Reikės:
- 1 vidutinio dydžio cukinijos,
- 2 morkų,
- 1 pundelio svogūnų laiškų,
- 2 skiltelių česnako,
- saujos šviežių petražolių,
- žiupsnelio šviežių krapų,
- 2,5 st. miltų,
- žiupsnelio druskos,
- 1 arb. š. kepimo miltelių,
- 2 kiaušinių,
- 2 st. pasukų,
- 150 g sviesto,
- aliejaus kepimui.
Gaminimas:
Morkas ir cukiniją sutarkuokite burokine trintuve. Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus, petražoles, krapus ir česnaką.
Pasiruoškite blynų tešlą. Ištirpinkite sviestą ir palikite ataušti. Kiaušinius išplakite su druska, supilkite pasukas, maišydami po kelis šaukštus berkite miltus. Galiausiai supilkite atvėsusį sviestą bei susmulkintas daržoves ir gerai išmaišykite tešlą.
Blynus kepkite gerai įkaitintame aliejuje. Patiekite su grietine ir susmulkintais svogūnų laiškais.
Skanaus!