Ingredientai:
- 200 ml pieno;
- 1 valg. šaukšt. cukraus;
- 1 pakelis sausų mielių (7 g);
- 200 g kambario temperatūros sviesto;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 500 g miltų;
- 15–16 pieniškų dešrelių (galite naudoti ir perpus mažiau – dešreles perpjauti išilgai pusiau);
- 1 kiaušinis, paplaktas (aptepimui).
Gaminimas:
1. Pieną pašildykite iki kambario temperatūros. Suberkite cukrų, mieles ir paplakite, kol cukrus ir mielės ištirps. Dubenėlį uždenkite ir dėkite šiltai 10–15 min., kol paviršiuje susidarys „kepurėlė“.
2. Į didelį dubenį persijokite miltus, sumaišykite su druska.
3. Į miltų mišinį sudėkite kubeliais supjaustytą kambario temperatūros sviestą. Tarp pirštų trinkite miltus su sviestu tol, kol susidarys trupinėliai.
4. Supilkite į miltų ir sviesto trupinius pieną su mielėmis. Išmaišykite ir pradėkite minkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta, tačiau jei ji pernelyg lipni, skysta, įberkite dar truputį miltų. Reikiamos konsistencijos tešlą minkykite 3 min. Išminkytą tešlą dėkite į švarų dubenį, uždenkite rankšluostėliu ir dėkite į šaldytuvą. Laikykite šaldytuve 30 minučių.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Plačią skardą išklokite kepimo popieriumi.
6. Išėmę tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite didelį lakštą. Supjaustykite tešlą ilgomis juostelėmis.
7. Kiekvieną dešrelę ar jos puselę apsukite tešlos juostele.
8. Suformuotus pyragėlius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą plačią kepimo skardą. Aptepkite plaktu kiaušiniu, jei norite, galite pabarstyti ir sezamų sėklomis.
9. Dėkite skardą su pyragėliais į įkaitusią orkaitę ir kepkite 15–20 min., kol bandelės taps auksinės spalvos.