Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pikantiška tarta su cukinijomis

Štai patiekalas, kuris papuoš jūsų stalą, o skonis – nenuvils. Skanaus!
Pikantiška tarta su cukinijomis
Pikantiška tarta su cukinijomis / Orlando Trakimavičiaus nuotr.

Jums reikės:

Tešlai:

250 g miltų;

120 g sviesto;

50 g parmezano;

1 vidutinio kiaušinio;

1–2 valg.š. vandens;

¼ – ½ arb.š. druskos.

Įdarui:

1–2 nedidelės cukinijos;

2 arbat.š. druskos;

1 svogūno;

150 g grietinėlės;

60–100 g sūrio;

4 vidutinių kiaušinių;

30 g sviesto;

1 valg.š. aliejaus;

¼ – ½ arb.š. druskos;

¼ arb.š pipirų;

žiupsnelio krapų.

Kaip gaminti:

1. Į kombaino indą (antgalis – mentelė) suberkite miltus, druską. Išmaišykite. Sudėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą ir maišykite, kol gausite smulkius trupinius.

2. Įmuškite kiaušinį ir supilkite ledinį vandenį. Maišykite, kol ingredientai susijungs. Suberkite tarkuotą sūrį ir lengvai išmaišykite.

3. Kepimo skardą (20 cm) ištepkite sviestu. Paruoštą tešlą iškočiokite tarp dviejų kepimo popieriaus lapų ir atsargiai perkelkite į kepimo skardą.

4. Dugną ir formos kraštus išlyginkite. Tešlos perteklių nupjaukite aštriu peiliu. Pagrindą subadykite šakute. Į vidų įtieskite kepimo popieriaus lapą ir paskleiskite keramikinius žirnius.

5. Taip palikite šaldytuve nuo 30 min. iki 2 val. (uždenkite plėvele) Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros (režimas viršus-apačia)

6. Kepkite apie 15 min. Iš formos ištraukite kepimo popierių su keramikiniais žirniais ir kepkite dar apie 5 minutes, kol lengvai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

Arba tešlą galite gaminti ir šiek tiek kitaip: pirma išsikočiokite, palaikykite šaldytuve ir tik tada perkelkite į formą. Jei tešla per daug sukietėjo, leiskite jai šiek tiek sušilti ir tuomet perkelkite į kepimo formą. Jei tešla vietomis įtrūks ar kitaip deformuosis, viską galėsite pataisyti rankomis.

7. Paruoškite įdarą. Įkaitinkite keptuvę ant silpnos ugnies su aliejumi ir sviestu. Cukinijas sutarkuokite burokine tarka ir apibarstykite 2 arb. š. druskos.

8. Svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje, kol suminkštės. Suberkite tarkuotas cukinijas ir karts nuo karto pamaišydami pakepinkite apie 5-10 minučių, kol dalis vandens nugaruos. Leiskite atvėsti.

9. Atskirame inde išplakite kiaušinius, grietinėlę, druską, pipirus ir krapus. Paruoštą plakinį sumaišykite su sūriu, cukinijomis ir svogūnu. Paruoštą masę perkelkite ant iškepto tartos pagrindo.

10. Kepkite 30–45 minutes arba tol, kol įdaras sutvirtės ir gražiai apkeps. Iškeptą tartą palikite formoje, kol šiek tiek atvės ir sutvirtės. Valgykite tiek šiltą, tiek jau atvėsusią.

Receptu pasidalino tinklaraščio „Svajojantis olandas“ autorius Orlandas Trakimavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas