- Viską, ką galima susmulkinti - susmulkinkite ir sumaišykite su likusiais produktais.
- Sparnelius supjaustykite per sąnarius, trečiąjį sąnarį atidėkite, ji galima bus panaudoti vėliau, sultinio virimui.
- Vištienos gabalėlius sudėkite į marinatą, gerai išmaišykite ir palikite kelioms valandoms ir ilgiau.
- Po to išimkite iš marinato, labai kruopščiai nuvalykite česnakų, imbierų, citrinžolių gabaliukus ir kepkite įkaitintoje iki 190° C orkaitėje maždaug 50 minučių.
Pagaminsite per 1 valandą, neskaičiuojant marinavimo laiko.
Receptas iš tinklaraščio ŽAIDŽIAME VIRTUVĘ
- Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais, čili, česnaką ir imbierą susmulkinkite.
- Vištieną šiek tiek apkepkite, suberkite česnakus, čili ir imbierą.
- Suberkite morkas, supilkite soją ir kinietišką padažą, viską troškinkite su šlakeliu vandens.
- Kai vištiena ir morkos suminkštės, suberikite sezamo sėklas ir viską dar porą minučių patroškinkite.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
1. Vištienos gabalėlius sudėkite į dubenį, apibarstykite curry prieskoniais ir žiupsneliu baltųjų pipirų, gerai sumaišykite, kad prieskoniai vienodai pasidengtų. Pabarstykite krakmolu ir dar kartą gerai sumaišykite, kad kiekvienas galabėlis vištienos būtų pasidengęs krakmolu.
2. Padažui skirtus ingredientus sumaišykite tarpusavyje, kad cukrus visiškai ištirptų.
3. Didelėje gilioje keptuvėje (idealu, jei turite wok'ą) įkaitinkite šaukštą aliejaus. Apkepinkite svogūnus apie 2 minutes, tada sudėkite pjaustytas paprikas bei brokolius. Kepinkite maišydami dar apie 1–2 minutes, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Išimkite daržoves iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
4. Įpilkite dar vieną šauktą aliejaus ir suverskite vištienos gabalėlius. Apkepinkite iš abiejų pusių, maždaug 2 minutes, tada sudėkite atgal apkepintas daržoves, pusę kiekio žemės riešutų, sudėkite išvirtus makaronus ir supilkite padažą. Kepinkite maišydami ant didelės ugnies, kol padažas sutirštės, įsigers į visus ingredientus, neliks skysčio keptuvėje.
5. Patiekite iškart, pabarstę likusiais riešutais, pašlakstę sezamų aliejumi, pabarstę sezamais ir čili pipirais, papuošę žalumynais.
1. Pirmiausia smulkiai supjaustome čili, imbierą, česnaką ir svogūnų laiškų baltąją dalį – žaliąją svogūnų lapų dalį paliekame papuošimui.
2. Įkaitiname „wok“ keptuvę ir pilame truputį aliejaus, dedame vištieną ir apkepiname iš abiejų pusių (viso kepame apie 4-5 minutes).
3. Kol vištiena kepa, į dubenėlį pilame sojos, vandens, dedame šaukštą medaus ir viską gerai išmaišome.
4. Supjaustome cukinijas.
5. Vištienai apskrudus, blauzdeles dedame į lėkštę kol prireiks.
6. Į tą pačią keptuvę pilame truputėlį aliejaus ir, jam įkaitus, dedame susmulkintus čili, imbierą, česnaką ir svogūnų laiškus.
7. Kepame apie 1-2 minutes, dedame cukinijas, apskrudintą vištieną ir viską užpilame paruoštu padažu. Uždengiame dangčiu ir paliekame apie 4-5 minutes. Prieš išimant įmaišome pak choi ir uždengus dangtį dar paliekame apie 2 minutes.
8. Viską dedame į lėkštę, užbarstome sezamo sėklomis, likusiais svogūnų laiškais ir valgome su ryžiais. Skanaus!
1. Karštame vandenyje (apie 40 ml) ištirpinkite cukrų ir pamerkite šiame skystyje barbariso uogas (jei naudojate džiovintus serbentus, mirkyti nereikia).
2. Storadugnėje keptuvėje ar plačiadugniame troškintuve įkaitinkite porą šaukštų aliejaus ir iki intensyvaus auksiško rudumo apkepinkite svogūnus (tai užtruks apie 10–15 min, svogūnus nuolat maišykite, kad nepradėtų degti). Perkelkite iškepusius svogūnus į lėkštelę ir išvalykite keptuvę.
3. Sudėkite vištieną į didelį dubenį ir sumaišykite su 1/2 arbat. šaukšt. druskos, žiupsniu juodųjų pipirų, pora šaukštų alyvuogių aliejaus, kardamonu, cinamonu ir gvazdikėliais. Viską gerai išmaišykite rankomis.
4. Vėl gerai įkaitinkite keptuvę ir dėkite į ją vištieną su prieskoniais. Kepkite pavartydami, kol vištiena pasidengs auksiška plutele. Išimkite vištieną ir sudėkite į dubenį (nesvarbu, jei keptuvėje bus likę kiek aliejaus ir prieskonių – jų neišimkite).
5. Sudėkite į keptuvę nuplautus basmati ryžius, keptus svogūnus, (išmirkusias) uogas, 1 arbat. šaukšt. druskos ir gerą žiupsnį pipirų. Viską labai gerai išmaišykite. Ant ryžių sudėkite kiek įspausdami vištienos gabaliukus ir viską užpilkite verdančiu vandeniu. Sandariai uždenkite dangtį, sumažinkite ugnį iki minimalios ir virkite 30 min.
6. Praėjus šiam laikui nuimkite keptuvę nuo ugnies, atidenkite dangtį, greitai uždėkite švarų lininį rankšluostį ir vėl sandariai uždenkite – tegul ramiai pastovi dar 10 min.
7. Pagaliau gausiai apiberkite patiekalą kapotomis žolelėmis, šiek tiek įmaišydami jas šakute.
8. Patiekite su jogurto padažu, paruoštu iš jogurto, šaukšto alyvuogių aliejaus ir žiupsnio druskos ir, jei patinka, lengvomis salotomis.
1. Iš pradžių išvirkite ryžių spagečius. Išvirusius juos nupilkite šaltu vandeniu ir atidėkite.
2. Į didelį puodą supilkite vištienos sultinį, įberkite maždaug 8 arbat. šaukšt. nulupto ir smulkiai supjaustyto imbiero, česnaką ir griežinėliais supjaustytus svogūnus. Vištienos sultinį užvirkite ir palikite lengvai virti ant vidutinės ugnies.
3. Tuomet į sultinį supilkite sojos padažą, įberkite žiupsnelį druskos, čili paprikos ir smulkiai pjaustytą vištienos filė. Sriubą 5 minutes virkite ant vidutinės ugnies.
4. Praėjus nurodytam laikui, suberkite į sriubą ryžių spagečius, puodą nukelkite nuo ugnies ir prieš patiekdami palaikykite uždengtą dar 5 minutes.
- Sumaišykite Satay prieskonių mišinį su aliejumi ir vandeniu.
- Vištienos filė supjaustykite kubeliais ir marinuokite 15 minutes.
- Suverkite vištienos gabaliukus ant iešmelių.
- Kepkite vėrinukus kepsninėje arba keptuvėje keletą minučių.
- Patiekite su žemės riešutų padažu ir ryžiais.
Receptas iš „Santa Maria“ interneto svetainės.
- Apkepkite vištienos juosteles aliejuje.
- Sudėkite supjaustytas daržoves ir kepkite 1–2 minutes labai karštoje WOK ar paprastoje keptuvėje.
- Supilkite 1 buteliuko (žr. žymę ant buteliuko etiketės) saldaus sojų ir aitriųjų paprikų WOK padažo.
- Papuoškite sezamų sėklomis ir patiekite su makaronais ar ryžiais.
Patarimas! Vištieną galite pakeisti tokiu pačiu kiekiu antrekoto ar didkepsnio mėsos – patiekalą gaminkite taip pat, kaip su vištiena.
- Išvirkite ryžius.
- Sausoje keptuvėje paskrudinkite sezamų sėklas.
- Vištienos krūtinėlę supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais.
- Cukiniją supjaustykite pusžiedžiais, morką – žiedeliais, svogūną – pusžiedžiais, paprikas – šiaudeliais. Nuluptą imbiero gabalėlį ir česnaką smulkiai sukapokite.
- Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir ant stiprios ugnies apskrudinkite vištienos gabalėlius. Pabaigoje įpilkite sojų padažą, permaišykite ir sudėkite vištieną į dubenėlį.
- Į tą pačią keptuvę, kur kepė vištiena, įpilkite šaukštą aliejaus. Daržovės kepti reikia neilgai, kad visos išliktų traškios. Trumpai pakepdami ir pamaišydami, dėkite tokiu eiliškumu: morkos, svogūnai, imbieras, česnakas, paprikos ir cukinija.
- Tuomet sudėkite keptą vištieną, medų, pomidorų padažą ir gerai išmaišykite. Keptuvę nukelkite nuo ugnies ir suberkite konservuotus kukurūzus, išmaišykite.
- Patiekite su virtais ryžiais ir ant viršaus užberkite kepintų sezamų sėklų.
- Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Krakmolą sumaišykite su druska.
- Vištieną ir krakmolą sudėkite į tvirtą maišelį ir gerai pakratykite, kol visi vištienos gabalėliai pasidengs krakmolu.
- Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų ir jame gruzdinkite vištieną (nepamirškite, jog krakmolas netampa tokios ryškiai auksinės spalvos kaip miltai, todėl svarbu neperkepti mėsos).
- Gaminamas padažas: Krakmolą ištirpinkite vandenyje.
- Visus likusius ingredientus (soją, cukrų ir actą) supilkite į nedidelį puodelį, gerai išmaišykite ir porą minučių pakaitinkite, tada atsargiai, nuolat maišydami supilkite krakmolą ir viską dar šiek tiek pakaitinę padažą supilkite ant iškepusios vištienos.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
1. Kubeliais supjaustykite vištieną, pabarstykite pipirais ir apvoliokite krakmole, perteklių nupurtykite. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, sudėkite mėsą ir vartydami kepkite, kol lengvai apskrus. Įpilkite sojų padažo ir ryžių vyno acto, suberkite traiškytą česnaką.
2. Susmulkinkite papriką, sutarkuokite morką ir suberkite į keptuvę. Supilkite vištienos sultinį. Įberkite rudojo cukraus. Keptuvę uždenkite ir troškinkite 4 minutes.
3. Susmulkinkite svogūnų laiškus, sudėkite į keptuvę, supilkite sezamų aliejų ir dar troškinkite 1–2 minutes. Tiekite su virtais ryžiais. Galite pabarstyti sezamų sėklomis.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
- Smulkiai sukapokite česnakus, svogūnus ir imbierą, viską dėkite į elektrinį trintuvą, suberkite ciberžoles, kalendrą ir kmynus.
- Viską susmulkinkite iki vientisos masės, pridėkite druskos, sviesto ir cukraus ir dar kartą gerai ištrinkite.
- Mėsą sumaišykite su marinatu ir leiskite pastovėti šaldytuve ne mažiau nei 1 val. (dar geriau per naktį).
- Kepkite ant bambukinių iešmelių grilyje.
Pagaminsite per 30 min., neskaičiuojant marinavimo ir kepimo laiko.
Receptą atsiuntė Kristina