Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pietums ar vakarienei – nesaldus pyragas: 15 receptų su mėsa ir be jos

Tas, kas sako, jog maitinasi tik pyragais, nebūtinai yra saldumynų mėgėjas – juk pyragas gali būti ir nesaldus! Įpusėjo savaitė, ne už kalnų ir savaitgalis, tad išsikepkite šį tą dar neragauto. Puiku tai, jog jei tokio nesaldaus kepinio liks, gabaliukas-kitas puikiai tiks kito ryto pusryčiams. Skanaus!
Pyragas su porais ir pievagrybiais
Pyragas su porais ir pievagrybiais / Rūtos Plonytės nuotr.

Pyragai be mėsos:

Pyragas su špinatais
Receptas: Pyragas su špinatais
7 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 20
Receptas
Ingredientai
Špinatai: 200.00 g
Fetos sūris: 300.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Petražolės: 1.00 valg. š.
Krapai: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, perrinkite, storesnius kotelius nuskabykite, o didesnius lapelius suplėšykite.

2. Svogūną susmulkinkite ir, iki dailiai pagels, kepinkite riebaluose. Tada sukrėskite špinatus, suberkite kapotus žalumynus ir apie 3 min. pakaitinkite, kad suminkštėtų.

3. Fetą sutrupinkite šakute, suberkite į špinatų masę, gerai išmaišykite, tada įdarą pasūdykite, pagardinkite tarkuotais muskatais, pipirais ir džiovintais bazilikais. Atvėsinkite.  

4. Į aliejumi pateptą karščiui atsparią kepimo formą klokite vieną tešlos lakštą, tada sukrėskite įdarą, ant viršaus berkite sausoje keptuvėje skrudintų kedrinių pinijų ir užklokite kitu lakštu.

5. Pyragą aptepkite kiaušinio baltymu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

Suskleisti
Nesaldus obuolių pyragas su porais ir rokforo sūriu
Receptas: Nesaldus obuolių pyragas su porais ir rokforo sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 20
Receptas
Ingredientai
Miltai: 215.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Sviestas: 75.00 g
Mielės: 10.00 g
Obuoliai: 4.00 vnt.
Porai: 150.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (2 arbat. š. sulčių)
Grietinėlė: 100.00 ml
Pienas: 100.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Rokforo sūris 100.00 g
Muskatas: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. 200 g miltų ištrinkite su druska ir sviestu. Ištirpinkite mieles 5-iuose šaukštuose šilto vandens ir įmaišykite į tešlą. Gautą masę padėkite į šaldytuvą vienai valandai.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 220°C. Porus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais, tris minutes pavirkite pasūdytame vandenyje, tuomet perpilkite šaltu vandeniu ir leiskite nudžiūti.

3. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite į keturias dalis. Pašlakstykite citrinų sultimis. Rokforo sūrį supjaustykite kubeliais.

4. Padarykite padažą: suplakite grietinėlę, pieną, kiaušinius, likusius miltus (15 g), muskato riešutą, druską.

5. Pyrago formą ištepkite sviestu. Tešlą iškočiokite ir ja išklokite formą, padarydami kraštelius. Obuolius, porus, ir sūrį sudėkite ant tešlos ir užpilkite gautu padažu. Kepkite 30 min.

Suskleisti
Brokolinių kopūstų pyragas
Receptas: Brokolinių kopūstų pyragas
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.9 / 14
Receptas
Ingredientai
Miltai: 350.00 g
Kefyras: 100.00 ml
Sviestas: 100.00 g
Faršas: 250.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Sūris: 150.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Grietinė: 200.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Iš miltų, kefyro ir sviesto išminkykite tešlą ir dėkite ją pusvalandžiui į šaldymo kamerą.

2. Išėmusi iškočiokite ir įklokite į kepimo indą.

3. Iš maltos mėsos padarykite kukulaičius, apkepkite keptuvėje ir sudėkite ant tešlos.

4. Brokolinius kopūstus išskaidykite šakelėmis ir išdėliokite tarp mėsos. Pabarstykite druska bei pipirais.

5. Svogūną nulupkite, supjaustykite, apkepinkite aliejuje ir sudėkite ant mėsos, užberkite tarkuoto sūrio. Išplakite kiaušinį su druska, išmaišykite su grietine ir užpilkite ant viršaus.

6. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Porų pyragas
Receptas: Porų pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.6 / 10
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g (tešlai)
Sviestas: 120.00 g (tešlai)
Druska: 2.00 arbat. š.
Vanduo: 100.00 ml (tešlai)
Porai: 300.00 g (įdarui)
Grietinėlė: 250.00 ml (liesa - įdarui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (įdarui)
Varškės sūris: 200.00 g (su kmynais - įdarui)
Pipirai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Į dubenį suberkite miltus, druską, sudėkite smulkintą sviestą ir minkykite, kol susidarys trupiniai. Gausiai apšlakstykite juos šaltu vandeniu ir suminkykite vientisą tešlą. Suformavusi iš jos rutulį, pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

2. Paruoškite įdarą: nuluptus porus supjaustykite griežinėliais. Dėkite į keptuvę su gerai įkaitintais riebalais (saują daržovių palikite) ir šiek tiek pakepinkite. Palikite atvėsti.

3. Kiaušinius išplakite su grietinėle. Sudėkite trupintą sūrį ir viską suplakite elektriniu plakikliu. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais pipirais, įmaišykite kepintus porus.

4. Iš atvėsusios tešlos iškočiokite skritulį. Įtieskite jį į kepimo indą, kraštelius užlenkite – suformuokite dubenėlį. Ant jo užtieskite kepimo popierių, ant viršaus užberkite džiovintų žirnių ar pupelių. Šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 10–12 minučių.

5. Ant iškepusio pagrindo sukrėskite varškės ir porų masę. Ant viršaus tolygiai išdėliokite likusius porų griežinėlius. Kepkite orkaitėje 30–40 minučių.

Suskleisti
Pyragas su porais ir pievagrybiais
Receptas: Pyragas su porais ir pievagrybiais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 43
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g
Sviestas: 150.00 g
Vanduo: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (po žiupsnelį tešlai ir viršutiniam sluoksniui)
Pievagrybiai: 200.00 g (įdarui)
Porai: 100.00 g (įdarui)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (įdarui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Grietinėlė: 300.00 g (35 proc. riebumo)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Kaip gaminti

1. Iš pradžių pagaminkite pyrago pagrindą: kambario temperatūros sviestą sutarkuokite burokine tarka, suberkite miltus, druską ir įpilkite vandens. Tešlą minkykite rankomis, kol gausite trupinius. Tuomet išklokite jais kepimo formos pagrindą, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite valandą arba kelias.

2. Pasiruoškite įdarą: pievagrybius bei porus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

3. Galiausiai pagaminkite viršutinį pyrago sluoksnį. Kiaušinius išplakite su grietinėle ir įberkite po žiupsnelį druskos, pipirų bei džiovintų bazilikų.

4. Pyrago pagrindą išimkite iš šaldytuvo, paskleiskite ant viršaus porų bei pievagrybių įdarą ir supilkite kiaušinių plakinį. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40-50 min.

Skanaus!

Suskleisti
Grikių miltų pyragas su rikotos sūriu, špinatais ir pomidorais
Receptas: Nesaldus grikių miltų pyragas su rikotos sūriu, špinatais ir pomidorais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 35 min.
3.6 / 56
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 120.00 g (100 g - tešlai ir 1 valg. š. - įdarui)
Aliejus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Vanduo: 3.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 2.00 arbat. š. (1 - tešlai ir 0,5 - įdarui)
Cukrus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Miltai: 150.00 g (100 - grikių ir 50 kvietinių - tešlai)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Špinatai: 200.00 g (įdarui)
Rikotos sūris: 150.00 g (įdarui)
Pomidorai: 2.00 vnt. (įdarui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (didelių arba 4 maži - įdarui)
Grietinėlė: 250.00 ml (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 maltų - įdarui)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Sūris: 150.00 g (kietojo fermentinio - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą.
  2. Paruoškite pyrago tešlą. Į dubenį sudėkite sviestą, supilkite aliejų, vandenį, suberkite druską ir cukrų.
  3. Pakaitinkite dubenį mikrobangų krosnelėje (arba orkaitėje), kol masė ims burbuliuoti.
  4. Suberkite į dubenį grikių miltus, kvietinius miltus ir išmaišykite.
  5. Paruošta tešla išklokite pasiruošto kepimo indo dugną ir sieneles.
  6. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10–15 minučių, kol tešla taps gražiai auksinės spalvos.
  7. Kol tešla kepa, paruoškite įdarą. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto.
  8. Svogūną susmulkinkite nedideliais kubeliais ir pakepinkite kelias minutes, kol suminkštės.
  9. Sudėkite į keptuvę špinatų lapus ir pakepinkite dar porą minučių, kol šie taps minkšti.
  10. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir atidėkite į šalį.
  11. Apkeptą tešlos pagrindą šiek tiek atvėsinkite, o tuomet dugną tolygiai aptepkite rikotos sūriu.
  12. Ant viršaus tolygiai paskleiskite kepintus svogūnus ir špinatus.
  13. Ant svogūnų ir špinatų mišinio išdėliokite pomidorų griežinėlius. 
  14. Atskirame dubenyje kiaušinius išplakite su grietinėle, druska, maltais juodaisiais pipirais, muskatu ir 50 g tarkuoto kietojo fermentinio sūrio. Užpilkite ant pyrago viršaus.
  15. Likusį kietąjį sūrį (100 g) sutarkuokite ir apibarstykite juo pyrago viršų.
  16. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35–45 minutes, kol įdaras sutvirtės ir pyragas bus iškepęs.
  17. Iškepusį pyragą kelias minutes palikite pastovėti kepimo inde. Tuomet išimkite, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
Suskleisti
Kopūstų pyragas
Receptas: Trapios tešlos pyragas su kopūstais
8 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.8 / 15
Receptas
Ingredientai
Miltai: 170.00 g (tešlai)
Druska: 0.50 arbat. š. (perpus tešlai ir įdarui)
Sviestas: 55.00 g (šalto (tešlai) ir dar šiek tiek įdaro apkepimui)
Taukai: 30.00 g (šaltų, tešlai)
Vanduo: 1.00 valg. š. (šalto, tešlai)
Svogūnai: 1.00 vnt. (supjaustytas kubeliais, įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji, supjaustyta kubeliais, įdarui)
Kopūstai: 500.00 g (plonai supjaustyto, įdarui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (įdarui)
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š. (įdarui)
Pienas: 120.00 ml (įdarui)
Parmezano sūris: 60.00 g (galima keisti lietuvišku atittikmeniu „Džiugo“ sūriu ar čederiu; įdarui)
Kaip gaminti

Tešlos paruošimas:

1. Į virtuvinį kombainą suberkite miltus, druską, sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir taukus. Įjunkite „pulso“ režimą. Kai tešla pradės gumuluotis, įpilkite 1 valg. šaukšt. šalto vandens ir žiūrėkite, ar tešla pradeda lipti (gali būti, kad dar gali reikėti šiek tiek vandens. Geriau iš pradžių pilti šiek tiek mažiau).

2. Tik tešlai pradėjus lipti, išjunkite kombainą ir rankomis suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir įkiškite į šaldytuvą 30–60 min. Beje, tą patį galite padaryti ir rankomis – riebalus rankomis trinkite su miltais, tada įpilkite vandens ir suminkykite į rutulį.

3. Po 30 min. tešlą išimkite iš šaldytuvo, iškočiokite ją, sudėkite į kepimo formą. Aš dar įkišu 30 minučių į šaldytuvą.

Įdaro paruošimas:

4. Svogūną su česnaku pakepinkite ant sviesto, kol suminkštės. Tuomet suberkite papriką ir dar apkepkite 2–3 minutes.

5. Sudėkite kopūstus. Kepkite viską nuolatos pamaišydami, kol kopūstai sukrinta ir suminkštėja – apie 20–25 minutes. Sudėkite pomidorų pastą ir viską išmaišykite. Palikite masę atvėsti.

6. Kiaušinius lengvai suplakite ir sumaišykite su pienu. Suberkite sūrį. Šiek tiek pasilikite pabarstymui ant viršaus. Kiaušinių plakinį sumaišykite su kopūstais. Viską sudėkite į kepimo formą, išklotą tešla.

7. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45–50 minučių. Išėmę iš orkaitės, leiskite pravėsti 10 minučių. Pyragas skanus tiek šiltas, tiek šaltas.

Suskleisti
Žiedinių kopūstų pyragas
Receptas: Žiedinių kopūstų pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 36
Receptas
Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (apie 450 g svorio)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (vidutinis)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Rozmarinai: 0.50 valg. š. (šviežiai kapoto)
Kiaušiniai: 7.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š.
Bazilikai: 15.00 g (šviežių supjaustytų)
Miltai: 120.00 g
Kepimo milteliai: 1.50 arbat. š.
Ciberžolė: 0.50 arbat. š.
Kietasis sūris: 150.00 g (Parmezano ar Džiugo, tarkuoto)
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š.
Juodgrūdė: 1.00 arbat. š. (jei neturite, nedėkite, galite pakeisti tokiu pat kiekiu papildomo sezamo)
Kaip gaminti

1. Žiedinį kopūstą išskirstome žiedynais. Sudedame į pasūdytą verdantį vandenį. Verdame apie 15 min. – žiedinis kopūstas turi būti minkštas. Nukošiame vandenį ir paliekame nuvarvėti kiaurasamtyje.

2. Nulupame svogūną, atpjauname kelis 5 mm storumo griežinėlius ir juos išskaidome. Atidedame juos į šoną. Likusį svogūną susmulkiname. Kartu su rozmarinu ant vidutinės ugnies pakepiname aliejuje, iki suminkštės. Nukeliame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.

3. Į didelį dubenį sudedame kepintus svogūnus, įmušame kiaušinius, suberiame druską, sumetame baziliko lapelius ir viską gerai išmaišome šluotele. Tuomet atskirai permaišome miltus, kepimo miltelius ir ciberžolę, viską suberiame į kiaušinio plakinį. Ir vėl gerai išmaišome. Įmaišome tarkuotą sūrį. Tuomet sudedame ir atsargiai sumaišome žiedinius kopūstus.

4. Sviestu ištepame 24 cm formą, jos šonus apibarstome sezamais ir juodgrūde. Supilame tešlą į kepimo formą, išlyginame paviršių, ant paviršiaus išdėliojame svogūnų žiedus.

5. Kepame 200 °C laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Ištraukiame ir leidžiame pyragui pailsėti 20 min.

Suskleisti
Nematomas cukinijų pyragas
Receptas: Nesaldus cukinijų pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.3 / 28
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 800.00 g
Miltai: 80.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kuminai: 0.50 arbat. š. (malto; galima pakeisti kario milteliais arba 6 mėtos lapeliais, smulkiai sukapotais)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 25.00 g (tirpinto)
Pienas: 100.00 ml
Sūris: 3.00 valg. š. (tarkuoto sendinto)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

2. Nemažame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, kuminą (arba karį, arba smulkintas mėtas).

3. Kiaušinius lengvai išplakite šakute ir sumaišykite su miltų mišiniu, supilkite tirpintą sviestą ir pieną.

4. Cukinijas supjaustykite labai plonais griežinėliais, tam geriausiai tiks pjaustyklė, vadinama mandolina. Po truputį dėkite cukinijų griežinėlius į tešlą ir atsargiai sumaišykite, kad kiekvienas gabaliukas pasidengtų tešla.

5. Kvadratinę kepimo formą, (25 x 25 cm ar panašią) išklokite kepimo popieriumi, supilkite paruoštą tešlą, išlyginkite šaukštu, kad cukinijos gražiai sugultų ir apiberkite sendintu sūriu.

6. Kepkite įkaitusioje orkaitėje apie 45 min., kol paviršius parusvės ir sukietės.

7. Mėgaukitės lengvai šiltu arba šaltu. Man šis pyragas labai patinka su jogurtiniu padažu. O jį gaminu taip: į natūralų jogurtą (geriausiai graikišką, įspaudžiu truputį česnako, įberiu druskos, pipirų ir padažas paruoštas.

Suskleisti
Pyragas su daržovėmis
Receptas: Sotus daržovių pyragas su kopūstais, baklažanais, cukinijomis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.9 / 22
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 250.00 g (arba margarino, šalto; tešlai)
Miltai: 2.00 st. (tešlai)
Kefyras: 1.00 st. (tešlai)
Soda: 0.50 arbat. š. (tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (po 0,5 šaukštelio tešlai ir įdarui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (viršui aptepti)
Salierai: 1.00 vnt. (nedidelis gumbas arba didesnio gabaliukas; įdarui)
Cukinijos: 1.00 vnt. (maža; įdarui)
Baklažanai: 1.00 vnt. (mažas; įdarui)
Porai: 0.50 vnt. (įdarui)
Kopūstai: 200.00 g (įdarui)
Morkos: 1.00 vnt. (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (įdaro daržovėms pakepinti)
Kaip gaminti

1. Ant lygaus paviršiaus suberkite miltus, padarykite juose duobutę ir į ją per burokinę tarką sutarkuokite sviestą (ar margariną), suberkite druską, su kefyru sumaišytą sodą. Kapokite viską plačiu peiliu, kol ingredientai susijungs, tada greitai viską suminkykite į vientisą tešlą.

2. Gautą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite bent valandai į šaldytuvą (galite laikyti ir pernakt).

3. Paruoškite įdarą. Per burokinę tarką sutarkuokite morką ir salierą, baklažaną ir cukiniją supjaustykite smulkiais šiaudeliais, kopūstą – plonomis juostelėmis (galite dėti ir kitų patinkančių daržovių, tik svarbu, kad jos nebūtų itin sultingos, sausesnės tinka labiau). Visas daržoves pakepinkite įkaitintoje keptuvėje, kol šiek tiek suminkštės, pakvips, kepindami gardinkite pipirais, druska, jei norite, ir patinkančiomis žolelėmis (tinka raudonėliai, čiobreliai, petražolės).

4. Apvalų ar keturkampį kepimo indą patepkite riebalais. Iš šaldytuvo ištrauktą tešlą padalykite į dvi dalis: 2/3 (apačiai) ir 1/3 (viršui). Didesniąją dalį iškočiokite ir išklokite kepimo formos dugną bei šonus. Krėskite ant viršaus įdarą, išlyginkite.

 

5. Iškočiokite ir likusią tešlą, supjaustykite plačiomis juostelėmis ir apdėliokite jomis pyrago viršų. Patepkite paplaktu kiaušiniu.

6. Dėkite pyragą į iki 180°C laispnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 35–45 min., – kol viršus paruduos, o daržovės bus akivaizdžiai iškepusios.

7. Leiskite kiek pravėsti ir valgykite. Pyragas skanus ir atvėsęs.

Suskleisti

Pyragai su mėsa:

Kalakutienos pyragas
Receptas: Paprastai paruošiamas kalakutienos pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.8 / 9
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 600.00 g (krūtinėlės)
Pievagrybiai: 300.00 g
Grietinėlė: 300.00 ml (riebios)
Vynas: 50.00 ml (arba šerio; arba galite nepilti)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Vištienos sultinys: 150.00 ml
Sviestas: 20.00 g
Aliejus: 5.00 valg. š.
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt.
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kalakuto krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais ir apie 5 minutes pakepkite ant aliejaus. Mėsa turi būti beveik iškepusi. Pagardinkite druska, pipirais ir išdėliokite aštuoniuose keraminiuose 9 cm skersmens indeliuose (ramekenuose).

2. Pievagrybius nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūną ir česnaką smulkiai sukapokite. Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir pakepinkite pievagrybius, svogūnus ir česnaką apie penkias minutes. Įberkite druskos ir pipirų, supilkite šerį ir kepkite apie tris minutes, kol alkoholis išgaruos. Tuomet supilkite sultinį ir grietinėlę, viską užvirinkite ir ant mažos ugnies patroškinkite apie 10 minučių, kol padažas šiek tiek sutirštės.

3. Užpilkite padažu kalakuto gabaliukus indeliuose. Indeliai turi būti gerai pripildyti, palikite tik maždaug pusę centimetro iki viršaus. Atvėsinkite.

4. Iš tešlos išpjaukite šiek tiek už indelius didesnius apskritimus (maždaug 10 cm skersmens) ir užklokite indelius, gerai prispauskite kraštelius, kad jie priliptų prie indelio. Galima tešlos kraštelį padrėkinti, kad jis geriau liptų. Iš tešlos likučių išpjaukite ar iškočiokite papuošimus. Kiaušinio trynį sumaišykite su šaukšteliu vandens ir aptepkite visas tešlos kepures.

 

5. Sudėkite indelius į šaldytuvą valandai – tai labai svarbus recepto punktas, nepraleiskite jo. Atvėsinta kalakutiena vėliau neperkeps.

6. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Kepkite pyragus apie 20 minučių, kol tešla gražiai apskrus.

Be mėsos: ją keiskite daržovėmis: šparaginėmis pupelėmis, smidrais, paprika – viskas priklauso nuo jūsų pomėgių ir fantazijos. Svarbu ruošiant daržoves jų neperkepti – jos vėliau troškinsis po tešlos kepure.

Be riebalų: daržoves ir mėsą paruoškite garuose arba apvirkite, vietoj balto padažo naudokite sultinį.

Suskleisti
Degintas pyragas su svogūnais ir šonine
Receptas: Degintas pyragas su svogūnais ir šonine
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.0 / 5
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 200.00 ml (šilto)
Mielės: 10.00 g (šviežių)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Miltai: 350.00 g
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (jūros - tešlai ir įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Aliejus: 20.00 ml (svogūnui apkepti)
Porai: 1.00 vnt. (plonas - įdarui)
Šoninė: (karštai rūkyta - įdarui) 150.00 g
Grietinė: 50.00 g (riebios - įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kaip gaminti
  1. Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje su cukrumi ir dviem šaukštais miltų.
  2. Uždenkite ir palaikykite šiltai 10–15 minučių, kol paviršiuje susidarys putos.
  3. Suberkite likusius miltus, supilkite aliejų ir druską. Tešlą išminkykite: ji turi būti minkšta, bet nelipni.
  4. Palikite 30 min. šiltoje vietoje, kad pakiltų.
  5. Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais ir trumpai apkepkite.
  6. Šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis, po to kubeliais.
  7. Baltąją poro dalį supjaustykite žiedais. Į grietinę įberkite druskos, pipirų, trintų muskatų.
  8. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
  9. Rankas suvilgykite aliejumi ir rankomis ištempkite tešlą, kad būtų plonas lakštas.
  10. Patepkite grietine, ant viršaus išdėliokite keptus svogūnus,  šoninę, užberkite porų. Kepkite iki 240 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15–20 min., kol kraštai gražiai apskrus.
Suskleisti
Veršienos pyragas
Receptas: Veršienos pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.3 / 6
Receptas
Ingredientai
Veršiena: 500.00 g (kumpis)
Morkos: 2.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Bulvės: 2.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Špinatai: 2.00 sauja (švieži)
Citrinos: 1.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Mėsą nuplaukite, sumalkite. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Nuskustas bulves, morkas, saliero stiebą sutarkuokite. Daržoves sukrėskite į dubenį su malta mėsa, sudėkite kiaušinių trynius, įberkite druskos, pipirų. Įmaišykite išplaktus kiaušinių baltymus.
  2. Špinatus nuplaukite, susmulkinkite. Keptuvėje išlydykite sviestą. Sudėkite špinatus, apšlakstykite citrinų sultimis ir kelias minutes patroškinkite. Išgriebusi iš keptuvės saikingai apibarstykite druska, išmaišykite.
  3. Į aliejumi išteptą formą sudėkite pusę maltos mėsos ir daržovių masės, tolygiai paskirstykite ant indo dugno. Ant viršaus sukrėskite troškintus špinatus, sukrėsite likusią mėsos ir daržovių masę. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 minučių. Supjaustykite gabalėliais.
Suskleisti
Maltos veršienos ir daržovių pyragas
Receptas: Maltos veršienos ir daržovių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 15
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 2.00 vnt. (didelės)
Morkos: 2.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (0,5 gumbo)
Veršiena: 400.00 g (400 - 500 maltos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (smulkinti pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Bulves, morkas, svogūną ir saliero gumbą smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su faršu, kiaušinių tryniais, pipirais, druska ir žolelėmis.

2. Baltymus išplakite ir atsargiai įmaišykite į paruoštą faršą. Kepimo formą apšlakstykite aliejumi, sudėkite faršą, išlyginkite ir kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Pyragas su vištiena
Receptas: Pyragas su vištiena
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 81
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 200.00 g (viščiukų krūtinėlių)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūroje, kad atšiltų.

2. Abrikosus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite, kad šiek tiek suminkštėtų.

3. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite morką. Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais, susmulkinkite abrikosus.

4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, apkepkite svogūnus ir morkas, įmaišykite vištienos gabalėlius ir abrikosus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir sutrintais kmynais.

5. Skardą išklokite kepimo popieriumi, dėkite stačiakampį tešlos lakštą, per vidurį užkrėskite įdaro, vieną lakšto kraštą patepkite plaktu kiaušiniu, užlenkite kitu kraštu ir užspauskite. Palaikykite šiltai bent pusvalandį, kad tešla pakiltų. Kepkite 200°C temperatūros orkaitėje apie 20 min. Atvėsusį supjaustykite riekelėmis.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas