Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pikantiškos morkų salotos

O čia tai bent skonis – tiks ir prie kepsnių, ir prie gardžiai paruoštų bulvių!
Pikantiškos morkų salotos
Pikantiškos morkų salotos / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

  • Apie 1,5 kg morkų,
  • 3 didelių svogūnų,
  • 4 skiltelių česnako,
  • 5 šaukštų aliejaus,
  • pagal skonį druskos, pipirų, cukraus,
  • 2 šaukštelių aitriosios paprikos.

Marinatui:

  • 1,5 litro vandens,
  • stiklinės obuolių acto,
  • po šaukštą druskos ir cukraus,
  • šaukštelio maltų kalendrų,
  • kelių kvapiųjų pipirų žirnelių.

Kaip gaminti:

1. Morkas nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite plonais šiaudeliais arba sutarkuokite norimo dydžio trintuve.

2. Česnakus ir svogūnus nulupkite. Česnakus sukapokite, svogūnus supjaustykite griežinėliais.

3. Tarkuotas morkas ir česnakus sumeskite į dubenį, berkite druskos, cukraus, paprikos ir kruopščiai išmaišius palikite bent 2 val. pastovėti, kad morkos prisigertų prieskonių.

4. Svogūnus pakepinkite karštame aliejuje, pagal skonį pasūdykite.

6. Marinato ingredientus užvirinkite ir užliekite morkas.

7. Sudėkite kepintus svogūnus ir išmaišykite. Palikite pasimarinuoti bent nakčiai ir skanaukite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų