Ingredientai:
- 3–4 morkos, nuskustos ir sutarkuotos „burokine“ tarka;
- 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 skiltelė česnako, labai smulkiai sukapota ar sutraiškyta;
- 0,5 arbat. šaukšt. kmynų (šiek tiek pagrūstų);
- 0,5 arbat. šaukšt. kumini (pagrūsto arba malto);
- žiupsnis maltos raudonosios paprikos;
- 0,5–1 arbat. šaukšt. harisos (rasite egzotiškų produktų lentynose);
- 0,5 arbat. šaukšt. cukraus;
- 3 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- žiupsnis druskos;
- 2 valg. šaukšt. smulkiai kapotų šviežių petražolių;
- 2 valg. šaukšt. smulkiai kapotų šviežių mėtų;
- 70–100 g fetos sūrio, stambiai sutrupinto.
Gaminimas:
1. Tarkuotas morkas suberkite į dubenį, kuriame ruošite salotas.
2. Nedideliame prikaistuvyje ar keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir sudėkite česnaką, kmynus, kuminą, papriką, harisą bei cukrų. Pakaitinkite maišydami apie minutę, kol skaniai pakvips. Nuimkite nuo ugnies ir supilkite citrinos sultis, įberkite gerą žiupsnį druskos.
3. Supilkite gautą kvapnų mišinį ant morkų, užberkite ir žoleles, labai gerai išmaišykite ir leiskite 30–60 min. pastovėti, kad skoniai įsigertų. Prieš pat patiekiant užbarstykite fetos sūrio.