3 ingredientai – juokingai mažas skaičius, kad iš jų būtų galima pagaminti kažką tikrai skanaus ir sotaus. Bent jau taip atrodo iš pirmo žvilgsnio, tiesa? Bet kai pagalvoji, tokių receptų yra tikrai ne vienas ir net ne dešimt... Na, o įvairių prieskonių tikrai kiekvienas rasime savo spintelėse, bent jau žiupsnį druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Visi šie receptai paprasti kaip dukart du, o jiems reikalingi produktai – tokie, kurių labai dažnai kiekvienas turime savo namuose. Jeigu nuo ilgų, painių ir gausybės ingredientų reikalaujančių patiekalų receptų jums sukasi galva, šie – subalansuoti būtent jums. Gaminkite, valgykite, mėgaukitės. Skanių pietų!
3 ingredientai – sluoksniuota tešla, pomidorai ir sūris.
Šaldytos tešlos yra tikras išsigelbėjimas, kai norisi sutaupyti laiko ir jėgų, ruošiant pietus ar vakarienę. Tokią tešlą galite gardinti pačiais įvairiausiais priedais: kepti nesaldžius pyragus, apkepus, picas. Vienas iš labai gardžių ir paprastų variantų yra sluoksniuotos tešlos pyragas, pagardintas sultingais pomidorais ir kokybišku bei skaniu fermentiniu sūriu. Prieš kepdami, pabarstykite žiupsniu druskos, pipirų ir mėgstamų džiovintų žolelių. To tikrai pakaks, kad paruoštumėte labai gardžius pietus.
Ingredientai
Sūris:
2.00 sauja (fermentinio)
Kaip gaminti
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Atšildytą sluoksniuotą tešlą šiek tiek pakočiokite ir perkelkite į skardą.
- Iš tešlos kraštelių suformuokite „sieneles“.
- Apibarstykite tešlą saujele tarkuoto fermentinio sūrio. Išdėliokite riekelėmis pjaustytus pomidorus.
- Apibarstykite prieskoniais: druska, maltais pipirais, mėgstamomis džiovintomis žolelėmis.
- Viršų tolygiai apibarstykite dar keliomis saujomis tarkuoto fermentinio sūrio.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol paviršius gražiai apskrus ir pyragas iškeps.
- Išimkite iš orkaitės, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
- Pyragas skanus ne tik šiltas, bet ir kaip šaltas užkandis. Skanaus!
Suskleisti
3 ingredientai – burokėliai, manų kruopos, kiaušinis.
Daugelis iš mūsų esame įpratę prie visiškai kitokių maltinukų, ruošiamų iš mėsos. Tuo tarpu burokėlių blyneliai – pakankamai netradicinis, tačiau labai gardus patiekalas. Išbandykite. Ypač skanu šiuos blynelius patiekti su bulvių koše.
Kaip gaminti
- Virtus burokėlius sutarkuokite burokine tarka.
- Manų kruopas užpilkite vandeniu ir palikite kelioms minutėms, kad išbrinktų.
- Išbrinkusias kruopas sudėkite į dubenėlį su tarkuotais burokais.
- Įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska ir pipirais.
- Gerai išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus.
- Formuokite nedidelius apvalius blynelius ir apkepkite juos iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir bus iškepę.
- Nusausinkite ant popierinių rankšluosčių, tuomet perkelkite į lėkštes.
- Patiekite šiltus su bulvių koše. Skanaus!
Suskleisti
3 ingredientai – miltai, varškė ir druska.
Šis patiekalas – tai skanus ir nostalgiškas vaikystės prisiminimas. Neabejojame, kad dubenėliu tokių pietų ar vakarienės mėgaudavotės pakankamai dažnai. O vėliau... pamiršote? Ką gi, metas atgaivinti prisiminimus: varškės „ežiukams“ pagaminti tereikia miltų ir varškės, kuri suteikia minkštumo. Patiekti tokius pietus galite tiek su saldžiais, tiek su nesaldžiais pagardais. Gal dar prisimenate, su kuo juos valgydavote vaikystėje?
Kaip gaminti
- Iš miltų, varškės, žiupsnio druskos ir vandens išminkykite kietoką, pakankamai tvirtą tešlą.
- Tešlą tarp delnų suvyniokite į piršto storumo volelius.
- Volelius supjaustykite 3–4 cm gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį braukite per tarkos antrą pusę, taip suformuodami raštuotus vamzdelius.
- Kol formuojate „ežiukus“, vidutinio dydžio puode užvirkite žiupsneliu druskos pagardintą pasūdytą vandenį.
- Vandeniui užvirus, sudėkite į jį „ežiukus“ ir virkite apie 8–10 minučių, kol išvirs ir bus minkšti, tačiau nepraras savo formos.
- Išvirusius „ežiukus“ išgriebkite ir nuvarvinkite.
- Patiekite su saldžiais priedais (pvz., uogomis ar uogiene) arba nesaldžiais pagardais (pvz., grietinėlės ir spirgučių padažu ar grietine).
Suskleisti