Permatoma kriaušių uogienė: tikras delikatesas!

Šiai kriaušių uogienei pagaminti prireiks vos dviejų ingredientų, o jos skonis primins nostalgišką vaikystę. Be to, ji ir stiklainiuose atrodys graži: skaidri, su mažais kriaušių gabaliukais ir švelniai gelsvos spalvos, tarsi gintaras.
Permatoma kriaušių uogienė
Permatoma kriaušių uogienė / Shutterstock nuotr.

Ingredientai:

  • 2,2 kg kriaušių
  • 660 g cukraus

Gaminiams:

  1. Kriaušes nuplaukite, nulupkite kuo ploniau, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite smulkiais gabaliukais.

  2. Pjaustytas kriaušes sudėkite į indą, užberkite cukrumi ir palikite 12 valandų pastovėti.

  3. Vėliau susidariusias sultis nupilkite nuo kriaušių į puodą ir jas virkite, kol sutirštės (nugaruos beveik pusė skysčio).

  4. Į paruoštą sirupą sudėkite kriaušių gabaliukus ir pamaišant virkite, kol jie pradės blizgėti ir taps skaidrūs.

  5. Dar karštą uogienę išpilstykite į švarius, iškaitintus stiklainius. Sandariai užsukite steriliais dangteliais. Stiklainius apverskite, šiltai užklokite ir palikite visiškai atvėsti.

  6. Atvėsusią uogienę laikykite vėsioje, tamsioje vietoje.

Daugiau receptų ir sodo naujienų ieškokite derlingas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis