Ingredientai:
marinuotai vištienai:
- 1 didelė vištos krūtinėlė, padalinta pusiau, o tada perpjauta horizontaliai pusiau;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 valg. šaukšt. žaliųjų citrinų (laimų) sulčių;
- 1 valg. šaukšt. rudojo cukraus arba medaus;
- 1 valg. šaukšt. Dižono garstyčių;
- 2 valg. šaukšt. sojos padažo;
- 1 arbat. šaukšt. malto kumino;
- 0,5 arbat. šaukšt. raudonosios paprikos miltelių (dar geriau – rūkytų);
- 0,5 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų.
salotoms:
- 2 saujos vyšninių pomidoriukų, perpjautų pusiau;
- 1 prinokęs avokadas, supjaustytas stambiais kubeliais;
- 1 nedidelis raudonasis svogūnas, supjaustytas pusžiedžiais;
- po 1 raudoną, žalią ir geltoną saldžiąją papriką, supjaustytą storais šiaudeliais;
- 1 gūžė romaninių salotų, stambiai suplėšyta;
- sauja šviežių kalendrų, smulkiai sukapotų.
padažui:
- 4 valg. šaukšt. graikiško jogurto;
- 2 valg. šaukšt. majonezo;
- 1 arbat. šaukšt. Sriracha padažo;
- žiupsnis malto kumino;
- žiupsnis druskos;
- 2 skiltelės česnako, sutrintos.
Gaminimas:
1. Pirmiausia užmarinuokite vištieną. Sumaišykite visus marinatui reikalingus ingredientus, panardinkite jame vištos krūtinėlės dalis ir marinuokite šaldytuve 3–6 val.
2. Vištieną galite kepti ant grotelių, elektriniame grilyje ar orkaitėje su grilio funkcija. Kartu iškepkite ir juostelėmis supjaustytas paprikas bei pusžiedžiais supjaustytą svogūną
3. Iškepusią vištieną palikite keliolikai minučių pailsėti, o tada supjaustykite siaurais griežinėliais.
4. Į didelį platų dubenį dėkite suplėšytas romanines salotas, berkite pomidoriukų puseles, avokadą. Tuomet ant viršaus dėliokite paprikas, vištieną, galiausiai krėskite padažo ir pabarstykite smulkintomis kalendromis.
4. Gerai išmaišykite padažui reikalingus ingredientus.