Universalieji bananai: ledams, keksiukams, kremams
Sveikesnio maisto šalininkai jau seniai pastebėjo, kad bananai puikiai tinka desertams pagardinti. Juos galite dėti tiek į keksiukų ir pyragų tešlą, kuriai vaisiai suteiks drėgnumo bei švelnaus saldumo, tiek į kreminį tortų pertepimą, norint sumažinti riebalų kiekį.
Tad nusipirkę daugiau bananų nelaukite, kol šie pajuoduos. Jeigu vaisiai gerai sunokę, galite drąsiai juos užšaldyti šaldiklyje, prieš tai nulupę, susmulkinę smulkintuvu iki vientisos masės ir sudėję į maišelį. Ruošiant kremą beliks juos išimti ir pagardinti norimu prieskoniu - vanile, cinamonu, cukrumi, ar sumaišyti su kreminiu sūriu.
Ką dar galima daryti su šaldytais bananais? Tai yra nepakeičiami ledai sveikuoliams ir vaikams, kuriems mamos riboja saldumynus. Bananus suplakite iki vientisos masės, pridėkite šiek tiek plaktos grietinėlės, šviežių arba šaldytų uogų, smulkintų riešutų ir sudėkite į indelius. Užšaldykite ir mėgaukitės, drąsiai kabindami šaukšteliu.
Bananus dievina glotnučių gerbėjai, maišydami juos su uogomis, žolelėmis, sėklomis ir kitais vaisiais. Tad jei užsišaldysite bananų masės, ją galėsite panaudoti sveikiems kokteiliams. Beje, bananai puikiai tinka ir pieno ar šokoladiniams kokteiliams, tad akivaizdu, kad šių vaisių panaudojimo galimybės yra beribės.
O kol bananai yra švieži - juos kepkite, karamelizuokite, gaminkite desertus ir pasikraukite energija bei gera nuotaika!
Tokią uogienę sapnuoja meškinai
Garantuojame - jie sapnuoja apelsinais kvepiančius tropikus, kur yra šilta ir nereikia miegoti žiemos miego. Taigi jeigu nusipirkote kalną apelsinų, nors kartą gyvenime pabandykite išsivirti jų uogienės. Juk žiemos pas mus atšiaurios, o kas gali būti maloniau, nei apelsinų kvapas kambaryje, kai už lango stūgauja pūga? Juk ne veltui apelsinų kvapas įeina į kalėdinių kvapų sudėtį.
Ką dar galima padaryti su apelsinais? Vieną - du būtinai paaukokite dekorui. Supjaustykite plonomis riekelėmis ir išdžiovinkite orkaitėje arba specialioje vaisių džiovyklėje. Ir Kalėdų galite laukti drąsiai, nes pačias nuostabiausias puošmenas jau turite - kvapnias apelsinų riekeles galima kabinti ir ant eglutės, jomis galima puošti stalą ir daryti įvairias dekoracijas.
Džiovintus apelsinus galima panaudoti ir arbatai. Citrusų skonis pagyvins ir juodąją, ir žaliąją arbatą, maloniai nustebins ir vieni džiovinti apelsinai, užplikyti verdančiu vandeniu ir pagardinti šaukšteliu medaus.