Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 14 /2022 09 11

Pietų ar priešpiečių dėžutei – nesaldūs pyragėliai: nuo kibinų iki empanadų

Darbai ir mokslai jau įsibėgėjo, priešpiečių ir pietų dėžutės vėl įdarbintos. Jei iš vakaro prikepsite nesaldžių bandelių ar pyragėlių, užteks ne tik vakarienei, bet ir kitą dieną suaugusiems į darbus, vaikams – į mokslus. Siūlome ir mielinės, ir paprastesnės tešlos kepinių, įdarytų ir mėsa, ir tik daržovėmis.
Kibinai su varške ir saulėje džiovintais pomidorais
Kibinai su varške ir saulėje džiovintais pomidorais / Tinklaraščio archyvo nuotr.
Sluoksniuotos tešlos kibinai su aviena ir daržovėmis
Receptas: Sluoksniuotos tešlos kibinai su aviena ir daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 63
Receptas
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 500.00 g (gali būti mielinė)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (aptepti)
Aviena:( 400 - 500 malta arba kapota - įdarui) 400.00 arbat. š.
Paprikos: 3.00 vnt. (po puse raudonos, geltonos ir žalios - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Morkos: 1.00 vnt. (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Mėsos prieskoniai: (įdarui) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite, pakočiokite ir išspauskite didesnius apskritimus. Sutarkuokite morką, susmulkinkite svogūną, paprikas ir sumaišykite su malta aviena. Paskaninkite mėsos prieskoniais, pipirais ir druska.

2. Ant kiekvieno apskritimo dėkite įdaro ir užsukite. Aptepkite kiaušinio plakiniu. Kibinus sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

 

Suskleisti
Maži kibinai su vištiena
Receptas: Maži kibinai su vištiena
5 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 32
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 160.00 g (šalto; tešlai)
Miltai: 400.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 tešlai ir 1 paplaktas aptepimui)
Druska: 1.00 arbat. š. (po 0,5 šaukštelio tešlai ir įdarui (arba pagal skonį))
Grietinė: 60.00 g (tešlai)
Vištiena: 300.00 g (maltos; įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kefyras: 50.00 ml (įdarui)
Kietasis sūris: 100.00 g (smulkiai tarkuoto; įdarui)
Migdolai: 100.00 g (drožlių; apibarstymui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.

2. Pagaminti tešlą. sviestą supjaustyti kubeliais, sumaišyti su miltais ir minkyti rankomis, kol virs trupinine mase. Grietinę išplakti su kiaušiniais ir druska, įmaišyti į miltų ir sviesto masę ir greitai išminkyti tešlą. Ją įsukti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve apie 1 valandą.

3. Pagaminti įdarą: svogūną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su malta mėsa, prieskoniais, sūriu ir kefyru.

4. Paruošti kibinus: tešlą padalyti į mažus gabaliukus – maždaug po 30 g. Visus plonai iškočioti skritulio forma. Ant kiekvieno gabaliuko ties viduriu dėti po 20 g įdaro. Gabalėlį sulenkti pusiau, gerai suspausti kraštus ir susukti virvelę. Taip pagaminti visus kibinus, sudėti juos į skardą, aptepti kiaušinio plakiniu, ant viršaus užberti migdolų drožlių.

5. Dėti į orkaitę ir kepti apie 35 minutes. Kibinus atvėsinti ir sudėti ant padėklo.

Suskleisti
Kibinai su varške ir saulėje džiovintais pomidorais
Receptas: Kibinai su varške ir saulėje džiovintais pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.7 / 14
Receptas
Ingredientai
Miltai: 600.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 tešlai ir 1 aptepimui)
Sviestas: 200.00 g (kambario temperatūros, minkšto sviesto; tešlai)
Grietinė: 300.00 g (tešlai ir dar 2,5 šaukšto įdarui)
Varškė: 500.00 g (įdarui)
Saulėje džiovinti pomidorai: 10.00 vnt. (smulkiai supjaustytų; įdarui)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį; įdarui)
Kaip gaminti

Iš recepte nurodyto ingredientų kiekio pasigaminsite 16–20 kibinukų (priklausomai nuo blynelio dydžio). Šiuos kibinus galima daryti ir su mėsos įdaru (labai mėgstame su kalakutienos faršu, o su riebia kapota mėsa – ne), tačiau šįkart pasidalysime kibinų su labai skaniu varškės ir saulėje džiovintų pomidorų įdaru receptu, jie akimirksniu dingsta nuo pietų stalo.

1. Į dubenį suberkite miltus su žiupsniu druskos ir sudėkite minkštą, gabaliukais sugnaibytą sviestą. Viską kartu gerai išmaigykite trupindami tarp rankų pirštų, kol miltai ir sviestas taps smulkiai birūs, be didesnių sviesto gabalėlių.

2. Viduryje mišinio padarykite duobutę, į ją sudėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius. Viską sumaišykite ir minkykite tešlą tol, kol visiškai neliks miltų. Padėkite tešlą 30 min. į šaldiklį arba valandai į šaldytuvą.

3. Per tą laiką pasidarykite įdarą: varškę sumaišykite su grietine ir smulkiai pjaustytais saulėje džiovintais pomidorais ir viską išmaišykite su žiupsniu druskos.

 

4. Įkaitinkite orkaitę iki 190C laipsnių temperatūros.

5. Išimkite tešlą iš šaldiklio ar šaldytuvo, gnybkite po gabalėlį ir rankomis suformuokite blynelį, į jo vidurį dėkite po gerą šaukštą įdaro (priklausomai nuo kibinų blynelio dydžio), perlenkite pusiau ir išorinį kraštą pradžiai suspauskite ir paskui gražiai užraitykite.

6. Kibinus dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepkite kiaušinio plakiniu ir dėkite į orkaitę 20–30 min., kol gražiai paruduos.

 

Suskleisti
Argentinietiški mėsos pyragėliai empanados
Receptas: Argentinietiški mėsos pyragėliai empanados
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 33
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 1.00 st. (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Miltai: 4.50 st. (tešlai)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st. (po 0,5 stiklinės tešlai ir įdarui)
Druska: 1.00 arbat. š. (tešlai ir įdarui; pagal skonį)
Jautiena: 500.00 g (išpjovos; įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Svogūnai: 6.00 vnt. (įdarui)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Čili prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį; įdarui)
Alyvuogės: 1.00 sauja (juodųjų; įdarui)
Saldžiosios paprikos milteliai: 2.00 arbat. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Jautieną labai smulkiai supjaustykite arba sukapokite (nemalkite). 3 svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustykite. Kitus 3 svogūnus supjaustykite griežinėliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintus svogūnus su česnakais. Suberkite visus prieskonius ir išmaišykite. Sudėkite kapotą jautieną ir maišydami apkepinkite iki rudumo. Galima ipilti šiek tiek vandens. Mėsa turi būti minkšta, masė – sultinga.

3. Sudėkite ant viršaus griežinėliais supjaustytus svogūnus ir uždengę dar kelias minutes patroškinkite.

4. Įdarą atvėsinkite. Jei yra laiko, palaikykite kelias valandas ar parą šaldytuve.

5. Į dubenį suberkite miltus ir druską, išmaišykite. Supilkite aliejų ir vandenį, plaktą kiaušinį ir viską išmaišykite bei išminkykite, kol tešla bus kaip plastilinas ir nelips prie rankų.

 

6. Tešlą plonai iškočiokite. Kavos puodeliu išpjaukite apskritimus, dėkite į juos po šaukštelį įdaro ir viename gale – alyvuogę. Perlenkite, pirštais stipriai užspauskite kraštus, kad neliktų plyšių.

7. Sudėkite pyragėlius į skardą ir aptepkite plaktu tryniu.

8. Iki 220 laipsnių įkaitinkite orkaitę, įdėkite pyragėlius ir kepkite apie 10 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 200 ir kepkite dar apie 10-15 minučių. Pyragėliai turi būti aukso spalvos.

Suskleisti
„Empanados“ su vištiena ir špinatais
Receptas: „Empanados“ su vištiena ir špinatais
15 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.6 / 53
Receptas
Ingredientai
Miltai: 525.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 3.00 arbat. š. (2 arbat. š. – tešlai ir 1 arbat. š. – įdarui)
Sviestas: 170.00 g (šaltas)
Vanduo: 125.00 ml (125–250 ml ledinio vandens)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (po kiaušinį tešlai ir aptepti)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Vištienos krūtinėlė: 400.00 g (įdarui)
Pievagrybiai: 200.00 g (įdarui)
Špinatai: 90.00 g (įdarui)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (smulkinta, džiovinta – įdarui)
Juodieji pipirai: 15.00 g (1 ½ arbat. š. maltų – įdarui)
Kaip gaminti
  1. PARUOŠKITE TEŠLĄ. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą. Smulkinkite tešlą tarp pirštų tol, kol neliks sausų miltų ir gausite nemažus trupinius. Įmuškite kiaušinį ir sumaišykite. Supilkite ketvirtį puodelio vandens ir išmaišykite. Toliau pilkite vandenį palaipsniui, po ketvirtį puodelio, kol galėsite išminkyti vientisą, elastingą ir minkštą tešlą. Viso ingredientų sąraše nurodyto vandens kiekio gali neprireikti.
  2. Išminkytą tešlą perkelkite ant lygaus, švaraus, miltais pabarstyto paviršiaus. Padalyite tešlą į dvi dalis. Iš jos suformuokite apvalius kamuoliukus ir šiek tiek suplokite. Suvyniokite į maistinę plėlevę ir mažiausiai 2 val. dėkite į šaldytuvą.
  3. PARUOŠKITE ĮDARĄ. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite nedideliais gabalėliais kapotą svogūną ir kepkite, kol suminkštės – apie 2–3 minutes.
  4. Kol svogūnai kepa, supjaustykite vištos krūtinėlę mažais kubeliais. Tuomet suberkite į keptuvę ir apkepkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Suberkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius, šviežius špinatų lapelius ir sumaišykite. Pagardinkite džiovintų aitriųjų paprikų milteliais, druska ir juodaisiais pipirais. Kepkite, kol pievarybiai ir špinatai suminkštės. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį, atvėsinkite.
  5. PARUOŠKITE EMPANADAS. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
  6. Išimkite iš šaldytuvo pirmąją tešlos dalį ir iškočiokite tešlą į maždaug 45 cm skersmens ploną apvalų tešlos lakštą. Su dubenėliu, kibirėliu ar kitu apvaliu indu išspauskite maždaug 11–12 cm skersmens apskritimus ir perkelkite juos ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų. Iš vienos dalies tešlos turėtumėte gauti apie 15 tokių apskritimų. Tą patį pakartokite su antrąja tešlos dalimi.
  7. Kai visi tešlos apskritimai bus sudėlioti kepimo skardose, užpildykite juos įdaru. Imkite po valgomąjį šaukštą įdaro (stenkitės, kad nebūtų labai daug sulčių) ir dėkite jį į apskritimo centrą taip, kad iš kraštų liktų bent po 1 cm švarios tešlos. Būkite atsargūs ir nedėkite per daug įdaro ant tešlos apskritimų, nes tešla yra gana plona ir gali suplyšti. Tokiu atveju iškepusios empanados nebus tokios gražios.
    Astos Černės nuotr./Empanados su vištiena ir špinatais
    Astos Černės nuotr. / Empanados su vištiena ir špinatais
  8. Perlenkite tešlą per pusę į pusmėnulio formą. Kraštelius užspauskite šakute. Jeigu norite, galite kraštelius ne užspausti šakute, tačiau susukti kaip virtinukų.
    Astos Černės nuotr./Empanados su vištiena ir špinatais
    Astos Černės nuotr. / Empanados su vištiena ir špinatais
  9. Kai paruošite visas empanadas, išplakite kiaušinį. Patepkite juo pyragėlių paviršių. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., kol jų paviršius taps gražios aukso spalvos.
  10. Išimkite iš orkaitės ir patiekite karštas. Taip pat galite atvėsinti iki kambario temperatūros ar net patiekti kaip šaltą užkandį. Skanaus!
Suskleisti
Pyragėliai su špinatais
Receptas: Pyragėliai su špinatais
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.4 / 18
Receptas
Ingredientai
Mielės: 45.00 g (šviežios)
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Vanduo: 500.00 ml
Miltai: 900.00 g (kvietiniai)
Aliejus: 200.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š.
Špinatai: 300.00 g (įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (maltas - įdarui)
Kaip gaminti

1. Mieles sutrinkite šakute ir išsukite su cukrumi.

2. Supilkite vandenį, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių.

3. Miltus išsijokite į dubenį, supilkite mielių masę, aliejų, įberkite druskos ir užminkykite tešlą.

4. Dubenį uždenkite ir leiskite tešlai valandą pakilti. Špinatus nuplaukite ir nusausinkite.

5. Česnako skilteles nulupkite, smulkiai sukapokite ir pakepinkite įkaitintame svieste.

6. Sudėkite špinatus, pasūdykite, pabarstykite pipirais, maltu muskatu ir maišydami truputį pakepkite.

7. Įmuškite kiaušinius, išmaišykite ir ant silpnos ugnies kepkite, kol jie sukrekės.

8. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos ir supjaustykite vienodo dydžio kvadratėliais.

9. Ant kiekvieno uždėkite špinatų įdaro, sulenkite trikampiu ir gerai apspauskite kraštus.

10. Pyragėlius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje 20–30 minučių.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.

Suskleisti
Pyragėliai su  vištiena  ir žirneliais
Receptas: Pyragėliai su vištiena ir žirneliais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
3.6 / 19
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g (kvietiniai)
Sviestas: 60.00 g (tirpintas)
Mielės: 7.00 g (sausos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 3.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 arbat. š. (skardai patepti)
Vištiena: 3.00 vnt. (2-3 kumpeliai - įdarui)
Šaldyti žirneliai: 100.00 g (įdarui)
Vištienos sultinys: 1.00 vnt. (šaukštas - įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kaip gaminti

1. Miltus išsijokite į dubenį, suberkite mieles, supilkite tirpintą pravėsusį sviestą, cukrų, druską, išplaktus kiaušinius, kambario temperatūros pieną ir užminkykite tešlą. Palikite valandai, kad pakiltų.

2. Vištienos kumpelius išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir sumalkite.

3. Suberkite atitirpintus žirnelius, įberkite druskos, pipirų, supilkite sultinį ir išmaišykite.

4. Pakilusią tešlą išminkykite ir iškočiokite. Lakštą supjaustykite kvadratėliais, ant kiekvieno krėskite po šaukštą įdaro, sulenkite trikampiu, apspaudykite kraštus ir palikite pusvalandį, kad pakiltų.

5. Pyragėlius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą ir aliejumi išteptą skardą, aptepkite plaktu kiaušiniu ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę 30–40 minučių.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.

Suskleisti
Pyragėliai su  lašinukais  ir kopūstais
Receptas: Pyragėliai su lašinukais ir kopūstais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
3.8 / 47
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (300 g - kvietinių ir 200 g - rupių kvietinių)
Pienas: 250.00 ml
Mielės: 30.00 g (šviežios)
Sviestas: 70.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Kopūstai: 500.00 g (pusė nedidelio - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Lašiniai: šalto rūkymo - įdarui 100.00 g
Kmynai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Miltus persijokite į dubenį, jų viduryje padarykite duobutę, į ją sutrupinkite mieles ir supilkite pašildytą pieną. Maišykite mediniu šaukštu, kol tešla bus grietinės tirštumo. Uždenkite ir kildykite šiltai 20 minučių.

2. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite, įmuškite kiaušinį, trynį, suberkite druską, cukrų ir išsukite.

3. Gautą masę sukrėskite ant pakilusios tešlos, gerai išmaišykite šaukštu, suvoliokite į rutulį ir leiskite dar pakilti apie pusvalandį.

4. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite, lašinukus supjaustykite kubeliais, nuvalytą kopūstą – šiaudeliais.

5. Keptuvėje pakepinkite lašinukus, suberkite svogūnus, paskui kopūsto šiaudelius, pabarstykite kmynais, maltais pipirais, pasūdykite ir kepkite, kol kopūstai suminkštės.

6. Iš tešlos iškočiokite maždaug 0,5 cm storio lakštą, jį supjaustykite delno dydžio kvadratais.

7. Ant kiekvieno jų krėskite po šaukštą įdaro, perlenkite ir sulipdykite kraštus.

8. Pyragėlius sudėkite į kepimo popieriumi ištiestą ir riebalais pateptą skardą ir palikite apie 20 minučių.

9. Pakilusius aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite 220 laipsnių orkaitėje apie 15–20 minučių.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.

Suskleisti
Pyragėliai su  grybais  ir cukinijomis
Receptas: Pyragėliai su grybais ir cukinijomis
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.6 / 24
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (kvietiniai)
Mielės: 15.00 g (šviežios)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 arbat. š. (nubrauktas)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Cukinijos: 1.00 vnt. (maža - įdarui)
Pievagrybiai: 100.00 g (įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Sviestas: 2.00 valg. š. (įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kaip gaminti

1. Miltus supilkite į dubenį ir padarykite juose duobutę.

2. Pašildykite 150 ml vandens. Į duobutę įberkite cukraus, sutrupintas mieles, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite ir užberkite trupučiu miltų. Uždenkite ir palikite šiltai 20 minučių.

3. Į pakilusią minklę suberkite druską, supilkite likusį vandenį, 2 šaukštus aliejaus ir išsukite tešlą. Ją minkykite apie 10 minučių, vis pamušdami ir patempdami į ilgį.

4. Iš tešlos suvoliokite rutulį, jį aptepkite likusiu aliejumi, apdenkite ir bent 2 valandas laikykite šiltai.

5. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite.

6. Pievagrybius nuvalykite ir supjaustykite riekelėmis.

7. Cukiniją nuplaukite, perpjaukite išilgai pusiau ir supjaustykite pusgriežiniais.

8. Keptuvėje išleiskite sviestą, jame pakepinkite svogūnus, kol gražiai pagels, sukrėskite pievagrybius ir kepkite, kol iš jų išsiskirs sultys. Tada sudėkite cukinijas, pabarstykite druska, pipirais, daržovių prieskoniais ir patroškinkite, kol skystis išgaruos.

9. Nukėlę nuo ugnies įdarą atvėsinkite.

10. Tešlą dar kartą stipriai išminkykite, iškočiokite didelį lakštą, jį supjaustykite delno dydžio skrituliais.

11. Ant kiekvieno jų krėskite po šaukštą ar du įdaro, sulenkite per pusę kaip koldūnus, kraštus užspauskite.

12. Paruoštus pyragėlius sudėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir palikite apie 20 minučių. Kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje 15–20 minučių.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.

Suskleisti
Pyragėliai su sūriu
Receptas: Pyragėliai su sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 50 min.
3.3 / 24
Receptas
Ingredientai
Sūris: 100.00 g (brandinto)
Fetos sūris: 30.00 g
Rikotos sūris: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 tryniai)
Krapai: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos nutarkuotų žievelių)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Paruoškite sūrio įdarą. Smulkiai sutarkuokite brandintą sūrį, išsukite su feta ir rikota, įmaišykite vieną kiaušinio trynį, suberkite kapotus krapus ir nutarkuotas citrinos žieveles. Gerai išmaišykite ir bent 2 val. palaikykite šaltai.

2. Tešlą palaikykite kambario temperatūroje, šiek tiek pakočiokite ir supjaustykite vienodais stačiakampiais gabalėliais. Uždenkite drėgna šluoste, kad neapdžiūtų.

3. Ant tešlos gabalėlio dėkite šaukštelį sūrio įdaro, kraštus patepkite plaktu kiaušinio tryniu, susukite į ritinėlį, galus užspauskite. Pyragėlio viršų patepkite kiaušinio tryniu, pabarstykite sezamų sėklomis.

4. Išdėliokite pyragėlius ant popieriumi išklotos skardos ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje 15–20 min. Tiekite šiek tiek pravėsusius.

Kulinaro patarimas. Į sūrio įdarą dar galite įmaišyti juodųjų alyvuogių arba saulėje džiovintų pomidorų.

Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Suskleisti
Rusiški pyragėliai su raugintais kopūstais ir grybais
Receptas: Rusiški pyragėliai su raugintais kopūstais ir grybais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 50
Receptas
Ingredientai
Miltai: 700.00 g (tešlai)
Mielės: 25.00 g (šviežių; tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (perpus tešlai ir įdarui)
Cukrus: 40.00 g (tešlai)
Vanduo: 200.00 ml (tešlai)
Rauginti kopūstai: 400.00 g (įdarui)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š. (įdarui)
Grybai: 1.00 st. (džiovintų; įdarui)
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt. (pyragėlių aptepimui prieš kepant)
Kaip gaminti

1. Mieles puodelyje užpilkite cukrumi ir šiltu vandeniu. Pusvalandžiui pastatykite šiltai. Kai pasirodys iškilusi „kepurėlė“, mieles sumaišykite ir kartu su druska supilkite į miltus. Išminkykite tešlą ir palikite ją kilti.

2. Grybus pamirkykite. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite iki auksinės spalvos ant sviesto keptuvėje. Kopūstus nusunkite ir kartu su grybais sudėkite į keptuvę. Maišydami patroškinkite apie 15 minučių.

3. Tešlą iškočiokite maždaug iki 1 cm storio. Puodeliu „išpjaukite“ apskritimus. Ant jų šaukštu dėkite įdaro ir perlenkę lipdykite norimos formos bandeles. Pyragėlius 15 minučių pastatykite šiltai.

4. Kepimo skardą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais (kad kepiniai nepriliptų), sudėkite pyragėlius, aptepkite plaktu kiaušinio tryniu ir pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę.

5. Kepkite apie pusvalandį. Galima valgyti ir karštus, ir šaltus. Taip pat šie pyragėliai tinka prie sultinių ir sriubų.

Suskleisti
Pyragėliai su dešrelėmis
Receptas: Mieliniai pyragėliai su dešrelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 30
Receptas
Ingredientai
Pienas: 200.00 ml
Mielės: 7.00 g (sausų)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 150.00 g (šalto)
Miltai: 500.00 g
Druska: 0.50 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (aptepimui)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š. (pabarstymui)
Dešrelės: 12.00 vnt. (pieniškų)
Kaip gaminti

1. Pieną pašildykite, kad būtų kiek šiltesnis nei kambario temperatūra, perpilkite į nemažą dubenį ir suberkite į jį mieles bei cukrų, gerai išmaišykite, kad mielės ir cukrus ištirptų. Pastatykite kur nors šiltai 15 min., kad ant paviršiaus susidarytų putota „kepurėlė“.

2. Kol mielės bunda, į kitą dubenį suberkite miltus, druską, išmaišykite, o tada sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą. Trinkite pirštų galiukais sviestą su miltais, kol gausite riebius trupinius, o sausų miltų nebeliks.

3. Ant gautų miltų ir sviesto trupinių supilkite pieną su mielėmis, išmaišykite ir imkite minkyti, jei tešla itin lipni, galite įberti dar saują kitą miltų, tačiau nepersistenkite. Išminkykite tešlą, kol bus vientisa, ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

5. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir ant miltuoto paviršiaus iškočiokite iš jos 5 mm storio lakštą, supjaustykite šį lakštą 2 cm pločio juostelėmis.

 

6. Kiekvieną dešrelę kruopščiai apsukite tešlos juostele, sujungdami galiukus, kad juostelė neatsivyniotų. Žiūrėkite, kad kiekvienas juostelės apvyniojimas šiek tiek gultų ant ankstesniojo.

7. Dėkite gautus pyragėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, patepkite paplaktu kiaušiniu, pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite apie 25–30 min., kol tešla gražiai parus.

Suskleisti
Dzūkiški pyragėliai
Receptas: Dzūkiški mieliniai pyragėliai su džiovintais grybais
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.7 / 46
Receptas
Ingredientai
Pienas: 1.00 st. (arba vandens; tešlai)
Mielės: 1.00 valg. š. (sausų; tešlai)
Cukrus: 2.00 valg. š. (tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Sviestas: 50.00 g (tešlai)
Miltai: 3.50 st. (gali prireikti ir kiek daugiau; tešlai)
Grybai: 1.00 st. (džiovintų; įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis; įdarui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnį tešlai ir įdarui)
Laurų lapai: 1.00 vnt. (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausiai reikia paruošti tešlą. Į mažą indelį supilti mieles, truputį vandens ir cukraus. Padėti šiltai, kad iškiltų.

2. Į didesnį indą suberti miltus, padaryti duobutę, supilti likusį vandenį bei cukrų, kiaušinius ir ištirpintas mieles. Šią masę maišyti. Minkymo pabaigoje į masę supilti ištirpintą sviestą.

3. Viską išminkyti ir padėti šiltai, kol pakils.

4. Kai tešla iškils, ją reikia padalinti į 4 dalis, kiekvieną jų iškočioti, padaryti skrituliukus, dėti įdarą, užspaudyti kraštus ir virti karštame aliejuje, kol paruduos.

5. Įdaro paruošimas. Džiovintus grybus išvirti ir sumalti per mėsmalę. Pakepinti daug svogūnų ir sumaišyti juos su grybais, paskaninti pipirais, druska ir lauro lapais.

Suskleisti
Bandelės su lašinukais
Receptas: Mielinės bandelės su lašinukais
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.0 / 16
Receptas
Ingredientai
Miltai: 1.00 kg (tešlai)
Pienas: 500.00 ml (tešlai)
Mielės: 25.00 g (šviežių; tešlai)
Sviestas: 100.00 g (išlydyto; tešlai)
Cukrus: 2.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (višui aptepti)
Lašinukai: 400.00 g (rūkytų lašinukų su raumenuku, labai smulkiai supjaustytų; įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis, labai smulkiai supjaustytas; įdarui)
Cinamonas: 0.50 arbat. š. (įdarui)
Kvapnieji pipirai: 0.50 arbat. š. (maltų; įdarui)
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų; įdarui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pasiruoškite mielinę tešlą. Mieles ištrinkite dubenyje su cukrumi, supilkite šiltą, tačiau ne karštą pieną, įberkite miltų tiek, kad gautumėte tirštos grietinės tirštumo tešlą, gerai išmaišykite ir pastatykite šiltai 20–30 min., kol masė taps burbuluota.

2. Išmaišykite tešlą ir supilkite pravėsintą sviestą, berkite miltus ir druską bei, kai tik bus įmanoma, imkite minkyti. Jums reikia išminkyti vientisą, elastingą, nebelipnią tešlą, tai gali užtrukti ir visas 10–15 min. (jums gali padėti ir virtuviniai aparatai, jei tik turite tešlos minkymui skirtą antgalį).

3. Iš išminkytos tešlos suformuokite rutulį, dėkite į nemažą dubenį, pridenkite medžiaginiu rankšluostėliu ir dėkite kilti šiltoje vietoje – mums reikia, kad tešla padvigubėtų, o tam prireiks 1–1,5 val.

4. Kol tešla kyla, pasiruoškite įdarą. Į keptuvę pilkite mažą šlakelį aliejaus ir pakepinkite svogūną, kol taps perregimas, suberkite lašinukus ir kiek pašildykite – stipriai kepinti ir skrudinti nereikia. Nukelkite keptuvę nuo viryklės, į svogūnų-lašinukų mišinį suberkite džiūvėsėlius ir prieskonius, gerai išmaišykite.

 

5. Pakilusią tešlą perminkykite, ant lygaus miltuoto paviršiaus iškočiokite maždaug 1 cm storio lakštą ir aštriabriaune nemaža stikline ar kitu patogiu indeliu išspaudykite nedidelius skrituliukus. Ant kiekvieno jų dėkite maždaug po šaukštelį įdaro, sulenkite pusiau ir gerai apspaudykite, o tada miltuotose rankose švelniai suapvalinkite, kad bandelė kiek primintų cepeliną.

6. Į miltais pabarstytą skardą dėkite pyragėlius „siūle“ į apačią, leiskite dar pusvalandį pakilti uždengus medžiaginiu virtuviniu rankšluostėliu. Tada aptepkite kiek paplaktu kiaušiniu ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.

7. Kepkite 15–20 min., kol bandelės taps auksiškai rusvos. Kiek atvėsinkite ir ragaukite. Išliks skanios ir kitą dieną, tačiau ilgiau nelaikykite.

Suskleisti
Bandelės su Pesto ir Parmezanu
Receptas: Bandelės su pesto padažu ir parmezanu
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.0 / 9
Receptas
Ingredientai
Pienas: 110.00 ml (šilto)
Vanduo: 110.00 ml (šilto)
Sviestas: 110.00 ml (lydyto)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Miltai: 900.00 ml (rupesnių miltų (recepto autorė naudojo 550 tipo))
Mielės: 2.00 valg. š. (2,5 - sausų mielių miltelių)
Pesto padažas: 120.00 ml (tradicinio žalio Pesto padažo)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišykite su mielėmis ir druska.
  2. Į vandenį supilkite pieną, dėkite sviestą, cukrų, kiaušinį ir lengvai paplakite.
  3. Į skystąją masę suberkite miltus ir užminkykite kiek lipnią tešlą (minkykite apie 10 minučių), įdėkite į švarų dubenį ir apdenkite maistine plėvele.
  4. Kildinkite, kol padvigubės, tada iškočiokite nemažą stačiakampį.
  5. Aptepkite pesto padažu ir apibarstykite sūriu, susukite pailgą vyniotinį ir aštriu peiliu padalinkite į 12 dalių.
  6. Kiekvieną dalį įstatykite į metalinę keksiuko formelę (jei reikia, patepkite sviestu), apdenkite švariu rankšluosčiu ir dar apie pusvalandį kildinkite.
  7. Tuomet pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, kepkite, kol tolygiai gražiai paruduos.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Bandelės su grybais ir sūriu
Receptas: Bandelės su grybais ir sūriu
10 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 50
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 500.00 g (maži)
Salierai: 200.00 g (gumbas)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Sviestas: 50.00 g
Varškės sūris: 200.00 g
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Graikiniai riešutai: 1.00 valg. š. (smulkinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, baltieji)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, smulkinti)
Kaip gaminti
  1. Pievagrybius nuvalykite, susmulkinkite, saliero gumbą supjaustykite, pakepinkite svieste.
  2. Į masę sukrėskite pievagrybius ir dar šiek tiek pakepinkite.
  3. Dubenėlyje sumaišykite trupintus sūrius, riešutus, atvėsintus pievagrybius.
  4. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir čiobreliais.

BANDELIŲ TEŠLOS RECEPTĄ RASITE ČIA.

Suskleisti
Bandelės su žalumynų įdaru
Receptas: Bandelės su žalumynų įdaru
10 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 15
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 400.00 g (pekininis)
Sojų varškės sūris: 200.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š. (žemės riešutų)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 20.00 g (pusė raudonos aitriosios paprikos)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Austrių padažas: 1.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, baltieji)
Kaip gaminti
  1. Smulkiai kapotas česnako skilteles ir išvalytas kapotas aitriąsias paprikas pakepinkite žemės riešutų aliejuje, sumeskite stambiai supjaustytą kopūstą.
  2. Kai jis suminkštės, supilkite sojų ir austrių padažus, suberkite cukrų ir pipirus.
  3. Viską pagal skonį pasūdykite, įmaišykite tarkuotą sojų sūrį.  

BANDELIŲ TEŠLOS RECEPTĄ RASITE ČIA.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?