Pica be mėsos: 7 įvairūs pasiūlymai

Kas mus, šiauriečius, priartina prie pietiečių, pavyzdžiui, italų? Tokia pat daininga kalba, visai nedrungnas temperamentas ir, žinoma, meilė picai. Lietuviai ją taip pamėgo, kad be jos beveik neįsivaizduoja savo valgiaraščio.
Pica su krevetėmis
Pica su krevetėmis / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Pica

Kaip pagaminti picos paplotį, skaitykite čia:

Tradicinis mielinis picos paplotys
Receptas: Tradicinis mielinis picos paplotys
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 8
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g
Mielės: 20.00 g
Druska: 5.00 g
Cukrus: 5.00 g
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Miltus suberkite į dubenį, viduje padarykite duobutę, į ją sudėkite trupintas mieles, suberkite cukrų ir druską, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens.
  2. Mielių masę lengvai ištrinkite, ant viršaus berkite miltų, dubenį uždenkite ir palikite šiltoje vietoje apie 20 min.
  3. Supilkite apie pusę stiklinės vandens, šaukštą aliejaus.
  4. Virtuviniu kombainu užmaišykite tešlą, aptepkite ją aliejumi ir dar dviem valandoms palikite pakilti.
  5. Galiausiai iškočiokite norimo dydžio papločius. Kiekvieną jų aptepkite aliejumi, ant viršaus krėskite gaminto naminio pomidorų padažo ir sudėkite pasirinktus ingredientus.
Suskleisti

O viską viename recepte rasite, pasižvalgę po šiuos Ji24.lt pasiūlymus. Pica – pagal skonį. Svarbiausia, improvizuoti ir nenusiminti, jei kokio ingrediento neturite. Pica negali būti prasta!

Bemielė pica su cukinijomis ir sūriais
Receptas: Bemielė pica su cukinijomis ir sūriais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.4 / 28
Receptas
Ingredientai
Rūgpienis: (papločiui) 150.00 ml
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml (50 nerafinuoto - papločiui ir įdarui)
Miltai: 400.00 g (kvietinių - papločiui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (nubraukto - papločiui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (papločiui)
Vanduo: 1.00 st. (šalto, virinto - papločiui)
Balzaminis actas: 1.00 arbat. š. (padažas, pagal skonį - papločiui)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė - įdarui)
Čederio sūris: 100.00 g (tarkuoto - įdarui)
Mocarelos sūris: 2.00 vnt. (keli rutuliukai - įdarui)
Ožkų pieno sūris: 80.00 g (įdarui)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja (įdarui)
Krapai: 1.00 sauja (šviežių - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Į gilų dubenį persijokite su kėlimo milteliais bei druska sumaišytus miltus. Supilkite aliejų, trinkite masę švariais pirštais, kol riebalai tolygiai pasiskirstys.
  2. Supilkite rūgpienį, suminkykite vidutinio kietumo tešlą (jei pernelyg tiršta, įpilkite vandens). Palikite pusvalandį.
  3. Cukinijas ir mocarelą supjaustykite plonais griežinėliais. Graikinius riešutus pasmulkinkite ir paskrudinkite sausoje keptuvėje. Šviežius krapus nuplaukite, nupurtykite vandens perteklių, susmulkinkite.
  4. Iš tešlos ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiokite ploną lakštą, įtieskite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite tarkuoto čederio. 
  5. Tolygiai išdėliokite cukinijų griežinėlius, tarpuose pabarstykite skrudintų riešutų. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20–25 minutes. Ištraukusi ant viršaus tolygiai pabarstykite smulkinto ožkų pieno sūrio, šaukite į karštą orkaitę dar 4–5 minutėms.
  6. Tiekite apibarsčiusi smulkintais šviežiais krapais.  

Pagaminsite per 1 val. 10 min. (neskaičiuojant tešlos brinkinimo laiko).

Suskleisti
Graikiška pica
Receptas: Graikiška pica
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 16
Receptas
Ingredientai
Mielės: 2.00 arbat. š. (sausos)
Vanduo: 80.00 ml (pusė puodelio šilto)
Miltai: 160.00 g (apie 3/4 puodelio)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Sūris: 250.00 g (riebus baltas)
Pomidorai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežių lapelių)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežių lapelių)
Mocarelos sūris: 50.00 g (saujelė tarkuotos)
Grietinė: 1.00 st.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Indelyje sumaišykite pusę puodelio miltų, cukrų, druską, mieles, vandenį ir 10 min. palikite pastovėti. 

2. Tada supilkite aliejų, po truputį suberkite likusius miltus, išminkykite tešlą ir pastatykite šiltai, kad pakiltų. Po 45 min., kai tešla pakils dvigubai, ją dar kartą gerai išminkykite, iškočiokite ir klokite į kepimo skardą.

3. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su grietine, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

4. Pomidorus nuplaukite, viduriuką išpjaukite ir supjaustykite apystoriais griežinėliais.

5. Ant paruošto picos pagrindo tolygiai paskleiskite saujelę tarkuotos mocarelos, tada išdėliokite vidutinio storio riekelėmis pjaustytą sūrį, pomidorų griežinėlius, ant sūrio paskirstykite po šaukštą grietinės, užberkite smulkintų bazilikų lapelių ir raudonėlių.

Picą kepkite karštoje orkaitėje apie 20 min.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildymo laiko).

Suskleisti
Vegetariška pica su porais ir špinatais
Receptas: Vegetariška pica su porais ir špinatais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 12
Receptas
Ingredientai
Šaldyta viso grūdo miltų tešla: (pakuotės) 1.00 vnt.
Špinatai: 2.00 sauja (šviežių)
Porai: 1.00 vnt. (didelis arba 2 - maži)
Alyvuogės: 1.00 vnt. (indelis juodųjų be kauliukų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pica ir padažui - pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų - pagal skonį - picai ir padažui)
Parmezano sūris: 200.00 g (mėgstamo brandinto sūrio, tinka ir mocarela arba riebus varškės sūris.)
Rikotos sūris: 200.00 g (padažui)
Grietinė: 200.00 g (padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Pomidorų tyrė: (padažui) 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Tešlą atšildykite kambario temperatūroje, kaip nurodyta ant pakuotės, ir palengva, kad nesulūžtų, išvyniokite ant paruoštos stačiakampės kepimo skardos. Plačiu teptuku ant jos užtepkite pusę kiekio padažo. Jį pagaminsite rikotą kelis kartus pertrynusi per sietelį ir elektriniu plakikliu išmaišiusi su grietine, išspaustomis česnako skiltelėmis, druska, pipirais ir pomidorų padažu.
  2. Porus ir špinatus kelis kartus labai kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu, špinatų kotelius nuskabykite, lapus suplėšykite, o porus supjaustykite griežinėliais. Ant padažu aptepto picos lakšto pirmiausia paskleiskite porų griežinėlius, tada berkite špinatų ir išdėliokite per pusę perpjautas alyvuoges. Viską pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  3. Gerai atšaldytą sūrį smulkesne arba stambesne trintuve užtarkuokite ant picos su špinatais ir porais, tolygiai paskirstykite. Galite iš karto pirkti jau sutakuotą sūrį, bet kulinarai sako, kad šviežiai sutarkuotas gaminys bus kvapesnis ir gardesnis.
  4. Paruoštą picą apšlakstykite likusiu rikotos, grietinės ir česnakų padažu ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite uždengusi folija apie 20 min. Tada foliją nuimkite ir dar 5 minutes pakepkite, kad sūris dailiai apskrustų. Tiekite supjausčiusi vidutinio dydžio gabaliukais. Tokią picą gardu valgyti ir karštą, ir  šaltą.  
Suskleisti
Pica su ožkų sūriu ir karamelizuotais svogūnais
Receptas: Pica su ožkų sūriu ir karamelizuotais svogūnais
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.7 / 6
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (tešlai)
Mielės: 15.00 g (tešlai)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (0,5 - tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5 - tešlai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (tešlai)
Ožkų pieno sūris: 250.00 g (minkšto - įdarui)
Rozmarinai: 1.00 valg. š. (įdarui)
Svogūnai: 3.00 vnt. (įdarui)
Sviestas: 50.00 g (įdarui)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (įdarui)
Balzaminis actas: 2.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite picos padą: miltus suberkite į dubenį, viduje padarykite duobutę, į ją sudėkite trupintas mieles, suberkite cukrų ir druską, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite, ant viršaus berkite miltų, dubenį uždenkite rankšluostuku ir palikite šiltoje vietoje apie 20 min., kad tešla pakiltų.

2. Į pakilusią tešlą supilkite apie pusę stiklinės vandens, šaukštą aliejaus, virtuviniu kombainu užmaišykite vientisą tešlą, aptepkite aliejumi ir dar dvi valandas kildykite. Kol tešla kils, paruoškite karamelizuotus svogūnus: į keptuvėje įkaitusį sviestą sumeskite griežinėliais pjaustytus svogūnus ir išspaustas česnakų skilteles, suberkite druską, cukrų, supilkite balzaminį actą ir maišydama ant labai mažos ugnies apie 20 min. kepinkite svogūnus. Atvėsinkite.

3. Iš pakilusios tešlos iškočiokite norimo dydžio papločius, kiekvieną jų aptepkite aliejumi, paskirstykite karamelizuotų svogūnų, išdėliokite ožkų pieno sūrio gabaliukus, berkite rozmarinų spygliukus. Picą kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildymo laiko).

Suskleisti
Pica su mocarela
Receptas: Pica su mocarela ir paprikomis
2 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.7 / 19
Receptas
Ingredientai
Sūris: 50.00 g (parmezanas)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (skirtingų spalvų)
Alyvuogės: 50.00 g (saujelė juodųjų alyvuogių be kauliukų)
Mocarelos sūris: 200.00 g
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštelis sulčių)
Pesto padažas: 1.00 arbat. š. (su bazilikais)
Aliejus: 1.00 arbat. š.
Bazilikai: 2.00 arbat. š. (lapeliai papuošimui)
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite, išpjaukite du apskritimus ir abu lakštus klokite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

2. Pesto padažą, aliejų, raudonėlius ir citrinų sultis sumaišykite, gautą mišinį tepkite ant lakštų.

3. Pomidorus nuplaukite, galus įpjaukite, odeles nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite, tada pomidorus supjaustykite griežinėliais.

4. Nuvarvintą mocarelą irgi supjaustykite griežinėliais.

5. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, apšlakstykite aliejumi ir iškepkite orkaitėje, tada nulupkite odeles. Tai padaryti bus lengviau, jei karštas paprikas trumpam panardinsite į šaltą vandenį.

6. Ant kiekvieno picos gabalėlio dėkite mocarelos, pomidorų griežinėlių, berkite alyvuogių, centre dėkite po pusę raudonos ir geltonos paprikos.

7. Picą apsibarstykite parmezanu bei smulkintais bazilikais ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Suskleisti
Pica su krevetėmis
Receptas: Pica su krevetėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 15
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (Tešlai)
Mielės: 20.00 g (Tešlai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (Tešlai)
Pomidorai: 8.00 vnt. (Įdarui; vyšniniai)
Krevetės: 1.00 vnt. (Įdarui; indelis sūrime)
Alyvuogės: 40.00 g (Įdarui; juodųjų be kauliukų)
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (Įdarui; nedidelis)
Česnakai: 3.00 skiltelės (Įdarui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Tešlai; 1/2 šaukštelio)
Druska: 1.00 arbat. š. (Tešlai 1/2 šaukštelio ir įdarui pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (įdarui pagal skonį šviežiai maltų)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (Įdarui)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (Įdarui; keli švieži lapeliai)
Kaip gaminti

1. Miltus suberkite į dubenį, viduje padarykite duobutę, į ją sudėkite trupintas mieles, suberkite cukrų ir druską, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite, tada ant viršaus berkite miltų, dubenį uždenkite rankšluostuku ir palikite šiltoje vietoje apie 20 minučių, kad tešla pakiltų.

2. Į pakilusią tešlą supilkite apie pusę stiklinės vandens, šaukštą aliejaus, virtuviniu kombainu užmaišykite vientisą tešlą, aptepkite aliejumi ir dar dviem valandoms palikite pakilti.

3. Tada iškočiokite norimo dydžio papločius, kiekvieną jų aptepkite aliejumi.

4. Ant paruoštų picos papločių dėkite per pusę perpjautų vyšninių pomidoriukų, alyvuogių puselių, žiedynėliais išskirstytų brokolinių kopūstų, berkite smulkintų česnakų, krevečių, pagal skonį druskos, pipirų, raudonėlių, smulkintų bazilikų.

5. Picą kepkite iki 220 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildinimo laiko).

Suskleisti
Pica „Margherita“
Receptas: Tikra neapolietiška pica „Margherita“
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 46
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (aukščiausios rūšies, kvietiniai)
Vanduo: 300.00 ml (patartina naudoti filtruotą arba pirktą tyrą negazuotą vandenį, nenaudokite vandens iš čiaupo)
Mielės: 5.00 g (šviežios)
Rupi jūros druska (nubrauktas valg. š. - picos padui) 1.00 valg. š.
Nekoncentruota pomidorų tyrė (it. „passata di pomodoro“) 200.00 ml
Tyras alyvų aliejus 4.00 valg. š.
Mocarelos sūris: 400.00 g (buivolės pieno (it. „mozzarella di bufola“), o jei tokio nerandate, naudokite karvės pieno mocarelos sūrį)
Bazilikai: 10.00 g (keli švieži lapeliai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Miltus ir vandenį padalinkite į dvi lygias dalis (tam reikės dviejų indų miltams ir dviejų puodelių vandeniui). Viename puodelyje vandens ištirpinkite mieles, kitame puodelyje – druską. Į vieną dubenį su miltais supilkite mielių tirpalą, iš šio mišinio suminkykite tešlą. Į kitą dubenį su vandeniu supilkite druskos tirpalą ir vėl suminkykite tešlą. Tokiu būdu išvengsite tiesioginio „nedraugiško“ mielių ir druskos sąlyčio. Taigi abi tešlas dabar jau galite sumaišyti. Turi gautis drėgna, tampri ir puri masė. Ją padalinkite į dvi dalis (bus dviejų picų padai) ir palikite šiltoje patalpoje apie 2 val., kad pradėtų augti mielės.
  2. Orkaitę įkaitinkite iki maksimalios temperatūros. Tikra pica kepama labai kaitriose akmeninėse krosnyse ir iškepa per 90 sekundžių. Kadangi orkaitės maksimali temperatūra yra tik 250 °C, tai picą kepsime daug ilgiau ir dvejomis pakopomis (pirma tik su pomidorų tyre, po to jau su sūriu). Picą pašaukite, kai orkaitė bus maksimaliai įkaitusi ir ne anksčiau.
  3. Kai picos pado tešla gerai paauga (taigi po 2 val.), ją gausiai apibarstykite miltais (prieš tai pabarstykite stalą) ir suformuokite apskritą picos padą (per visą orkaitės skardos dydį). Galite kočioti kočėlu arba tiesiog paskirstyti pirštais (kaip aš dariau), nes tešla labai puri. Picos padą nuo stalo perkelkite į orkaitės skardą išklotą kepimo popieriumi. Sakau VALIO tiems, kas picos padą sugeba pagaminti skraidinant jį ore. Kadangi aš taip nesugebu, tai buvo gerai ir paprastas jos išlyginimas pirštais.
  4. Pomidorų tyrę sumaišykite su trupučiu druskos (pagal skonį). Picos pado viršų aptepkite gausiu pomidorų tyrės kiekiu ir apšlakstykite aliejumi. Taip paruoštą picą pašaukite į orkaitę 10 min. Mocarelos sūrį supjaustykite riekelėmis. Apkepusią picą apklokite sūriu, uždėkite keletą šviežio bazilikų lapelių ir dar kartą pašaukite į orkaitę 5 min. Štai ir baigėte gaminti tikrą neapolietišką picą „Margherita“. Patartina valgyti rankomis :)

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“

Suskleisti

Taip pat skaitykite: Virtuvės gidas: kulinariniai Jamie Oliverio patarimai 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų