Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Piknikas ant vandens su projektu „52 kartai“: kerintys vaizdai ir 4 nuostabūs patiekalai

Maisto fotografas ir tinklaraščio „52 kartai” autorius Robertas Daskevičius visiems, išsiilgusiems vasaros, siūlo neįprasto pikniko idėją – surengti jį upėje ar ežere, ir pristato tokiam nuotykiui įkvepiančią romantišką fotosesiją. Kaip visada, ją lydi keli receptai – pagal juos tikrai nesunkiai pagaminsite puikius patiekalus savo namų ar sodybos virtuvėje.
Vasariškas piknikas ant vandens
Vasariškas piknikas ant vandens / Roberto Daskevičiaus/„52 kartai“ nuotr.

Ši fotosesija – dalis fotografo nuo metų pradžios įgyvendinamo asmeninio projekto „52 kartai”, kuriame kiekvieną savaitę skelbiami geriausių šalies virtuvės meistrų receptai vakarienei, o fotografas juos kaskart vis kitaip iliustruoja.

„Nors tikrų vasariškų orų dar buvo nedaug, tačiau viskas – dar prieš akis. O vasara ir yra tas metas, kai galima įgyvendinti mažas svajones ir beprotiškiausias idėjas, kurioms reikia šilto oro ir vandens. Todėl įpusėjus mano projektui, surengiau fotosesiją, kuri, tikiuosi, įkvėps laiką su draugais leisti dar įdomiau. Juk kas nenorėtų šiltą vasaros vakarą įmerkti kojų į gaivų upelį ir paragauti vasaros skonių ir spalvų – patiekalų, kuriuose žaidžia šviežios daržovės, uogos ir ryškios spalvos”, – sako R.Daskevičius.

 Roberto Daskevičiaus/„52 kartai“ nuotr./Vasariškas piknikas ant vandens
Roberto Daskevičiaus/„52 kartai“ nuotr./Vasariškas piknikas ant vandens

Šiai fotosesijai patiekalus paruošė virtuvės šefas Pavelas Koncejalovas. Jis tokiam vasariškam piknikui siūlo keletą lengvų patiekalų – duonos traškutį su lašiša, kalakutienos suktinukus su špinatais, desertui – varškės sūrį su žemuogėmis ir apelsininį ledų kokteilį.

 Roberto Daskevičiaus/„52 kartai“ nuotr./Šefas Pavelas Koncejalovas
Roberto Daskevičiaus/„52 kartai“ nuotr./Šefas Pavelas Koncejalovas

Duonos traškutis su lašiša

Ingredientai:

  • 4 riekės juodos duonos traškučių;
  • 200 g rūkytos lašišos;
  • 12 raudonų vyšninių pomidorų;
  • 8 geltoni vyšniniai pomidorai;
  • 8 ridikėliai;
  • 4 mažos morkytės;
  • 1 šaukštas grietinės;
  • druskos;
  • pipirų.
  • citrininiam užpilui:
  • 2 citrinos;
  • 50 g cukraus;
  • 7 g druskos;
  • 100 ml aliejaus (saulėgrąžų ir alyvuogių per pusę).

Gaminimas:

1. Duonos traškutį, kad neslidinėtų, patepkite grietine ir padėkite į lėkštę.

2. Paruoškite daržoves. Pomidorus ir ridikėlius perpjaukite perpus, morkas kelias minutes apvirkite karštame vandenyje.

3. Ant duonos dėkite pjaustytą lašišą, daržoves. Sumaišykite visus užpilo ingredientus ir juo pagardinkite sumuštinį. Pabarstykite druska ir pipirais.

 Roberto Daskevičiaus/„52 kartai“ nuotr./Duonos traškutis su lašiša
Roberto Daskevičiaus/„52 kartai“ nuotr./Duonos traškutis su lašiša

Kalakutienos suktinukas su špinatais

Ingredientai:

kalakutienai:

  • 0,5 kg kalakutienos filė;
  • kelios saujos špinatų lapų;
  • druskos;
  • pipirų.

morkų-šaltalankių kremui:

  • 300 g morkų;
  • 100 g šaltalankio uogų;
  • 20 g sviesto;
  • 4 šaukštai cukraus;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Kalakutienos file plonai išmuškite tarp maistinių plėvelių ir suvyniokite į suktinuką su špinatų lapais. Virkite garuose apie 15 minučių.

2. Smulkiai supjaustykite morkas, jas apkepkite su sviestu ir sudėkite šaltalankių uogas. Užpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite. Po to viską sutrinkite trintuvu iki vientisos masės, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, o cukrus atsvers šaltalankio rūgštumą.

3. Patiekite kalakutieną su kremu, galite pridėti apvirtų ir lengvai marinuotų mažų burokėlių.

Patarimas: Špinatų lapus galima pakeisti bet kokiu kitu įdaru, pavyzdžiui, špinatų lapais su rikotos ar bet kokiu kitu sūriu.

 Roberto Daskevičiaus/„52 kartai“ nuotr./Kalakutienos suktinukas su špinatais
Roberto Daskevičiaus/„52 kartai“ nuotr./Kalakutienos suktinukas su špinatais

Apelsininis vanilinių ledų kokteilis

Ingredientai:

  • 4 kaušeliai vanilinių ledų;
  • 400 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių;
  • 400 ml gazuoto gėrimo Krem soda.

Gaminimas:

Visus ingredientus gerai suplakite. Jei norite alkoholinio kokteilio, galite įpilti 50 g degtinės (vienai porcijai).

 Roberto Daskevičiaus/„52 kartai“ nuotr./Apelsininis vanilinių ledų kokteilis
Roberto Daskevičiaus/„52 kartai“ nuotr./Apelsininis vanilinių ledų kokteilis

Varškės sūris su žemuogėmis

Ingredientai:

  • 1 varškės sūris (22 prc. riebumo).

marinatui:

  • 50 ml baltojo vyno;
  • 1 arbatinis šaukštelis malto cinamono;
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
  • 1 valgomasis šaukštas medaus.

patiekimui:

Gaminimas:

1. Prieskonius ir vyną pašildykite iki 65-70 C. Sūrį įpjaukite, dėkite į plastikinį indą su dangčiu ir užpilkite paruoštu šiltu marinatu ir palikite šaldytuve dviem parom.

2. Patiekite su trintomis žemuogėmis ar braškėmis.

Patarimas: marinuotą sūrį galite kepti orkaitėje aukštoje temperatūroje (apie 280 C 6 minutes), kad apskrustų.

 Roberto Daskevičiaus/„52 kartai“ nuotr./Vasariškas piknikas ant vandens
Roberto Daskevičiaus/„52 kartai“ nuotr./Vasariškas piknikas ant vandens

Apie projektą: prie fotografo R.Daskevičiaus projekto „52 kartai” nuo metų pradžios jau prisijungė 26 šalies virtuvės meistrai. Iki metų galo fotografas į vieną surinks daugiau nei pusšimčio virtuvės šefų receptus, skirtus vakarienei su draugais ar šeima, kiekvieną metų savaitę pristatydamas po naują skirtingą maisto fotosesiją.

 Roberto Daskevičiaus/„52 kartai“ nuotr./Vasariškas piknikas ant vandens
Roberto Daskevičiaus/„52 kartai“ nuotr./Vasariškas piknikas ant vandens

Projektą „52 kartai“ galima sekti R.Daskevičiaus asmeniniame tinklaraštyje www.52kartai.lt, taip pat rasti socialiniuose tinkluose „Facebook” (@52kartai) ir „Instagram” (@52times).

 Roberto Daskevičiaus/„52 kartai“ nuotr./Vasariškas piknikas ant vandens
Roberto Daskevičiaus/„52 kartai“ nuotr./Vasariškas piknikas ant vandens

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?