Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirkti nebūtina: sveikesni naminiai guminukai patiks mažiems ir dideliems smaližiams

Įvairiaspalvės želė figūrėlės – tikras džiaugsmas vaikams (ir ne tik jiems.) Taigi, jei namuose šventiniu laikotarpiu nusimato daug saldumynų mėgėjų, turėkite jiems paruošę naminių guminukų. Tokie naminiai saldumynai bus kur kas sveikesni nei pirktiniai, o skoniu jiems tikrai nenusileis. Be to, juos smagu gaminti ir kartu su vaikais.
Naminiai guminukai
Naminiai guminukai / Vida Press nuotr.

Paprasčiausia guminukų formulė – skystis ir stingdymo medžiaga. Iš pastarųjų populiariausia želatina, bet jei dėl kokių nors priežasčių šis produktas netinka, ją galima keisti pektinu ar agaru. Dalį cukraus galima keisti ar net vietoje jo naudoti gliukozės sirupą. Šių produktų pasirinkimas gali keisti saldainių konsistenciją, bet tikrai ne kokybę. Tiesiog rinkitės patiems priimtiniausią variantą.

Lygiai taip pat galima žaisti skoniais ir spalvomis. Gaminant saldainius, galima naudoti grynas sultis arba vandenį, nuspalvintą ir paskanintą uogų sunka (aviečių, juodųjų serbentų ar spanguolių). Jei naudosite neišraiškingos spalvos sultis, pavyzdžiui, obuolių, nuspalvinkite jas ryškesniu skysčiu (burokėlių, vynuogių sultimis). Jei želė saldainiai bus skirti tik suaugusiems, formelėse galima sustingdyti ir šampano ar vyno.

Saldainiams skirtų formelių galima įsigyti specializuotose parduotuvėse, bet jei nesinori tam švaistyti pinigų, puikiai tiks, ką turite po ranka: iš saldainių dėžučių išimtos plastikinės formelės ar silikoninė forma ledukams šaldyti. Jei nieko panašaus namuose nėra, galima tiesiog supilti želė į lygią formą, o sustingus ją supjaustyti gabaliukais ar išspausti sausainių formelėmis.

Tokie saldainiai sandariame inde šaldytuve gali stovėti keletą savaičių.

Vida Press nuotr./Gaminami naminiai guminukai
Vida Press nuotr./Gaminami naminiai guminukai

Ingredientai:

200 ml obuolių sulčių (arba apelsinų, spanguolių, vynuogių ir pan.);

100 g cukraus;

15–20 g želatinos;

1 valg. šaukšt. citrinų sulčių (nebūtinai);

1–2 valg. šaukšt. burokėlių sulčių (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Keletu šaukštų sulčių užpilkite želatiną ir palikite išbrinkti.

2. Likusias sultis supilkite į puodą, įberkite cukraus ir keletą minučių pavirkite.

3. Puodą nuimkite nuo ugnies. Sudėkite išbrinkusią želatiną ir viską labai gerai išmaišykite, kol želatina visiškai ištirps.

4. Palikite skystį keletą minučių praaušti. Tuo metu saldainių formeles lengvai patepkite aliejumi – kad saldainiai dailiau išsiimtų.

5. Skystį išpilstykite į formeles ir kelioms valandoms palikite šaltai sustingti.

6. Išimkite saldainiukus iš formelių. Jei norite puošnesnių saldainių, prieš patiekdami, galite juos apvolioti cukruje. Želė gabaliukai nelips vienas prie kito, jei išėmę iš formelių juos apvoliosite krakmole.

Autorės nuotr. /Naminių guminukų gaminimas
Autorės nuotr. /Naminių guminukų gaminimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai