Pilnas atradimų rytas: „Rugelio“ duona su kriaušėmis, sūriu ir riešutais

Šiuo metu galime mėgautis pačiomis skaniausiomis, sultingiausiomis kriaušėmis, tai karališkas vaisius, naudojamas desertams, užkandžiams, salotoms. Kol neišbandysite, galite nė nepatikėti, kaip puikiai kriaušės paskanina sumuštinius, ypač, kai derinamos su sūriu ir vos pakepintais riešutais. Pagrindu šiam deriniui tapo viso grūdo dalių, be pridėtinių cukrų, 100 proc. ruginė duona. Taigi, pusryčiams labai greitai pasigaminsite ne tik skanų, švelniai rafinuotą, bet ir išties sveikuolišką sumuštinį.
Sumuštinis su kriaušėmis, sūriu ir riešutais
Sumuštinis su kriaušėmis, sūriu ir riešutais / 15min nuotr.

Šį sumuštinį ruošėme su „Vilniaus duonos“ autentiška „Rugelio“ duona, kuri kepama jau ne pirmą dešimtmetį, o dabar ji dar patogesnės formos. Išsaugojus originalų „Rugelio“ duonos receptą, buvo pakeista jos forma. Duona išliko tokia pat pilna rugių, be pridėtinių cukrų, 100 proc. ruginė, visų grūdo dalių. „Rugelio“ duona patiks ir klasikinio skonio mėgėjams, ir reikliems gurmanams, ieškantiems sveikesnio produkto.

„Rugelio“ sumuštinis su kriaušėmis, sūriu ir riešutais

Nors bene ryškiausiu ingredientu šiame sumuštinyje tampa sultinga kriaušė, nenuvertinkime ir kitų ingredientų – visi jie svarbūs. Duoną patepėme trupučiu sviesto, kad jis suteiktų papildomo drėgnumo. Jei tik mėgstate, naudokite švelniai karstelėjusius salotų lapelius, jie atsvers kriaušės saldumą. Sūris suteiks sotumo, o visą derinį vainikuos pakepinti riešutai, geriausia – graikiniai, tačiau galite naudoti ir kitus.

Ingredientai (2 sumuštiniams):

  • 2 riekelės duonos „Rugelis“;
  • truputis sviesto;
  • keli lapeliai gražgarsčių arba pora lapelių „Radicchio“ salotos;
  • 2 griežinėliai mėgstamo puskiečio arba kietojo sūrio;
  • 1 gerai prinokusi, saldi kriaušė;
  • graikinių riešutų (arba kitų mėgstamų).
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai sausoje keptuvėje vos vos paskrudinkite riešutus, leiskite kelias minutes atvėsti ir tada stambiai sukapokite ar supjaustykite;

2. Kriaušę nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Salotų lapelius nuplaukite ir nusausinkite.

3. Duonos riekeles patepkite sviestu, klokite salotas, dėkite griežinėlį sūrio, ant jo kriaušės, o galiausiai viską pabarstykite riešutais. Skanaukite iškart!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis