Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietums ar vakarienei – vokeliuose kepta lašiša su daržovėmis ir avinžirniais

Smagu ir patogu, kai, negaištant laiko, patiekalas „pasigamina pats“. Tai gali būti ir troškinys, ir apkepas, o šįkart siūlome išsikepti lašišos kepsnelių, paklotų ant daržovių ir avinžirnių „patalo“, folijos vokeliuose.
„Vokelyje“ kepta lašiša su daržovėmis
„Vokelyje“ kepta lašiša su daržovėmis / Vida Press nuotr.

Ingredientai (2 asm.):

  • 2 lašišos kepsnelių su oda;
  • 1 skardinės konservuotų avižirnių;
  • 1 didelės saujos vyšninių pomidoriukų, perpjautų pusiau;
  • 3–4 saulėje džiovintų pomidorų (konsevuotų aliejuje, supjaustytų juostelėmis);
  • saujos žaliųjų alyvuogių be kauliukų, perpjautų pusiau;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • smulkiai kapotų šviežių petražolių;
  • žiupsnio džiovinto raudonėlio;
  • aitriųjų paprikų dribsnių;
  • virtų bulvių ar šviesios duonos (patiekimui).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C laipsnių temperatūros. Kiekvienam kepsneliui pasiruoškite po nemažą dvigubą folijos kvadratą. Folijos kvadrato centrus patepkite trupučiu aliejaus.

2. Dubenyje sumaišykite avinžirnius, alyvuoges, abiejų rūšių pomidorus, pasūdykite, suberkite žoleles ir gerai išmaišykite – paruoškite savotišką mišrainę, kuri taps „patalu“ lašišai.

3. Dėkite pagamintos mišrainės ant folijos, o ant viršaus oda į apačią tupdykite po lašišos kepsnelį. Pabarstykite žuvį druska, pipirais, aitriosios paprikos dribsniais. Taip pat lašišą pašlakstykite aliejumi.

4. Kruopščiai užlankstykite folijos vokelius, o tada dėkite kepti į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30 min.

5. Patiekite lašišą kartu su visais kartu keptais priedais bei iš anksto išvirtais ryžiais arba tiesiog šviesia duona – pvz., čiabata ar prancūzišku batonu.

Vida Press nuotr./„Vokelyje“ kepta lašiša su daržovėmis
Vida Press nuotr./„Vokelyje“ kepta lašiša su daržovėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais