Ingredientai:
- 2 dideli lakštai šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos (jei nusipirkote tešlos nedideliais lakšteliais, juo galima sulipinti, tačiau geriau rinktis paruoštus didelius lakštus);
- 1 didelis kiaušinis, paplaktas;
- 2 valg. šaukšt. grūdėtųjų garstyčių (jei nemėgstate, galite keisti pomidorų padažu ar majonezu, bet garstyčios tinka labiausiai);
- 250–300 g virto kumpio, supjaustyto griežinėliais ar juostelėmis;
- 250–300 g gerai besilydančio puskiečio sūrio.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
2. Išimkite tešlą iš šaldymo kameros ir leiskite pabūti kambario temperatūroje apie 15 min. Dabar galite rinktis – kepti keturkampį ar apvalų pyragą. Jei pastarąjį, tada reikia iš lakštų išpjauti du apvalius panašaus dydžio lakštus.
3. Dėkite vieną tešlos lakštą ant skardos, patepkite jį visą kiaušinio plakiniu, o tada garstyčiomis (garstyčiomis netepkite iki pat kraštų, juos palikite neapteptus).
4. Ant garstyčių dėliokite kumpio griežinėlius, o tada ant jų sūrį. Uždenkite antruoju tešlos lakštu, o tada labai labai gerai užspaudykite kraštus, galima pasinaudoti ir šakutės dantukais.
5. Pyrago viršų irgi aptepkite kiaušiniu, o tada keliose vietose įpjaukite aštriu peiliu. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20–25 min., kol išsipūs ir taps auksiškai rusvas. Leiskite šiek tiek pravėsti, o tada pjaustykite gabaliukais ir tiekite dar šiltą. Šalia labai tinka bet kokios mėgstamos salotos.