Pernokusių bananų gelbėtojas – nuostabus pyragas: bananai ir tešloje, ir ant viršaus

Į rudais taškeliais nusėtus, o tai reiškia, itin sunokusius ar net pernokusius bananus, vieni žiūri kreivai, kitiems tai gėrių gėris. Būtent tokie bananai idealiai tinka įvairiausiems kepiniams – keksiukams, bananų duonai, pyragams. Nors tai ir saldus kepinys, niekas nenubaus, jei tokio skanausite net pusryčiams, ypač, jei jame nėra itin daug cukraus, o didžiąją dalį saldumo suteikia patys bananai.
Bananinis pyragas
Bananinis pyragas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 4 labai gerai sunokę dideli bananai;
  • 130 g cukraus (idealu – smulkaus rudojo) ir dar šaukštas viršui apibarstyti;
  • 125 g minkšto sviesto;
  • 2 kiaušiniai, lengvai paplakti;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. sodos;
  • 1 arbat. šaukšt. malto cinamono;
  • 225 g miltų (galite naudoti speltų);
  • žiupsnelis druskos;
  • 40 ml pieno.

Pastaba: jei norite, į tešlą galite įberti švelniai pakepintų ir stambiai sukapotų graikiškų ar lazdynų riešutų. Berkite juos kartu su prieskoniais ir miltais.

Gaminimas:

1. Apvalią ar keturkampę kepimo formą, kurią naudosite, ištepkite aliejumi ar sviestu ir klokite kepimo popierių. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.

2. Plačiame dubenyje šaukštu ar elektriniame kombaine išsukite cukrų su sviestu iki purios masės. Po vieną supilkite kiaušinius kaskart gerai išsukdami.

3. 3 bananus sutrinkite šakute iki tyrelės, o likusį perpjaukite išilgai pusiau (galite pjaustyti ir skersai – griežinėliais). Sutrintus bananus įmaišykite į sviesto-cukraus-kiaušinių masę.

4. Įsijokite miltus, kepimo mitelius ir prieskonius, įberkite druskos, lengvai išmaišykite, kad neliktų sausų ingredientų.

5. Pieną užvirkite nedideliame prikaistuvyje ir suberkite sodą, nukaiskite ir nustojus putoti supilkite į tešlą, gerai išmaišykite.

6. Krėskite tešlą į paruoštą kepimo formą, ant viršaus dėkite pasilikto banano puseles ar išdėliokite griežinėlius. Viršų pabarstykite pasiliktu cukrumi.

7. Dėkite kepimo formą į įkaitintą orkaitę ir kepkite pyragą 40–45 min., kol viršus gražiai parus. Patikrinkite, ar iškepęs, įsmeigdami medinį pagaliuką – ištraukus jis turi būti sausas.

8. Leiskite pyragui keletą minučių pabūti kepimo formoje, o tada atsargiai išimkite ir leiskite visiškai atvėsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis