Tai yra maltos mėsos kotletai, kepami be riebalų silikoninėje keksiukų formoje, tad ne tik formuoti kiekvieno atskirai nereikia, bet ir apsieinama be kepimui naudojamų riebalų, stovėjimo prie keptuvės ir vartymo.
Receptas – lankstus, priklauso nuo to, ko turime šaldytuve. Gali būti su kokiu nors įdaru, gali būti be jo. Šį kartą net kiaušinio nedėjom ir nesuiro:) Nepakeičiamas ingredientas vienintelis – malta mėsytė!
Reikės:
- 500 g maltos kiaulienos,
- 1 svogūno,
- 1 morkos,
- saujos avižinių dribsnių,
- žiupsnio druskos.
Gaminimas:
Jei turime laiko, smulkiai pjaustytus svogūnus apkepame aliejuje su rupiai tarkuotomis morkomis, dedame į maltą mėsą, įberiame avižinių dribsnių, druskos ir padalijame į keksiukų formeles. Paspausdami palyginame šaukštu, dedame į orkaitę.
Kaip greitai iškepa, priklauso nuo keksiukų-kiauliukų dydžio, mūsiškiai iškepė per daugmaž 20 min. Jeigu iškepusius iš karto išimame, neprisigeria riebalų, kurie lieka formelėse.
Skanaus!
Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse ir pasidalinti savo gardžiausio kiaulienos patiekalo receptu!