Perlinių kruopų ir cukinijų troškinys: skanus, nebrangus ir sotus. Verta išbandyti!

Cukinijos vis dar siautėja, tad maga jas kuo išradingiau panaudoti virtuvėje. Jei jų blynai jau pabodo, pabandykite šia daržove pagardinti kukliųjų perlinių kruopų troškinį. Reikės dar ir po saujelę riešutų bei razinų, o viskas kartu sukurs tikrą skonio stebuklą. Išbandykit ir įsitikinsit!
Cukinijos su perlinėmis kruopomis
Cukinijos su perlinėmis kruopomis / Mariaus Žičiaus nuotr.

Ingredientai:

  • 2 nedidelės cukinijos;
  • 2 stiklinės virtų perlinių kruopų (pamirkykite per naktį ir išvirkite);
  • saujelė razinų;
  • saujelė migdolų plokštelių ar lazdelių, pakepintų sausoje keptuvėje;
  • 2 valg. šaukšt. medaus;
  • 1 valg. šaukšt. baltojo vyno acto (jei neturit, keiskite citrinos sultimis)
  • 4 skiltelės česnako;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Razinas užpilkite karštu vandeniu ir palikite brinkti.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite plonytėmis juostelėmis pjaustytas cukinijas (tą geriausia padaryti bulvių skustuku) ir kelias minutes kepkite. Išimkite iš keptuvės ir laikykite šiltai.

3. Į keptuvę, kurioje kepė cukinijos, sudėkite smulkintas česnako skilteles, pakepkite, kol pakvips, tuomet supilkite actą, medų ir troškinkite, kol skystis išgaruos.

4. Suberkite į keptuvę razinas, virtas perlines kruopas ir pagardinkite druska bei pipirais. Galiausiai sudėkite cukinijas, išmaišykite ir dar patroškinkite kelias minutes. Paragaukite, ar netrūksta druskos.

5. Patiekdami troškinį apibarstykite migdolų drožlėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis