Naujiena ant jūsų stalo: perlinės kruopos su keptomis voveraitėmis

Kai miškai pilni voveraičių, norisi jas valgyti ir valgyti! Dietistė Vaida Kurpienė siūlo gardaus ir maistingo patiekalo receptą, derinant voveraites su perlinėmis kruopomis.
Perlinės kruopos su voveraitėmis
Perlinės kruopos su voveraitėmis / Lauros Vaisietaitės-Bogdanovič nuotr.

Dietistė primena: perlinės kruopos itin vertingos dėl didelio fosforo kiekio, kurio reikia mūsų endokrininei sistemai ir smegenims. Jose yra nepakeičiamos amino rūgšties – lizino. Ji padeda imuninei sistemai kovoti su virusais ir bakterijomis. Cholinas yra maistinė medžiaga, kuri gali padėti sumažinti uždegimą.

Reikės:

  • 60 g perlinių kruopų
  • 60 g agurko
  • 40 g voveraičių
  • 1 a.š. mielių dribsnių
  • 0,5 a.š. lydyto sviesto
  • krapų, pagal skonį
  • svogūnų laiškų, pagal skonį
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Gaminimas:

Vakare perplauname grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas, priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

Voveraites apkepiname keptuvėje su lydytu sviestu, krapais ir svogūnų laiškais, pagardiname prieskoniais.

Paruoštas kruopas tiekiame su keptomis voveraitėmis ir pjaustytu agurku, pagardintu mielių dribsniais.

Daugiau sveikų receptų ieškokite sulieknėk.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis