Ingredientai:
- 2,2 kg kriaušių
- 660 g cukraus
Gaminiams:
-
Kriaušes nuplaukite, nulupkite kuo ploniau, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite smulkiais gabaliukais.
-
Pjaustytas kriaušes sudėkite į indą, užberkite cukrumi ir palikite 12 valandų pastovėti.
-
Vėliau susidariusias sultis nupilkite nuo kriaušių į puodą ir jas virkite, kol sutirštės (nugaruos beveik pusė skysčio).
-
Į paruoštą sirupą sudėkite kriaušių gabaliukus ir pamaišant virkite, kol jie pradės blizgėti ir taps skaidrūs.
-
Dar karštą uogienę išpilstykite į švarius, iškaitintus stiklainius. Sandariai užsukite steriliais dangteliais. Stiklainius apverskite, šiltai užklokite ir palikite visiškai atvėsti.
-
Atvėsusią uogienę laikykite vėsioje, tamsioje vietoje.
Daugiau receptų ir sodo naujienų ieškokite derlingas.lt.