukus apvoliokite aguonose ir kokosų drožlėse. Gražu, kai jie skirtingi. Tokius saldukus galima laikyti šaldytuve ilgiau nei savaitę.

123RF.com nuotr./Džiovintų vaisių rutuliukai
123RF.com nuotr./Džiovintų vaisių rutuliukai

Šventinis limonadas

Ingredientai:

  • 1,5 litro stalo vandens (jei norisi burbuliukų, galima rinktis natūralų gazuotą vandenį);
  • keli šaukštai medaus;
  • citrinos, apelsino ar greipfruto, braškių ar kitų uogų pagal skonį;
  • ledukų;
  • mėtos lapelių.

Gaminimas:

1. Į ąsotį supilkite vandenį, sudėkite griežinėliais pjaustytą citriną, greipfrutą ar apelsiną, medų, suberkite uogas, išmaišyti ir palikite porai valandų šaldytuve pastovėti.

2. Likusį greipfrutą, apelsiną, citriną nulupkite ir supjaustykite smulkiais gabalėliais. Gabaliukus sudėkite į ledukų formeles, užpilkite vandeniu ir užšaldykite.

3. Prieš patiekiant gėrimą, suberkite greipfrutinius, apelsininius, citrininius ledukus. Puoškite mėtos lapeliais.

Mariaus Žičiaus nuotr./Citrusinis limonadas
Mariaus Žičiaus nuotr./Citrusinis limonadas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs