Ingredientai (2 asm.):
- 2 lašišos kepsnelių su oda;
- 1 skardinės konservuotų avižirnių;
- 1 didelės saujos vyšninių pomidoriukų, perpjautų pusiau;
- 3–4 saulėje džiovintų pomidorų (konsevuotų aliejuje, supjaustytų juostelėmis);
- saujos žaliųjų alyvuogių be kauliukų, perpjautų pusiau;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- smulkiai kapotų šviežių petražolių;
- žiupsnio džiovinto raudonėlio;
- aitriųjų paprikų dribsnių;
- virtų bulvių ar šviesios duonos (patiekimui).
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C laipsnių temperatūros. Kiekvienam kepsneliui pasiruoškite po nemažą dvigubą folijos kvadratą. Folijos kvadrato centrus patepkite trupučiu aliejaus.
2. Dubenyje sumaišykite avinžirnius, alyvuoges, abiejų rūšių pomidorus, pasūdykite, suberkite žoleles ir gerai išmaišykite – paruoškite savotišką mišrainę, kuri taps „patalu“ lašišai.
3. Dėkite pagamintos mišrainės ant folijos, o ant viršaus oda į apačią tupdykite po lašišos kepsnelį. Pabarstykite žuvį druska, pipirais, aitriosios paprikos dribsniais. Taip pat lašišą pašlakstykite aliejumi.
4. Kruopščiai užlankstykite folijos vokelius, o tada dėkite kepti į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30 min.
5. Patiekite lašišą kartu su visais kartu keptais priedais bei iš anksto išvirtais ryžiais arba tiesiog šviesia duona – pvz., čiabata ar prancūzišku batonu.