Ingredientai:
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 didelės skiltelės česnako, sutraiškytos;
- žiupsnis aitriųjų paprikų dribsnių (reguliuokite jų kiekį pagal pageidaujamą aštrumą, galite keisti šviežia aitriąja paprika, ją susmulkinkite);
- 2 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų;
- 300 g šviežių mažu pomidoriukų, supjaustytų pusiau;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- sauja šviežių petražolių, smulkiai sukapotų (patiekimui);
- žiupsnis cukraus (gali prireikti skoniui subalansuoti);
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Plačiame troškintuve ar keptuvėje įkaitinkite aliejų iki vidutinės kaitros. Suberkite česnakus ir aitriosios paprikos dribsnius (ar šviežius aitriosios paprikos gabaliukus). Pakepinkite vos minutę gerai maišydami, kol pakvips. Neleiskite česnakams paruduoti, nes padaže jausis jų karstelėjimas.
2. Supilkite konservuotus ir suberkite šviežius pomidoriukus, įberkite druskos ir pipirų. Padidinkite kaitrą ir kaitinkite apie 15 min., kol padažas gerokai nugaruos ir sutirštės. Paragaukite, jei padažas kiek rūgštokas, įberkite žiupsnį cukraus.
3. Šį padažą galima naudoti iškart, galima laikyti šaldytuve iki 3 dienų arba porcijomis užšaldyti ir atitirpinus naudoti vėliau. Petražoles berkite į padažą prieš jį sumaišant su išvirtais makaronais.