Jums reikės:
- Apie 1,5 kg morkų,
- 3 didelių svogūnų,
- 4 skiltelių česnako,
- 5 šaukštų aliejaus,
- pagal skonį druskos, pipirų, cukraus,
- 2 šaukštelių aitriosios paprikos.
Marinatui:
- 1,5 litro vandens,
- stiklinės obuolių acto,
- po šaukštą druskos ir cukraus,
- šaukštelio maltų kalendrų,
- kelių kvapiųjų pipirų žirnelių.
Kaip gaminti:
1. Morkas nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite plonais šiaudeliais arba sutarkuokite norimo dydžio trintuve.
2. Česnakus ir svogūnus nulupkite. Česnakus sukapokite, svogūnus supjaustykite griežinėliais.
3. Tarkuotas morkas ir česnakus sumeskite į dubenį, berkite druskos, cukraus, paprikos ir kruopščiai išmaišius palikite bent 2 val. pastovėti, kad morkos prisigertų prieskonių.
4. Svogūnus pakepinkite karštame aliejuje, pagal skonį pasūdykite.
6. Marinato ingredientus užvirinkite ir užliekite morkas.
7. Sudėkite kepintus svogūnus ir išmaišykite. Palikite pasimarinuoti bent nakčiai ir skanaukite.