Šį sumuštinį ruošėme su „Vilniaus duonos“ autentiška „Rugelio“ duona, kuri kepama jau ne pirmą dešimtmetį, o dabar ji dar patogesnės formos. Išsaugojus originalų „Rugelio“ duonos receptą, buvo pakeista jos forma. Duona išliko tokia pat pilna rugių, be pridėtinių cukrų, 100 proc. ruginė, visų grūdo dalių. „Rugelio“ duona patiks ir klasikinio skonio mėgėjams, ir reikliems gurmanams, ieškantiems sveikesnio produkto.
„Rugelio“ sumuštinis su kriaušėmis, sūriu ir riešutais
Nors bene ryškiausiu ingredientu šiame sumuštinyje tampa sultinga kriaušė, nenuvertinkime ir kitų ingredientų – visi jie svarbūs. Duoną patepėme trupučiu sviesto, kad jis suteiktų papildomo drėgnumo. Jei tik mėgstate, naudokite švelniai karstelėjusius salotų lapelius, jie atsvers kriaušės saldumą. Sūris suteiks sotumo, o visą derinį vainikuos pakepinti riešutai, geriausia – graikiniai, tačiau galite naudoti ir kitus.
Ingredientai (2 sumuštiniams):
- 2 riekelės duonos „Rugelis“;
- truputis sviesto;
- keli lapeliai gražgarsčių arba pora lapelių „Radicchio“ salotos;
- 2 griežinėliai mėgstamo puskiečio arba kietojo sūrio;
- 1 gerai prinokusi, saldi kriaušė;
- graikinių riešutų (arba kitų mėgstamų).
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Pirmiausiai sausoje keptuvėje vos vos paskrudinkite riešutus, leiskite kelias minutes atvėsti ir tada stambiai sukapokite ar supjaustykite;
2. Kriaušę nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Salotų lapelius nuplaukite ir nusausinkite.
3. Duonos riekeles patepkite sviestu, klokite salotas, dėkite griežinėlį sūrio, ant jo kriaušės, o galiausiai viską pabarstykite riešutais. Skanaukite iškart!