Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pigiai, lengvai ir gardžiai: vasariški „Lidl Supersavaitgalio“ pasiūlymai nepaliks abejingų

Vasara jau įsibėgėjo, o kartu su ja parduotuvių lentynose gausiai užderėjo kaitrios saulės sunokintų vaisių, daržovių ir kitų gėrybių. Tad savaitgalis – puiki proga ramiai, jaukiai ir gardžiai jomis pasidžiaugti artimųjų apsuptyje. Ypač, kai visose „Lidl“ parduotuvėse „Lidl Supersavaitgalis“ net kelias dienas džiugins didelėmis nuolaidomis maisto produktams. Su jais savo artimuosius visą savaitgalį galėsite stebinti gardžiausiais Viduržemio jūros virtuvės įkvėptais patiekalais.
Pigiai, lengvai ir gardžiai: vasariški „Lidl Supersavaitgalio“ pasiūlymai nepaliks abejingų
Pigiai, lengvai ir gardžiai: vasariški „Lidl Supersavaitgalio“ pasiūlymai nepaliks abejingų / „Lidl“ nuotr.
Temos: 3 Receptai Lidl Mėsa

Visą savaitgalį, nuo liepos 26 d. iki 28 d., „Lidl“ pirkėjai galės pasilepinti itin vasariškais pasiūlymais ir puikiomis nuolaidomis atrinktiems maisto produktams.

Mėsos mėgėjai, paruoškite savo kepsnines ir kurkite skaniausius patiekalus iš kiaulienos, nes kilogramas šviežios kiaulienos mentės be kaulų visose „Lidl“ parduotuvėse kainuos net 42 proc. pigiau – tik 2,89 Eur.

Vaisių, desertų ir uogienių gerbėjai taip pat turėtų suklusti, nes jų pamėgtiems produktams bus taikomos ypatingos nuolaidos. Kilogramą fasuotų nektarinų pirkėjai visą savaitgalį galėsite įsigyti už superkainą – 1,29 Eur. Tuo metu kilogramo „Belbake“ cukraus pakuotė liepos 26–27 d. kainuos vos 0,65 Eur. Puiki proga išsivirti mėgstamos uogienės!

Vasariškus patiekalus gaminti lengva ir smagu, kai „Lidl“ produktų kainos tokios mažos. Tiems, kuriems trūksta vasariškų idėjų, kaip nustebinti savo artimuosius, „Lidl“ ekspertai rekomenduoja pasigaminti Viduržemio jūros virtuvės įkvėptų patiekalų, tiksiančių tiek sotiems pietums, tiek vakarienei. Šįkart siūlome pasigaminti gardžius ir vasariškų skonių kupinus kiaulienos iešmelius pitoje.

Vasara kvepiantys kiaulienos iešmeliai pitoje

Viduržemio jūros virtuvė pilna ne tik gaivių, bet ir sočių ingredientų, kurie puikiai tinka bene kiekvieno skoniui. Todėl pasigaminti šioje virtuvėje taip mėgstamų kiaulienos iešmelių – itin paprasta, o rezultatas bus kvapnus ir sultingas.

Patiekalui reikės:

  • 1 kg kiaulienos mentės be kaulų;
  • 2 česnako skiltelių;
  • 60 ml alyvuogių aliejaus;
  • 1 citrinos;
  • 1 a. š. džiovinto rozmarino;
  • 1 a. š. rūkytos paprikos prieskonių;
  • 6–8 vyšninių pomidorų;
  • 4 agurkų;
  • 1 raudonojo svogūno;
  • 100 g fetos sūrio;
  • 240 g graikiško jogurto;
  • 4–6 salotų lapų;
  • 4–6 pitos duonelių;
  • Šviežių petražolių ir mėtų;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį;
  • Medinių iešmelių.

Pirmiausia, paruoškite marinatą mėsai. Dubenyje sumaišykite smulkintą česnaką, aliejų, citrinos sultis, rozmariną ir rūkytos paprikos prieskonius. Viską pagardinkite druska ir pipirais.

Kiaulienos mentę supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite juos į marinatą. Viską gerai išmaišykite, kad mėsa tinkamai pasidengtų marinatu. Uždenkite indą su mėsa ir laikykite jį šaldytuve mažiausiai 2 valandas.

Kai mėsa pasimarinuos, įkaitinkite grilį iki vidutinės kaitros. Išimkite kiaulieną iš marinato, kad nuvarvėtų jo perteklius ir suverkite mėsos gabalėlius ant gerai sudrėkintų medinių iešmelių.

Iešmelius kepkite uždengę grilio dangtį maždaug 15 minučių iš kiekvienos pusės. Vidinė mėsos temperatūra turėtų pasiekti apie 75 laipsnius.

Kol mėsa dar kepa, ant grotelių apie 1–2 minutes iš kiekvienos pusės pašildykite pitos duoneles.

Joms pašilus, kiekvienos pitos vidų ištepkite jogurtu, o ant viršaus dėkite salotos lapą. Į pitos vidų taip pat įdėkite kelis gabalėlius keptos mėsos, per pusę perpjautus vyšninius pomidorus, smulkiai pjaustytus agurkus bei griežinėliais supjaustytą raudonąjį svogūną. Galiausiai, užbarstykite fetos sūrio ir papuoškite petražolėmis bei mėtomis.

Mėgaukitės dar šiltomis pitomis su mėgstamais žalumynais ar kitu garnyru. O desertui pasiruoškite didelę lėkštę prisirpusių vaisių ir uogų, tarp kurių – sultingi ir Viduržemio jūros virtuvėje taip mėgstami nektarinai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito