Pikantiškas akcentas – ožkų pieno sūris: 12 idealių rudeniškų patiekalų

Ožkų pieno sūriu, jei tik jį mėgstate ir sugebate įvertinti, galima mėgautis visus metus, niekas to nenuginčys. Tačiau yra tokių rudeniškų gėrybių, su kuriomis šis pikantiškas produktas dera tiesiog idealiai. Pavyzdžiui, burokėliais, moliūgais, figomis. Siūlome kelis receptus, kad patys tuo įsitikintumėte!
Salotos su šiltu ožkų pieno sūriu
Salotos su šiltu ožkų pieno sūriu / Vida Press nuotr.
Ožkų pieno sūrio ir kriaušių užkandėlė
Receptas: Ožkų pieno sūrio ir kriaušių užkandėlė
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.2 / 5
Receptas
Ingredientai
Duona: 2.00 vnt. (2 apvalios riekelės itališkos duonelės)
Ožkų pieno sūris: 2.00 riekės (2 apvalūs griežinėliai po 100 g)
Kriaušės: 1.00 vnt. (didelė, gerai prinokusi)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Martinis 1.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (rožinių)
Medus: 1.00 arbat. š. (skysto)
Gražgarstės: 40.00 g
Kaip gaminti

1. Itališkos duonos riekeles aptepkite aliejumi, iki traškumo pakepinkite orkaitėje ir įtrinkite perpjauta česnako skiltele.

2. Kriaušę nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, tada supjaustykite nedideliais kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.

3. Keptuvėje išlydykite sviestą ir trumpai pakepinkite kriaušes. Tada sukrėskite medų, supilkite martinį ir dar truputį pakaitinkite, kol kriaušės apsivels medumi, o martinis nugaruos.

4. Ožkų pieno sūrio gabalėlius sudėkite į karščiui atsparią formą, ant viršaus krėskite kriaušių masės, berkite sveikų graikinių riešutų ir trumpam (maždaug 6 min.) pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę.

5. Užkandėlę tiekite apibarsčiusi rožiniais pipirais su duonos riekele ir gražgarsčių lapeliais.

Suskleisti
Burokėlių ir ožkų sūrio užkandėlė
Receptas: Burokėlių ir ožkų sūrio užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 3
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 2.00 vnt.
Obuoliai: 2.00 vnt.
Moliūgo sėklos: 50.00 g
Saulėgrąžos: 50.00 g
Balzaminis actas: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų)
Grietinėlė: 100.00 ml (riebios, tinkamos plakti)
Kaip gaminti

1. Obuolius supjaustykite griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis.

2. Burokėlius išvirkite, nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais, išdėliokite kepimo skardoje, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite Provanso žolelėmis ir apie 20 minučių kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.

3. Grietinėlę išplakite ir sumaišykite  su trintu ožkų sūriu ir džiovintais bazilikais.

4. Į lėkštes dėkite po obuolio griežinėlį, burokėlio griežinėlį ir užkrėskite sūrio bei grietinėlės mišinio. Ir vėl viską sluoksniuokite iš naujo. Ant viršaus užbarstykite truputį moliūgų ir saulėgrąžų sėklų.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Moliūgų, pievagrybių ir ožkų sūrio užkanda
Receptas: Moliūgų, pievagrybių ir ožkų sūrio užkanda
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.9 / 8
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 300.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Moliūgai: 600.00 g (kubeliais pjaustytas)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Balzaminis actas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (čiobreliai, raudonėliai ar kt. pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Česnakus sukapokite ir apkepkite aliejuje. Pievagrybius supjaustykite ir apšlakstykite citrinų sultimis. Grybus dėkite į keptuvę su česnakais ir apkepkite.

2. Galiausiai sudėkite moliūgo kubelius ir dar kepkite 5–8 minutes. Pagardinkite druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis.

3. Tiekdami apibarstykite trupintu sūriu ir apšlakstykite balzaminiu actu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Skrebučiai su ožkų sūriu ir spanguolių džemu
Receptas: Skrebučiai su ožkų sūriu ir spanguolių džemu
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
2.8 / 5
Receptas
Ingredientai
Duona: 8.00 riekės (sumuštinių)
Džemas: 4.00 arbat. š. (spanguolių arba raudonųjų serbentų)
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Balzaminis actas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių keptuvo su ventiliatoriumi režimu. Sudėkite duoną ant grotelių ir skrudinkite 4–5 minutes. Apverskite ir ant paskrudusios pusės tepkite spanguolių džemą, dėkite po griežinėlį sūrio, pašlakstykite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais.

2. Vėl šaukite į orkaitę ir kepkite 5–8 minutes arba kol ims lydytis sūris. Ant kiekvienos riekelės dėkite kelias gražgarstes ir pašlakstykite balzaminiu actu.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Burokėlų ir ožkų pieno sūrio salotos
Receptas: Burokėlių ir ožkų pieno sūrio salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 27
Receptas
Ingredientai
Salotos: 150.00 g (mėgstamų lapinių salotų)
Burokėliai: 4.00 vnt. (nedideli)
Kedrinės pinijos: 30.00 g (trečdalis stiklinės)
Aliejus: 5.00 valg. š. (2 - salotoms, 3- užpilui)
Sultys: 2.00 valg. š. (apelsinų)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š. (1,5 valg. š. - užpilui)
Medus: 2.00 arbat. š. (užpilui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (0,5 arbat. š. - grūdėtosios - užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Salotas nuplaukite, nusausinkite salotų džiovykloje ar kiaurasamtyje, sudėkite į sandarų indą ir palaikykite šaldytuve, kad būtų traškesnės.
  2. Burokėlius supjaustykite plonesniais griežinėliais arba šiaudeliais, apšlakstykite aliejaus ir apelsinų sulčių mišiniu ir labai trumpai pakepkite karštoje orkaitėje, kad suminkštėtų.
  3. Salotas suplėšykite, išdėliokite lėkštelėse. Ant viršaus dėkite atvėsintų burokėlių, išdėliokite ožkų sūrio kubelius, berkite sausoje keptuvėje skrudintų kedrinių pinijų.
  4. Nedideliame indelyje iš aliejaus, balzaminio acto, tirpinto medaus, grūdėtųjų garstyčių užmaišykite padažą, jį pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir prieš pat valgant, kad salotos nepavandenytų, užpilkite ant salotų. Jeigu norite, į užpilą dar galite įpjaustyti šviežių čiobrelių.

Kulinaro patarimas. Ožkų pieno sūrį skanu tiekti ir karštą: gabalėlius apvoliokite kukurūzų kruopose ir iškepkite karštame svieste.

Suskleisti
Cukinijų salotos su ožkų sūriu
Receptas: Cukinijų salotos su ožkų sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 18
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (truputį kapoto)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Actas: 1.00 valg. š.
Bazilikai: 20.00 g
Riešutai: 1.00 sauja (kedro - pagal skonį)
Ožkų pieno sūris: 2.00 riekės (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite cukinijas plonomis juostelėmis. Dėkite į dubenį ir sumaišykite su kapotais svogūnais, alyvuogių aliejumi ir actu. Leiskite pastovėti 10–15 min.
  2. Vėliau dėkite kedro riešutus, druską, pipirus ir baziliką bei viską išmaišykite.
Suskleisti
Burokėlių spagečiai su ožkos sūriu ir pesto padažu
Receptas: Burokėlių spagečiai su ožkos sūriu ir pesto padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 24
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt. (lengviau spiralėmis supjaustysite pailgos formos burokėlius)
Ožkų pieno sūris: 200.00 g (arba fetos, arba brinzos sūrio)
Pesto padažas: 3.00 valg. š. (tiks pirktinis arba pagamintas pačių iš šviežių bazilikų, kedro riešutų, parmezano sūrio ir alyvuogių aliejaus)
Bazilikai: 1.00 sauja
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

Jei spiralinės daržovių pjaustyklės neturite, nenusiminkite, nes ilgais plačiais „makaronais“ daržoves galima supjaustyti ir bulvių skutikliu, o turint kantrybės – ir aštriu peiliu. Daržovių pasta išverda labai greitai – vos per keletą minučių, o ją virti reikia keliuose šaukštuose vandens arba trumpai apkepinti šaukšte įkaitinto aliejaus.

1. Burokėlius nulupkite ir supjaustykite ilgais plonais „makaronais“. Patrumpinkite, kad jie nebūtų pernelyg ilgi, juos būtų lengviau serviruoti ir valgyti. Dideliame puode užvirinkite 3–4 šaukštus vandens, sudėkite burokėlius ir puodą uždenkite. Troškinkite daržovių pastą keletą minučių, kol ji taps al dente. Žnyplėmis išimkite iš puodo ir nuvarvinkite sietelyje.

2. Patiekite burokėlių spagečius lėkštėje, pabarstę trupintu ožkos sūriu, keliais šaukštais pesto padažo, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, papuoškite baziliko lapeliais.

Suskleisti
Tartas su ožkų sūriu, kumpiu ir figomis
Receptas: Tartas su ožkų sūriu, kumpiu ir figomis
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g
Miltai: 170.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Vanduo: 5.00 valg. š. (ledinio)
Ožkų pieno sūris: 150.00 g (minkšto)
Kumpis: 6.00 riekės (vytinto kiaulės)
Figos: 5.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (mėgstamų)
Kaip gaminti
  1. Kambario temperatūros sviestą susmulkinkite, sudėkite į platų negilų dubenį.
  2. Suberkite su druska sumaišytus miltus. Masę maišykite švariais pirštais, kol gausite trupinius.
  3. Sudėkite trintus česnakus. Toliau maišydama pirštais po šaukštą pilkite vandenį, kol susuksite tešlos gumulą.
  4. Kiek paminkykite jį rankomis, valandą palaikykite šaldytuve.
  5. Figas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais. Iš atvėsusios tešlos iškočiokite vidutinio storio lakštą, supjaustykite stačiakampiais.
  6. Įtieskite juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, suraižykite peiliu.
  7. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
  8. Ištraukę aptepkite ožkų pieno sūriu, ant viršaus išdėliokite kumpio bei figų griežinėlius, dar kelias minutes pakepkite.
  9. Puoškite šviežiais žalumynais.

Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant tešlos šaldymo laiko).

Suskleisti
Pica su ožkų sūriu ir karamelizuotais svogūnais
Receptas: Pica su ožkų sūriu ir karamelizuotais svogūnais
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.7 / 6
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (tešlai)
Mielės: 15.00 g (tešlai)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (0,5 - tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5 - tešlai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (tešlai)
Ožkų pieno sūris: 250.00 g (minkšto - įdarui)
Rozmarinai: 1.00 valg. š. (įdarui)
Svogūnai: 3.00 vnt. (įdarui)
Sviestas: 50.00 g (įdarui)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (įdarui)
Balzaminis actas: 2.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite picos padą: miltus suberkite į dubenį, viduje padarykite duobutę, į ją sudėkite trupintas mieles, suberkite cukrų ir druską, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite, ant viršaus berkite miltų, dubenį uždenkite rankšluostuku ir palikite šiltoje vietoje apie 20 min., kad tešla pakiltų.

2. Į pakilusią tešlą supilkite apie pusę stiklinės vandens, šaukštą aliejaus, virtuviniu kombainu užmaišykite vientisą tešlą, aptepkite aliejumi ir dar dvi valandas kildykite. Kol tešla kils, paruoškite karamelizuotus svogūnus: į keptuvėje įkaitusį sviestą sumeskite griežinėliais pjaustytus svogūnus ir išspaustas česnakų skilteles, suberkite druską, cukrų, supilkite balzaminį actą ir maišydama ant labai mažos ugnies apie 20 min. kepinkite svogūnus. Atvėsinkite.

3. Iš pakilusios tešlos iškočiokite norimo dydžio papločius, kiekvieną jų aptepkite aliejumi, paskirstykite karamelizuotų svogūnų, išdėliokite ožkų pieno sūrio gabaliukus, berkite rozmarinų spygliukus. Picą kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildymo laiko).

Suskleisti
Pyragėliai su ožkų sūriu ir vynuogėmis
Receptas: Pyragėliai su ožkų sūriu ir vynuogėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 12
Receptas
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 225.00 g (3 lakštai po 75 g, tinka ir mielinė tešla)
Kumpis: 3.00 riekės (virto)
Ožkų pieno sūris: 150.00 g (volelio formos)
Pinijų sėklos: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Medus: 1.00 valg. š.
Vynuogės: 12.00 vnt. (be kauliukų, raudonosios)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (švieži)
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite, lakštus perpjaukite per pusę. Iš jų išspauskite apie 8 cm skersmens skritulius, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 225 laipsnių orkaitėje 8–9 minutes.

2. Kumpio griežinėlius perpjaukite per pusę ir sudėkite ant paplotėlių.

3. Sūrį supjaustykite į šešis griežinėlius ir po vieną uždėkite ant paplotėlių šalia kumpio.

4. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir sudėkite ant sūrio su kumpiu. Viršų apibarstykite pinijų sėklomis, pipirais, apšlakstykite medumi. Kepkite orkaitėje 8–10 minučių. Ant iškeptų pyragėlių uždėkite perpus perpjautų vynuogių, papuoškite rozmarinais.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Pomidorų tarta su ožkų pieno sūriu
Receptas: Pomidorų tarta su ožkų pieno sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.0 / 8
Receptas
Ingredientai
Ožkų pieno sūris: 200.00 g (šviežio, varškės tipo)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Bazilikai: 6.00 vnt. (smulkiai sukapoti lapeliai)
Pomidorai: 400.00 g (vyšninių)
Medus: 1.00 valg. š. (skysto)
Druska: 0.30 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Migdolai: 1.00 valg. š. (skiltelių)
Kaip gaminti

1. Tešla išklokite pailgą 37x12 cm dydžio ar panašią tartos formą, šakute subadykite dugną ir dėkite į šaldytuvą 30 min.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 210°C.

3. Ožkų pieno sūrį ištrinkite šakute, sumaišykite su kiaušiniu, smulkintu baziliku, pagardinkite druska, pipirais.

4. Sūrio mišinį tolygiai paskleiskite ant tešla išklotos tartos formos dugno, ant viršaus išdėliokite vyšninius pomidorus, apšlakstykite medumi, apiberkite migdolų skiltelėmis.

5. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Ištraukus iš orkaitės prieš mėgaujantis leiskite tartai pastovėti 10 min.

Suskleisti
Burokėlių rizotas su ožkos sūriu
Receptas: Burokėlių rizotas su ožkos sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 19
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.50 vnt. (vidutinio dydžio, supjaustyti kubeliais)
Česnakai: 3.00 skiltelės (sutrintos)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Ryžiai: 150.00 g (tinkamų rizotui (arborio))
Vynas: 150.00 ml (baltojo)
Sultinys: 750.00 ml (gero naminio (daržovių arba vištienos))
Burokėliai: 400.00 g (nuskustų ir sutarkuotų stambia tarka)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Parmezano sūris: 4.00 valg. š. (tarkuoto)
Druska: 0.50 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai grūstų)
Kaip gaminti

1. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus ir kepinkite maišydami apie 3–4 minutes, kol svogūnai suminkštės, taps skaidrūs, bet neapskrus. Suberkite česnakus ir čiobrelius, dar pakepinkite apie 1 minutę.

2. Suberkite ryžius ir kepinkite toliau, kartkartėmis pamaišydami (apie 3–4 minutes) arba kol ryžiai sugers visą aliejų, taps skaidrūs.

3. Kol ryžiai kepa, užkaitinkite iki virimo sultinį ir suberkite į jį tarkuotus burokėlius. Palikite virti ant labai mažos ugnies.

4. Į ryžių masę supilkite vyną ir maišydami kaitinkite, kol vynas visiškai išgaruos. Tada pilkite samtį sultinio su burokėliais ir vėl kartkartėmis maišydami virinkite, kol visas skystis susigers į ryžius. Taip dalimis supilkite visą sultinį su burokėliais, paragaudami, kad nepervirtumėte ryžių, nes jie turi išlikti al dente.

5. Pabaigoje įmaišykite sviestą ir tarkuotą sūrį, pagardinkite druska ir pipirais (jei trūksta). Patiekite iškart su ožkos pieno sūriu, arba kaip garnyrą prie mėsiškų ar žuvies patiekalų.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų