Pikantiškas pasirinkimas: krevetės su kariu ir ananasais

Pikantiškas krevečių užkandis tikrai praskaidrins dieną – išbandykite!
Krevetės su kariu ir ananasais
Krevetės su kariu ir ananasais / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

  • 500 g tigrinių krevečių,
  • 200 ml kokosų pieno,
  • 2 šaukštų raudonosios kario pastos,
  • 2 nedidelių aitriųjų paprikų,
  • 4 skiltelių česnako,
  • šaukšto tamarindų pastos,
  • 3 šaukštų žuvų padažo,
  • apelsino sulčių,
  • 150 g ananaso,
  • kalendrų lapelių.

Kaip gaminti:

  1. Supilkite dalį kokosų pieno į prikaistuvį. Kai užvirs, sukrėskite kario pastą, gerai išmaišykite ir virkite 2–3 minutes.
  2. Išspauskite ir supilkite apelsino sultis, likusį pieną, 150 ml vandens, žuvų padažą, sukrėskite tamarindų pastą, gerai išmaišykite ir užvirinkite. Supjaustykite aitriąsias paprikas, sėklas pašalinkite. Susmulkinkite česnakus.
  3. Paprikas ir česnakus sudėkite į verdantį skystį ir virkite dar apie 10 minučių ant silpnos ugnies.
  4. Pabaigoje sudėkite krevetes ir supjaustytus ananasus.
  5. Virkite dar 5 minutes. Tada sumeskite kalendrų lapelius (kelis atidėkite patiekalui papuošti).
  6. Apibarstykite krevetes kalendromis ir patiekite.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų