Kviečiame išbandyti sumuštinį su „Vilniaus duonos“ jau ne vieną dešimtmetį kepama autentiška „Rugelio“ duona, kuri dabar dar patogesnės formos.
Duona išliko tokia pat pilna rugių, be pridėtinių cukrų, 100 proc. ruginė, visų grūdo dalių. Išsaugojus originalų „Rugelio“ duonos receptą, buvo pakeista jos formą – dabar ji dar patogesnė. „Rugelio“ duona patiks ir klasikinio skonio mėgėjams, ir reikliems gurmanams, ieškantiems sveikesnio produkto.
„Rugelio“ sumuštinis su fetos kremu ir pomidoriukais
Šiame recepte puikiai dera 3 pagrindiniai ingredientai – sotumo suteikianti duona, švelniai sūrstelėjęs kremas iš fetos sūrio bei jogurto ir saldūs pomidoriukai. Papildomais akcentais gali tapti švieži bazilikai arba krapai – rinkitės, ką labiau mėgstate ir ko tą rytą turite. Nepagailėkite ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, jei tarp valgytojų yra aštrumo mėgėjų.
Kai ryte itin skubate, naudokite tiesiog supjaustytus vyšninius pomidoriukus, o jei dienos pradžia lėtesnė, rekomenduojame juos trumpai pakepinti keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus – taip pomidoriukai taps dar saldesni, nes švelniai karamelizuosis.
Ingredientai (2 sumuštiniams):
- 2 riekelės duonos „Rugelis“;
- 50 g fetos sūrio;
- 2–3 šaukštai graikiško jogurto;
- 4–6 vyšniniai pomidoriukai;
- šviežių bazilikų arba krapų;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų (jei mėgstate aštriau);
- alyvuogių aliejaus (jei pomidoriukus apkepsite).
Gaminimas:
1. Pomidoriukus perpjaukite pusiau arba nepjaustytus trumpai, kol odelė ims kiek ruduoti, apkepkite keptuvėje.
2. Paruoškite fetos kremą. Sūrį dėkite į mažą dubenėlį, šakute sutrinkite, tada sudėkite jogurtą ir viską gerai išmaišykite. Užtepą galite trinti iki visiškai kreminės konsistencijos, o galite palikti ir rupesnius fetos gabaliukus – kaip patinka. Druskos jam nebereikia, nes sūrumo suteiks fetos sūris.
3. Ant kiekvienos riekelės tepkite gerą sluoksnį kremo, išdėliokite pomidoriukus, barstykite žoleles, pipirus ir iškart skanaukite!